احیای معادن راکد خوزستان در جهت استفاده مصالح در پروژه ملی مسکن
معدن۲۴: مدیر اجرایی طرح احیا معادن کوچک مقیاس گفت: یکی از مزیتهای معدنی استان خوزستان، گروه مصالح ساختمانی است که با توجه به اجرای پروژه ملی مسکن در استان خوزستان میتوان از ظرفیتهای این معادن استفاده کرد.
عباس جرجانی مدیر اجرایی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک در جلسه کارگروه طرح احیا در استان خوزستان عنوان کرد: بیش از ۹۰ درصد معادن مصالح ساختمانی استان خوزستان در جوبجی قرار دارند که تامین زیرساختهای این منطقه میتواند تاثیر بسزایی در فعالسازی معادن راکد این استان داشته باشد.
وی افزود: استان خوزستان با توجه به تعداد بالای معادن مصالح ساختمانی میتواند از ظرفیت این معادن برای پروژه ملی مسکن استفاده کند و معادن راکد را فعالسازی کند و در این راستا نیاز است استانداری پیگیریهای مرتبط را انجام دهد.
جرجانی تصریح کرد: در تکمیل پروژه ملی مسکن در استان خوزستان میتوانیم از معادن داخل استان استفاده کنیم که هم در بحث شن و ماسه و هم سنگهای تزیینی پتانسیلهای بسیار مناسبی دارند.
وی ادامه داد: در صورت تامین زیرساخت لازم در منطقه جوبجی، حداقل ۵۰ تا ۵۵ درصد واحدهای غیرفعال این منطقه فعال خواهند شد چرا که بیشترین بخش تعطیلی معادن ما در خوزستان مربوط به این منطقه است.
مدیر اجرایی طرح احیای معادن تاکید کرد: انجام این امر مستلزم پیگیری ویژهای از سوی استانداری و نیازمند برگزاری جلسات با فرمانداری، بخشداری و دهیاری است تا با احداث زیرساخت، این واحدهای معدنی را به چرخه تولید بازگردانیم.
جرجانی خاطرنشان کرد: سایر مناطق که نیاز به زیرساخت دارند، اداره کل صمت با قید اولویت لیست خود را برای طرح احیا ارسال کند تا پس از بررسی برای اجرای زیرساخت برای دفتر طرح زیرساختهای ایمیدرو ارسال شود تا در منطقه با توجه به وضعیتی که وجود دارد اقدامات زیرساختی خوبی را آغاز و تعدادی از معادن غیرفعال را به فعال تبدیل کنیم.
همچنین در این جلسه معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان خوزستان گفت: همانطور که مشکلات معادن ما در استان مطرح شد، امیدواریم این مسائل با راهنماییهای طرح احیا و همانطور که این طرح در کل کشور تاثیرگذار عمل کرده، در استان خوزستان نیز فعالیتهای قابل توجهی به انجام برسد.
حسین غبیشاوی معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان خوزستان در جلسه کارگروه طرح احیا در این استان عنوان کرد: از آنجایی که عمده معادن استان خوزستان، مصالح ساختمانی است با توقف پروژههای عمرانی، معادن ما بیش از پیش تحت فشار قرار گرفتهاند.
غبیشاوی تاکید کرد: از زمانی که تقاضای بازار کاهش پیدا کرده عرضه معادن مصالح ساختمانی متاثر از این جریان، بسیار دچار مشکل شده است و طرح احیا میتواند در این میان مثمرثمر عمل کند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان خوزستان عنوان کرد: با کمک طرح احیا میتوانیم به معادن تسهیلاتی تزریق کنیم تا بار فشاری که به این معادن تحمیل میشود، کاهش پیدا کند.
فعالسازی معادن راکد تاثیر قابل توجه و سریعی بر اقتصاد خوزستان خواهد داشت
حمیدرضا فلاح رییس سازمان صمت استان خوزستان در ادامه جلسه عنوان کرد: یکی از مهمترین فاکتورهایی که باید پیگیری کنیم واحدهای معدنی راکد است.
وی افزود: منظور از معادن راکد بعضا ظرفیتهای بلوکهای است که میتواند تاثیر قابل توجه و سریعی بر روی اقتصاد استان خوزستان داشته باشند.
فلاح تاکید کرد: در استان خوزستان بخشی از معادن بلوکه را با اقداماتی که در شورای معادن استان و شورای عالی معادن در سطح کشور انجام دادهایم، سلب صلاحیت کرده و از طریق مزایده به متقاضیان جدید واگذار کردهایم که تا به امروز چیزی حدود ۴۵ معدن در طول سال ۱۴۰۲ به افراد واجد شرایط و از مسیر قانونی واگذار شده است.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین قسمتهایی که در حوزه احیای معادن پیگیر هستیم، معادن شن و ماسه حوزه شهرستان رامهرمز است که به واسطه مشکلات موجود در جاده دسترسی آنها وجود دارد، مجبور شدهایم که از قانون تملک استفاده کنیم.
مدیرکل صمت استان خوزستان تصریح کرد: مراحل قانون تملک جاده دسترسی شهرستان رامهرمز انجام شده که ایجاد آن تاثیر بسزایی بر قیمت مصالح ساختمانی خواهد داشت و باعث بازگشت معادن راکد به چرخه تولید خواهد شد.