یک کارشناس بخش معدن عنوان کرد:

چالش های فراروی بخش معدن و کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری در این حوزه/ از معارضان محلی تا فرسودگی ماشین آلات

0 219

یک کارشناس بخش معدن گفت: با وجود پتانسیل بالای معدنی کشور و برخورداری از فلزات و عناصر با ارزش، اما مجموعه چالش‌هایی در این حوزه وجود دارد که در نهایت جذابیت سرمایه‌گذاری و فعالیت در این بخش را کاهش داده است.

محسن همتی در گفت‌وگو با معدن۲۴ افزود: ایران از نظر معدنی بسیار بکر است، به طوری که در کنار فلزات پایه، فلزات با ارزش زیادی نیز در پهنه‌های کشور وجود دارد.
وی بیان‌داشت: خوشبختانه در کشور شاهد اتفاقاتی هستیم و هر از گاهی شاهدیم که مباحث مربوط به عناصری همچون لیتیوم، روبیدیوم، وانادیوم و غیره پر رنگ می‌شود، هرچند خلا و مشکل فرآوری همچنان وجود دارد.
این کارشناس بخش معدن ادامه‌داد:‌ به طور مثال شاهدیم برخی کارخانجات به دلیل کمبود ضایعات آهن، به سراغ ذخایر کم عیار آهن رفته اند، اما در همین حین به ذخایر لیتیم، وانادیوم و غیره رسیده اند.
وی تصریح کرد: اینها شرایطی است که به ویژه می تواند برای شرکت‌های دانش بنیان ایجاد فرصت کند و در این راستا نیازمند تبلیغات پر رنگ رسانه ای نیز هستیم.
همتی در ادامه به برخی مشکلات و چالش های پیش روی بخش معدن کشور اشاره کرد و گفت: مشکلات موجود سبب شده تا جذابیت این بخش نزد سرمایه گذار بخش خصوصی کاهش یابد و کمتر شاهد حضور سرمایه گذاران در بخش دیربازده معدن باشیم.
وی اضافه‌کرد: اکنون شاهدیم عمده معدن کاری در کشور از سوی هلدینگ های بزرگ خصولتی یا در نهایت بخش خصوصی که از دیرباز در این حوزه حضور داشته و شاید طی چند نسل فعالیتی جز این نداشته است، انجام می‌شود. زیرا مشکلات موجود جذابیت چندانی برای حضور سرمایه گذاران باقی نگذاشته است.
این کارشناس بخش معدن خاطرنشان کرد: ضعف در فرآوری، سنتی بودن تجهیزات فرآوری، ممنوعیت خام فروشی، ضعف در موضوع آنالیز (به طوری که انواع مختلفی از فلزات با ارزش در کشور وجود دارد، اما آنالیز آنها از سوی آزمایشگاه‌ها به راحتی امکانپذیر نیست)، همچنین ضعف در تامین زیرساخت ها از سوی دولت، معارضان محلی و فرسودگی ماشین آلات، از جمله چالش های مهمی است که در نهایت جذابیت سرمایه ‌گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی را کاهش می دهد.

** دولت حقوق دولتی معادن را دریافت می‌کند، اما زیرساختی تامین نمی کند
وی اظهار داشت: با اینکه دولت سهم حقوق دولتی خود را از این بخش می‌گیرد، اما در مقابل بخش معدن از دولت مطالباتی به ویژه در موضوع تامین زیرساخت ها دارد که تامین نمی شود.
همتی با تاکید بر اینکه به معدن کاری یک بنگاه دیربازده است که البته بخشی از دیربازدهی آن به مشکلات سرمایه گذاری و ماشین آلات بازمی گردد، گفت: این مسائل برای مردم و ساکنان حاضر در مناطق معدنی کشور به خوبی تشریح نمی شود و به همین سبب به معارضان محلی معادن تبدیل می شوند و در ادامه همین مساله سبب تعطیلی معادن می شود. در این زمینه انتظار می رود دولت به ایفای بهتر نقش خود بپردازد.
وی افزود: در برخی مناطق روستایی شاهدیم، حضور ماشین آلات سنگین معدنی سبب تخریب زیرساخت ها به ویژه جاده های روستایی شده است، اما کسی در این زمینه ورود نکرده و فعالیتی نمی کند.
این کارشناس بخش معدن با اشاره به فرسودگی ناوگان ماشین آلات معدنی، تصریح‌کرد: همین مساله سبب افزایش قیمت تمام شده محصولات و کاهش تناژ تولید می شود، این در حالی است که واردات ماشین آلات معدنی با دشواری های خاص خود همراه است و امکان ورود ماشین آلات نو و صفر کیلومتر وجود ندارد.
پایان خبر//////

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.