اختلاف راندمان حفاری ایران نسبت به متوسط جهانی/ اهمیت آموزش ناظرین پروژه های اکتشافی

0 341

امیر صحت با تشریح مهمترین چالش های بخش حفاری در ایران به بیان مهمترین سر فصل های دوره آموزش حفاری که از سوی دانشگاه امیر کبیر برگزار می شود پرداخت.

امیر صحت در گفت و گو با معدن ۲۴ اظهار کرد: ما با شناسایی نیازی که در صنعت داشتیم در بخش حفاری در حوزه اکتشاف، دوره ای را طراحی کردیم که در این دوره کارشناسان و ناظران را آموزش بیشتری بدهیم تا با امر حفاری به شکل تخصصی آشنایی بیشتری پیدا کنند. حوزه فعالیت ما در این دوره شامل حفاری های RC و Coring خواهد بود. اساتیدی که ما با آن ها همکاری می کنیم شامل تعدادی از اساتید دانشگاه امیر کبیر، نفت و معدن می شود و همچنین تعداد از اساتید صنعت را هم دعوت کردیم تا با ما همکاری کنند.

او افزود: در این دوره مطالبی که ارایه می شود شامل سیال حفاری، اچ اس ای و پارامترهای موثر در حفاری و لاگینگ و زمین شناسی مهندسی و تئوری و آزمایشگاهی به صورت حفاری است. در این دوره هم آموزش نظری و هم آموزش عملی خواهیم داشت.

صحت ادامه داد: برخی دستگاه ها حفاری مثل حفاری سونیک در ایران وارد نشده است. ما بیشتر هدف گذاری مان روی کورینگ، مغزگیری و حفاری پودری است. حوزه ای که در کشور کار می شود بالای ۹۰ درصد اش کورینگ است و تعداد محدودی هم دستگاه آرسی در کشور موجود است که حفاری را تا عمق ۴۰۰ متر انجام می دهد.

این کارشناس حوزه حفاری اضافه کرد: مهمترین چالش بخش حفاری تجهیزات حفاری است. اغلب تجهیزات ما کهنه است و اپراتورهای ما اغلب آموزش های شان به صورت سینه به سینه بوده است و سطح تحصیلات شان غالبا پایین است و این باعث شده راندمان حفاری ما نسبت به دنیا خیلی پایین تر بیاید. در دنیا به طور میانگین در هر شیفت ۶۰ متر حفاری می کنند. میانگین این عدد در ایران ۱۲ متر است و اختلاف معنا داری به لحاظ حفاری با دنیا از لحاظ راندمان داریم. در این بین ارزان بودن سوخت و حامل های انرژی هم بی تاثیر نیست. در دنیا سوخت گران است و باید قطره به قطره سوخت را راندمان کنند و تحویل دهند.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.