پیش شرط های توسعه فولاد های پیشرفته و با ارزش افزوده بالا

0 236

معدن ۲۴:دهمین کنفرانس بین المللی استیل پرایس که موضوع فولاد و مواد اولیه با نگاهی بر فولادهای پیشرفته با ارزش افزوده بالا روز گذشته در هتل المپیک تهران برگزار شد به محلی برای طرح دغدغه و دیدگاه های کارشناسی اهالی این صنعت تبدیل شد. آن ها در پنل های و سخنرانی های تخصصی این کنفرانس ضرورت ها و پیش شرط های حرکت از فولادسازی قدیمی و سنتی به فولاد سازی پیشرفته را تشریح کردند.
به گزارش معدن ۲۴، در بخش سخنرانی های ابتدایی این کنفرانس مهدی کوهی به بخشی از تدابیر شرکت ذوب آّن برای فولادسازی اشاره کرده کرد. او تصریح کرد که امروز صنعت ساختمان سازی در جهان از گچ و خاک عبور کرده و ساخت و سازها با استفاده از بال پهن‌ها انجام می‌شود.
کوهی از این موضوع خبر داد که در مجموعه ذوب آهن تولید آرک‌های فولادی که برای توسعه معدنکاری و ارتقاء ایمنی و سلامت کاربرد دارد، رونمایی خواهد شد.
از نگاه مدیر شرکت ذوب آهن کیفیت با مسایل ایمنی گره خورده است و رفتن به سمت فولادهای آلیاژی می‌تواند در ایمنی و توسعه سازه‌ها موثر باشد.
در ادامه محمد کمال زاده مدیر عامل شرکت فولاد آلیاژی تصریح کرد که این شرکت در مباحث فناوری تولید به جایی رسیده که هیچ محدودیتی برای طراحی و تولید گریدهای خاص فولادی ندارد. او بخشی از مشکلات را به تامین گاز و برق مرتبط دانست و گفت که با وجود برخورداری از برق، نیروی انسانی ارزان و آهن اسفنجی فراوان، اما بین ۲۵ تا ۳۰ درصد از ظرفیت کارخانه‌ها به دلیل نبود برق و گاز از دست رفته است.
همچنین در ادامه سخنرانی ها آقاجانلو مدیر عامل شرکت ملی فولاد تصریح کرد که افزایش هزینه‌های تولید فولاد در کشور سبب شده تا هیچ چاره‌ای جز حرکت به سمت تولید فولادهای کیفی و با ارزش افزوده بالا نداشته باشیم. به گفته او در ۱۰ سال اخیر تولید فولادهای ساختمانی و کیفی افزایش چندانی نداشته است و حتی در کشورهای همسایه نیز شرایط جذابی را مشاهده نمی‌کنیم.
همچنین بهمن تجلی زاده مشاور علمی کنفرانس استیل پرایس و معاون اسبق بازاریابی و فروش فولاد خوزستان معتقد است: با توجه به مشکلات تحریم‌ها کشورهای مالزی چین تایلند و اندونزی می‌تواند بازار مناسبی برای محصولات فولادی با ارزش افزوده بالای کشور باشد.
تجلی زاده عنوان کرد فولاد کربنی ۵۰ درصد از تولید فولاد جهان را به خود اختصاص داده، این در حالیست که فولاد آلیاژی سهم ۳۰ درصدی، فولاد خاص سهم ۱۰ درصدی و فولاد با ارزش افزوده بالا سهم ۱۰ درصدی را به خود اختصاص داده است.

اما در اولین پنل تخصصی دهمین کنفرانس استیل پرایس مهران محجوب نژاد معاون برنامه‌ریزی شرکت فولادتکنیک گفت که توسعه صنعت فولاد کشور نیازمند ۱۴ میلیارد یورو سرمایه‌گذاری در زیرساخت و ۸ میلیارد یورو سرمایه‌گذاری در فولادسازی است. به گفته او در حالی که در سال ۹۲ حدود ۲۲ میلیون تن ظرفیت و ۱۶ میلیون تن تولید واقعی داشتیم، این رقم در سال گذشته به ۴۴ میلیون تن ظرفیت و ۳۰ میلیون تن تولید واقعی رسید.
احسان دشتیانه مدیرعامل صبا فولاد خلیج فارس گفت که در حالی که مطالعه‌ای در دانشگاه هاروارد نشان داد مزیت صنعت فولاد ایران در تولید فولادهای با ارزش افزوده بالاتر است اما باید گفت قوانین لحظه‌ای صادرات، پاشنه آشیل توسعه فولادهای با ارزش افزوده بالا است. او الزامات این مهم را دانش فنی، نیروی انسانی متخصص، دسترسی به انرژی، توجه به زنجیره فولاد و توجه به مناطق جغرافیایی برشمرد.

