جای خالی حضور ایران در معاهدات اقتصادی/ مجبور به پرداخت تعرفه های بالا در حوزه صادرات هستیم
نایب رئیس کمیته صنایع پاییندستی انجمن مس ایران عنوان کرد: ما در اکثر معاهدهها و کمیسیونهای اقتصادی حضور نداریم و مجبور به پرداخت تعرفههای بالا در حوزه صادرات هستیم، درحالی که اکثر کشورها بر اساس معاهدهها و قراردادهای فیمابین اکثرا در حوزه صنایع پاییندستی تخفیف را به تعرفه ترجیح دادهاند.
به گزارش معدن ۲۴، نشست تخصصی با موضوع «پایش بخش صنایع پاییندستی در طرح جامع مس» توسط کمیته صنایع پاییندستی انجمن مس ایران با حضور فعالان این حوزه در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
واعظی در خصوص طرح جامع مس اظهار کرد: در این طرح وضع موجود در حوزه صنایع پایین دستی بررسی نشده است. ما باید براساس واقعیتها تصمیم بگیریم. فرصتها وجود دارد ولی سرمایهگذار بر اساس رویا سرمایهگذاری نمیکند بلکه براساس واقعیت و بر اساس آنچه در کشور اتفاق میافتد پیش میآید.
او ادامه داد: در حوزه لوله مسی در کشور مازاد ظرفیت داریم. از سال ۱۳۹۰ تا امروز از ۱۰ تا ۱۲ هزار تن ظرفیت مصرف در کشور به ۱۵ هزار تن رسیده است. با توجه به بازه ۱۲ ساله باید گفت ما اینجا توقف رشد اقتصادی داریم. وقتی این رقم را با مصرف جهانی مقایسه می کنیم می بینیم میانگین مصرف لوله مسی در کشور ما یک دهم کیلوگرم به ازای هر نفر است، در حالی که این آمار در عرصه جهانی نیم است یعنی ۵ برابر.
واعظی با بیان اینکه یک چالش اساسی امروز این است که با اینکه میزان مصرف پایین است ولی چالش تامین مواد اولیه داریم گفت: یکی از مشکلات ما در حوزه رقابت در حوزههای سیاسی است. زمانی می توانید برای سرمایه گذار انگیزه ایجاد کنید که بتواند در صادرات حضور پیدا کند. ما مشکل تحریم سیاسی را داریم و در اکثر معاهدهها و کمیسیونهای اقتصادی حضور نداریم و مجبور به پرداخت تعرفههای بالا در حوزه صادرات هستیم، درحالی که اکثر کشورها بر اساس معاهدهها و قراردادهای فیمابین اکثرا در حوزه صنایع پاییندستی تخفیف را به تعرفه ترجیح دادهاند، مثال ترکیه و ازبکستان که به راحتی کل بازار لوله مسی ما را با یک تعرفه ترجیحی گرفتند.