یک تحلیلگر مالی دلایل عقبلگرد بورس را تشریح کرد:

چرایی منفی شدن انتظارات در بازار سرمایه

0 173

یک کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه می گوید، سیاست های اشتباه در کنار افزایش سایه جنگ بر سر اقتصاد زمینه ساز منفی شدن انتظارات در بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳ شده است.
مریم محبی در گفت و گو با معدن ۲۴ درباره آینده بورس در سال جدید گفت: همزمان با برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۲ مشاهده کردیم که بازار ارز با التهابات ویژه ای دست به گریبان شد. سال ۱۴۰۳ در شرایطی آغاز شد که هیجانات و التهابات بسیار زیادی در بازار ارز و طلا مشاهده کردیم، به طوری که قیمت دلار و طلا به صورت کاملا ناپایدار و بی ثبات به صورت لحظه ای و ساعتی تغییر می کرد.
او ادامه داد: بنابراین سال ۱۴۰۳ با شرایط نامطلوب اقتصادی و شرایط بسیار مبهم کار خود را آغاز کرد. به نظر می رسد سیاست های اشتباهی که مشاهده کردیم باعث شد که تا این التهابات، هجوم و کاهش قدرت پول ملی با سرعت بیشتری اتفاق بیفتد. بنابراین به نظر نمی رسد چنانچه در نگرش بنیادی و اصولی تیم اقتصادی دولت، متولیان بازار سرمایه و همچنین متولیان بانک مرکزی تغییرات جدی را مشاهده نکنیم وضعیت تغییری کند.
محبی تصریح کرد: شرایط ناپایدار و بی ثباتی در اقتصاد از تورم های ساختار یافته بسیار مهلک تر و آزاردهنده تر است. چنانچه بازرگانان، تولیدکنندگان و کارآفرینان بدانند که در کشور تورمی ساختار یافته وجود دارد و به صورت میانگین هر ماه ۲ تا ۳ درصد تورم را مشاهده کنند، می توانند خود را در برابر هجمه های اشتباه اقتصادی محافظت کنند. اما اشکال از جایی است که تلاش می شود با سیاست های غلط اقتصادی و با روش سرکوب، قیمت ها را در جایی نگه دارند و چون این سرکوب اصولی نیست در جایی فنر قیمت ها رها می شود و شرایط ناپایداری را مشاهده کنیم.

این تحلیلگر بورسی ادامه داد: اما چرا رشدی را در بازار سرمایه مشاهده نمی کنیم؟ به این دلیل که بازار سرمایه آینه تمام نمایی از اقتصاد کشور است. سیاست های غلط و مداخلات مکرر افراد در بازار سرمایه اجازه رشد را نمی دهد. از طرفی بعد از تمامی اتفاقات اشتباه در بخش مدیریت داخل متاسفانه از سمت سیاسی هم ضربه های بسیار بدی را خوردیم. ضربه هایی که به اقتصاد ایران وارد شد با حمله ناجوانمردانه اسراییل به مواضع ایران در سوریه اثر خود را گذاشت و بیم و ترس هم به ریسک های موجود در بازار سرمایه اضافه شد. بنابراین به نظر نمی رسد تا سایه ریسک جنگ بر اقتصاد ایران طنین انداز باشد، بازارهای داخلی از جمله بازار سرمایه که به عنوان بازار مولد شناخته می شود، بتواند رشد خوبی را ثبت کند. تا زمانی که این ریسک تشدید شود، خروج سرمایه از بازارهای مولد به سمت بازارها غیر مولد مثل طلا و دلار را مشاهده خواهیم کرد، که تمامی این ها در کنار مدیریت اقتصادی می تواند ضربه مهلکی را به بازارهای مالی مختلف وارد کند. و بازارهایی مثل بانک، صندوق های درآمد ثابت و بازار سرمایه و بازار خودردو و ملک تماما از این شرایط نابسامان تاثیر می گیرد و خروج سرمایه را در کشورهای همسایه و یا خرید ارز مشاهده کنیم.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.