توسعه نیروگاهی توسط فولادسازان و مانعی به نام محدودیت گاز و زغالسنگ

0 166

معدن۲۴: طرح ایجاد و ساخت نیروگاه توسط صنایع و به ویژه فولادسازان در سال های گذشته در حالی پیگیری می‌شود که در کشورمان با محدودیت های گاز و زغالسنگ مواجهیم و همین مساله اساسی، آینده این طرح و اجرایی شدن آن را با ابهام مواجه ساخته است.
به گزارش سایت خبری- تحلیلی معدن۲۴، در سال‌های گذشته با وجود محدودیت‌های انرژی در کشورمان، دولت فولادسازان را مکلف کرد تا نسبت به احداث نیروگاه از محل منابع و امکانات خودشان اقدام کنند؛ به عبارتی وظیفه‌ای که بر عهده وزارت نیرو بود، به فولادسازان تکلیف شد.
برنامه ساخت نیروگاه صنایع و معادن از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ آغاز شد و در عمده استان های کشور در حال اجرا است.
مطابق جدیدترین آمارها، ظرفیت کل پروژه های نیروگاه های جدید برق صنایع و معادن به ۱۷ هزار و ۱۲۲ هزار مگاوات رسید که سهم صنعت فولاد در احداث نیروگاه به ۱۲ هزار و ۴۸۳ مگاوات رسیده است.
همچنین در این استراتژی؛ سهم حوزه آلومینیوم ۲ هزار و ۱۱۹ مگاوات، مس ۹۶۰ مگاوات و سایر صنایع یک هزار و ۵۶۰ مگاوات است.
در راستای اجرای تفاهمنامه اولیه وزارتخانه‌های صمت و نیرو برای احداث نیروگاه های جدید صنایع و معادن؛ با توجه به افزایش تعداد ساختگاه ها و ظرفیت های جدید نیروگاهی؛ میزان ظرفیت ها افزایش یافته است.
برپایه این گزارش، با توجه به اینکه نیروگاه های که ساخته می شود عمدتا بر پایه گاز یا زغالسنگ هستند و محدودیت‌هایی که در این زمینه ها در کشور مواجهیم، طرح توسعه این نیروگاه ها زیر سوال بوده و با ابهام مواجه است.
چگونه می شود وقتی مطابق روال سال های اخیر، چند ماه از سال به ویژه در ۶ ماهه دوم سال دولت به منظور تامین نیاز بخش خانگی، اقدام به قطع گاز صنایع و به ویژه فولادسازان می کند، نسبت به توسعه نیروگاه های حرارتی از سوی این صنایع امید داشت؟
همچنین منابع زغالسنگ در کشورمان توسعه چندانی نداشته که بتوانیم نیروگاهی را بر این اساس در کشور ساخته یا توسعه دهیم.
دشواری تصور اجرایی شدن این مهم زمانی بیشتر می شود که بدانیم صنعت فولاد و زغالسنگ کشورمان در سال‌های گذشته با تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی کمرشکنی مواجه بوده است و همین مساله مانع توسعه یافتگی این صنایع همگام با روز جهان شده است.
پایان خبر///

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.