رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران می گوید، راهکار اصلی سیاستگذار اقتصادی در ایران برای مهار تورم سرکوب قیمت ها است که نتیجه آن خلق پول و رشد نقدینگی است.
به گزارش معدن ۲۴، بهرام شکوری در کنگره علمی بررسی آثار و راهکارهای مهار تورم دراقتصاد ایران گفت: بازارهای بسیار خوبی در اطراف کشور ما وجود دارد اما متاسفانه نمی توانیم منابع مان را به درستی مدیریت کنیم. در خصوص تورم واضح است که دنیا تجربه های مختلفی برای مهار آن دارد و ما می توانیم از آن ها بهره مند شویم.
او ادامه داد: اما ما استباط غلطی را از دلایل تورم داریم، برای همین نتیجه گیری های مان هم غلط می شود و به همین جهت نتوانستیم طی این همه سال این مشکل را حل کنیم. عمده سیاست هایی که در کشور ما برای مقابله با تورم بکار گرفته می شود سرکوب قیمت ها است، چرا که تصور می کنیم تورم گران فروشی است و نتیجه کار تولیدکنندگان است.
رییس انجمن مس ایران افزود: تورم به دلیل کسری بودجه است و اینکه ما کشور را گران اداره می کنیم. اینکه باید هزینه های سنگین را پرداخت کنیم اما درآمدها محقق نمی شود و به همین دلیل فشار آن به فعالان اقتصادی وارد می شود و مجبور به خلق پول می شویم که در واقع ساده ترین راه است.
شکوری تصریح کرد: نقدینگی در حالی در جامعه افزایش پیدا می کند که به تناسب آن رشد اتفاق نمی افتد. رشد ۳۰ تا ۴۰ درصدی نقدینگی در حالی است که رشد اقتصادی ما در بهترین حالت ۵ درصد بوده و حتی در دوره هایی صفر و زیر صفر هم بوده است. دولت باید تصدی گری اش را در اقتصاد کم کند و امور را به بخش خصوصی واگذار کند تا از این طریق بتوان بخش عرضه را در مقابل تقاضا قوی کرد.
او اضافه کرد: امروز فعالان اقتصادی برای تهیه ماشین آلات و تجهیزات باید در صف ارز بیاستند و بعد ارزی هم پرداخت نمی شود.علت تورم خود دولت و مستقل نبودن بانک مرکزی است. ما تولیدکننده را تنبیه می کنیم که محصولش ارزش افزوده ایجاد نکرده است اما هیچ مشوقی هم ایجاد نمی کنیم تا صاحبان سرمایه بتوانند ادامه زنجیره را شکل بدهند. در فضایی که با ثبات نیست نمی توان سرمایه گذاری کرد. باید از شعارزدگی در فضای اقتصادی جلوگیری کرد.