طالبان: جایگزین چینی ها برای بهره برداری از معدن مس عینک انتخاب شود

0 264

نشست مشترکی میان مقام‌های حکومت سرپرست طالبان با هدف مصونیت آثار باستانی در محل معدن مس عینک برگزار شد.
به گزارش معدن ۲۴، در این نشست سرپرست‌وزیران معادن و پترولیم، صنعت و تجارت، اطلاعات و فرهنگ و سرپرست بانک مرکزی افغانستان طرحی را با هدف جلوگیری از آسیب رسیدن به آثار باستانی در این محل ارایه کردند.
پروژه استخراج معدن مس عینک لوگر از پانزده سال پیش به شرکت ام‌سی‌سی چین واگذار شد. اما کار استخراج این معدن تا ‌اکنون به‌ شکل‌ عملی آغاز نشده است.
وزارت معادن و پترولیم گفته است که شرکت ام‌سی‌سی چین در نشست بین‌الوزراتی از طرح جدید جهت آغاز روند استخراج این معدن خبر داده است.
همایون افغان سخنگوی وزارت معادن و پترولیم در این باره گفت:«در قسمت آثار قدیمی یک مشکل وجود دارد که برای حل آن با شرکت ام‌سی‌سی گفت‌وگو شده است؛ البته درباره استخراج آن یک طرح جدید ارائه شده است».
همزمان، اتاق صنایع و معادن بر آغاز روند هرچه زودتر استخراج معدن مس عینک تاکید کرده و می‌گوید اگر شرکت چینی کار عملی استخراج را آغاز نکند، این پروژه باید به شرکت‌های دیگر سپرده شود.
سخی‌ احمد پیمان معاون اول اتاق صنایع و معادن گفت:«مشکلات اگر از طرف افغانستان است، باید برداشته شود و اگر مشکلات از طرف ام‌سی‌سی چین باشد باید مذاکره شود تا این کار آغاز شود. در غیر این صورت باید گزینه جایگزین انتخاب شود».
برخی آگاهان مسائل اقتصادی تاکید می‌کنند که معادن با حفظ منافع ملی استخراج شود و فرآوری معادن به ویژه مس عینک در داخل کشور انجام خواهد شد.
عبدالنصیر رشتیا کارشناس مسائل اقتصادی گفت: «اگر معادن استخراج می‌شود، علاوه بر این، ثمرات خوبی برای حکومت به ارمغان می آورد و در کنار آن می‌تواند زمینه کار را برای شهروندان کشور ایجاد کند.»
شاکر یعقوبی کارشناس دیگر گفت: «در صورتی‌که استخراج معادن به گونه شفاف صورت بگیرد، واضح است که در جهت دادن مسیر افغانستان در توسعه اقتصادی نقش اساسی خواهد داشت.
پیش از این نیز وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در دیدار با رییس شرکت‌ ام‌سی‌سی چین اطمینان داده بود که در بخش استملاک زمین‌های اطراف معادن مس‌عینک لوگر، حاجی‌گک بامیان و آب مورد نیاز معدن مس عینک لوگر همکاری خواهد کرد.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.