منشاء از دست رفتن بازار صادراتی معدنی ها
رییس انجمن سنگ آهن ایران گفت: سیاستگذاری اشتباه در حوزه معدن سبب شده تا بازارهای صادراتی این بخش تا حد زیادی از دست برود.
به گزارش معدن ۲۴، مهرداد اکبریان اظهار کرد: سال ۱۴۰۲ با همه فراز و نشیب های آن به پایان رسید. سال راحتی برای معدنی ها و صنعتی ها نبود. در زنجیره فولاد روزهای آسانی نداشتیم. اوایل سال با بحث عوارض سنگین صادراتی شروع شد که تولیدکنندگان و صادرکنندگان را درگیر خود کرد. به خاطر دارم که در اواسط سال بسیاری از سرمایه گذاران دچار این ابهام شدند که آیا به کار خود ادامه بدهند یا کار را متوقف کنند.
او ادامه داد: این نوع سیاستگذاری نمی تواند سیاستگذاری درستی باشد. این شکل برخورد با بخش تولید به هیچ عنوان با شعارهای حمایت از تولید و رشد ۱۳ درصدی معدن هم راستا نیست. انگار با زبان یک چیز می گوییم ولی در عمل عکس آن را اجرا می کنیم. بخش معدن به میزان زیادی می تواند به اقتصاد کشور کمک کند. خیلی ها امروز می گویند معدن به جای نفت. من نمی خواهم معدن را با نفت مقایسه کنم، چرا که معدن مشخصات، توانایی و مزیت های خودش را دارد.
اکبریان افزود: اما استفاده از این مزیت های بالقوه نیازمند یکسری الزامات و نهاده ها است. یکسری مباحثی که از زیر ساخت شروع می شود تا موارد مصرفی و پولی ادامه پیدا می کند. این امکانات برای بخش معدن فراهم نشد و یا اینکه یا حداقل به موقع مهیا نشد. چرا باید مسائل اصلی کسب و کار معدن همیشه مورد مناقشه بین دولت، مجلس و بخش خصوصی باشد؟ چرا ما تا این میزان نسبت به صادرات مقاومت داریم و بازارهای صادراتی را روز به روز کوچک تر می کنیم؟ مگر قرار نیست که تامین ارز را برای نیازهای مردم و بخش صنعت و معدن انجام دهیم؟ تراز تجاری کشور تا منفی ۱۵ میلیارد دلار رسیده است، این اتفاق نشان می دهد که سیاستگذاری درستی نداشته ایم.