فرصت سوزی ارزی از ناحیه درآمدهای فولادی
مدیر عامل شرکت آهن و فولاد ارفع با اشاره به مهمترین چالش های پیش روی صنعت فولاد مسیله تامین گاز و برق را به عنوان ابرچالش های این صنعت در ماه های پیش رو عنوان کرد.
به گزارش معدن ۲۴، چالش های روز در صنعت فولاد باعث شده است که عده ای بنا به این فرصت پیش آمده همایش ها و سمینارهای نمادینی را در حوزه در صنعت فولاد با عنوان تاب آوری برگزار کنند. آیا تاب آوری در صنعت فولاد آنقدر نگران کننده شده است.
مجتبی مهری نژاد مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع اظهار کرد: مسئله تاب آوری صنعت فولاد را با چالش هایی روبرو کرده و آن را به سمت زیان برده است. شش ماه آینده و سال آینده اگر با این فرمان پیش برویم خیلی نمی توانیم به سود فکر کنیم.
به گفته مهری نژاد یکی از اصلی ترین چالش ها چالش انرژی است. او افزود: حدود ۹۰۰ ساعت قطع برق داشتیم و حدود ۴۵ روز در حوزه گاز محدودیت گاز و قطع کامل داریم. نکته دوم قیمت جهانی فولاد است که به شکل چشم گیری کاهش یافته است که الان حدود ۴۶۰ دلار است. نکته بعدی هم بحران روسیه و جنگ اوکراین است که روسیه برای فروش محصولاتش دامپینگ انجام می دهد. این هم یک بحران جدید است که صنعت فولاد را با چالش مواجه کرده است.
مهری نژاد تصریح کرد: سیاست های چین که تولیدکننده اول فولاد دنیا است که الان یک میلیارد تن فولاد تولید می کند. جنگ روسیه و اوکراین و چالش هایی که با اروپا دارند تعیین کننده است. ما یک شرکت یک میلیون تنی در حوزه فولاد هستیم فقط در تابستان امسال هزار میلیارد تومان را از دست دادیم. هزار میلیارد تومان به این معنی است که رقمی در حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار میلیارد تومان از درآمدمان را از دست دادیم.
مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع عنوان کرد: این رقم اگر تولید و صادر می شد برای کشور حدود ۷۵ میلیون دلار ارزآوری داشت. در ۸ سال تصدی دولت قبل ما هیچ سرمایه گذاری در حوزه برق و گاز انجام ندادیم. دولت به فکر است و ترمز افزایش قیمت انرژی هم کشیده شده است. دولت و وزارت اقتصاد سیاست خوبی دارد و قیمت را کنترل می کند اما این کنترل نباید به زیان تولیدکنندگان فولاد منتج شود. ا باید ۱۰ برابر پول دهیم تا آب تولیدمان را تامین کنیم. گاز یکی از مزیت های اصلی روش تولید احیا مستقیم در ایران بوده است که این مزیت در کشور در حال مشکل است. ما مزیت اصلی مان با چالش مواجه است. فیش های برق ما علی الحساب است. اگر افزایش پیدا کند شرکت های فولادی در ماه های آینده قطعا زیان ده می شوند. در حوزه قیمت های انرژی تصمیمات خوبی گرفته خواهد شد.