محمد جابریان عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولاد ایران گفت که توسعه صادرات در کشور نیازمند حمایت از شرکت‌ها و نه ایجاد مانع است.
جابریان به تولید بیش از ۲ میلیارد تنی فولاد در جهان اشاره کرد که نیمی از آن سهم چینی‌ها است و ادامه داد: چینی‌ها بین ۵ تا ۷ درصد فولاد آلیاژی جهان را تولید می‌کنند، همچنین آمریکا ۱۴ درصد، اتحادیه اروپا ۱۲ درصد، ژاپن ۱۰۰ درصد و ایران بیش از ۲ درصد تولید فولادشان از نوع آلیاژی و با ارزش افزوده بالا است.
حمدالله دهقانی مدیر دفتر فنی شرکت معدنی و صنعتی گل گهر ضمن اشاره به چهار چالش اصلی فراروی توسعه فولادهای آلیاژی و با ارزش افزوده بالا در کشور، خواستار توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی شد.
وی به چهار چالش اصلی فراروی فولادهای پیشرفته اشاره کرد و گفت: کمبود انرژی نخستین چالش است که در این راستا باید نیروگاه ساخته شود اما در عمل پس از ساخت نیروگاه مدیریت آن در دست دولت است نه سرمایه‌گذار؛ این مسئله کاهش انگیزه سرمایه‌گذاران را به دنبال دارد.
بهادر احرامیان عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه در جهان بیشتر محصولات آلیاژی در محصولات طویل مصرف می‌شود، تاکید کرد: باید جهت‌گیری سرمایه‌گذاری‌هایمان با دقت بیشتری انجام شود و برای طرح‌های خود بررسی‌های دقیق‌تر و مطالعات بازار داشته باشیم.

محمد حسین ثقفی مدیر تولید مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد با بیان اینکه باید صنعتی سازی را در کشور توسعه داده و تسهیل کنیم، بر لزوم برطرف کردن خلا‌های رقابت با بازار جهانی تاکید کرد. مدیر تولید مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد با اشاره به نداشتن عناصری همچون وانادیوم، نیکل و غیره در کشور گفت: در همه گریدهای فولادهای آلیاژی که این عناصر را نداریم، بازنده خواهیم بود.
مرتضی علی اکبری مدیرعامل تجلی توسعه معادن و فلزات گفت: ایران در عرصه صنعتی به درجه‌ای از پختگی و خودکفایی رسیده که می‌تواند به توسعه فولادهای آلیاژی ورود کند و چاره‌ای جز این هم نیست.
در بخش دوم این کنفرانس دکتر نیلفروشان مدیر مطالعات اقتصادی شرکت فولاد تکنیک عنوان کرد که ظرفیت اسمی بالایی در صنعت فولاد در ایران ایجاد شده اما تنها از ۳۰ آن استفاده می شود. او با بیان اینکه در محصولات تخت طولی ریل و سیم مفتول قرار می گیرد گفت: روند تولید فولاد از ۱۹۵۰ شروع شده و بعدها رشد چین در صنعت فولاد را شاهد بودیم. همچنین هند تصمیم گیری کرد که ظرفیت فولادش را به ۲۵۰ میلیون تن برساند که می تواند رقیب ایران در آهن اسفنجی شود. طبیعتا هند می تواند برنامه تجارت جهانی فولاد را تحت تاثیر قرار دهد.
مهدی قیصری مدیر دفتر فنی و توسعه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در پنل دوم کنفرانس استیل پرایس گفت که باید از تولید اپراتور محوری فولاد به سمت تولید فرآیند محور بریم.
حمیدرضا پاک زمان ئیس تحقیق و توسعه شرکت فولاد آلیاژی به تشریح جزییات روند تولیدات محصولات فولاد آلیاژی این شرکت پرداخت. او عنوان کرد: فولادهای میکروآلیاژی بوردا را داریم که سختی پذیری بالایی دارد. قبلا جزو فولددهای وارداتی بود ولی الان شرکت فولاد آلیاژی تولید کننده عمده آن در ایران است.
حسین کادری مدیر کیفیت و فناوری تولید شرکت فولاد آلیاژی ایران تصریح کرد که فولادهای پیشرفته باید بر طبق یک طرح توجیهی خاص خودشان تولید شوند.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.