اخلال در ادامه فعالیت آنومالی D19/ پیمانکاران از مشکلات مالی خبر میدهند
آنومالی D19که از آن به عنوان یکی از مدل های همکاری موفق میان شرکت های معدنی ایران یاد میشود، این روزها با اخلال در روند اجرایی خود مواجه شده و برخی پیمانکاران آن از مشکلات مالی خبر میدهند.
به گزارش معدن۲۴، در حالی که یکی از مدل های همکاری موفق میان شرکت های معدنی ایران آنومالی D19 برشمرده میشد که با مشارکت سرمایه گذاری دو شرکت سنگ آهن مرکزی ایران و چادرملو به بهره برداری رسید، اما این روزها شنیده میشود که فقط شرکت چادرملو سهم و نقش خود را در این طرح مشارکتی ایفا کرده است.
این در حالی است که میزان مشارکت شرکت های چادرملو و سنگ آهن مرکزی در آن به طور یکسان ۵۰ درصد است.
اخبار واصله به معدن۲۴، حاکی از اخلال در ادامه این طرح به همین دلیل و مشکلات مالی پیمانکاران آن است.
با توجه به سرمایه گذاری مشترک چادرملو و سنگ آهن مرکزی در این آنومالی پیش بینی میشد که به سنگآهن مورد نیاز برسند. اما عدم همکاری لازم از سوی سنگآهن مرکزی دستیابی به این مهم را با چالش همراه خواهد کرد.
دستیابی به ۴۰۰ هزار تن سنگ آهن تا پایان سال از طریق این آنومالی که پیشتر از سوی مسوولان امر وعده داده شده بود، به متغیرهای مختلفی بستگی داشت که در وهله نخست نیازمند مشارکت هر دو شرکت و ایفای کامل سهم و نقششان است.
به گزارش معدن۲۴، تاکنون در این محدوده مشترک ۲۷ هزار متر حفاری اکتشافی به عمق ۶۰۰ متر به انجام رسیده است که حدود پنجهزار متر از آن معادل ۲۰ درصد، در رگه های آهن دار عبور کرده است. میزان باطله برداری در فاز اول این محدوده طی مدت زمان ۱۸ ماهه به میزان ۱۰۵ میلیون تن بوده است.
بر اساس اکتشافات اولیه انجام شده در این آنومالی، ذخیره احتمالی تا ۲۴۰ میلیون تن برآورد شده است که با مطابق با هدفگذاری استخراج هفت میلیون تنی سالیانه در مراحل پیشرفت پروژه، عمر اولیه معدن به طور تقریبی ۲۰ سال است.
گفتنی است در فازهای بعدی استخراج سالیانه از این معدن به ۹ میلیون تن خواهد رسید.
میزان ذخایر برآورد شده در توده جنوبی آنومالیD19 به میزان ۱۰۰ تا ۱۵۰ و در توده شمالی که هنوز اکتشافات گسترده ای در آن صورت نگرفته حدودا ۸۰ میلیون تن می باشد. عیار میانگین سنگ آهن این آنومالی نیز ۴۰ درصد عنوان شده است.
آنومالی D19در منطقه فلززایی بافق و در فاصله نزدیک به معادن چادرملو و چغارت واقع شده و از جمله آنومالیهای کشف شده در برداشتهای مغناطیسسنجی هوایی سال ۱۳۴۸ شمسی است.
پایان خبر////////