کارنامه ۱۴۰۲ و برنامه های ۱۴۰۳ “فصبا” / سیاست های ارزی مشکل ساز بانک مرکزی
مجمععمومی عادی سالیانه شرکت صبا فولاد خلیج فارس برگزار شد که در آن به بیان کارنامه سال ۱۴۰۲ و برنامه های آتی سال جاری پرداخته شد.
به گزارش معدن ۲۴، این مجمع که با مشارکت ۷۹ درصدی سهام داران همراه بوده، در آن به محورها مختلفی از سوی مدیرعامل صبا فولاد خلیج فارس پرداخته شد که به اختصار مورد اشاره قرار می گیرد. گفتنی ست در این جلسه مجمع با تصویب صورتهای مالی، سود قابل تقسیم هر سهم ۷۰۰ ریال تعیین شد.
احسان دشتیانه در این جلسه مجمع سالیانه توضیح داد: رکورد تولید ۱.۹۸میلیون تن را در سال ۱۴۰۲ ثبت کردیم. همچنین سال گذشته، بزرگترین افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم را انجام دادیم. مجموع فروشهای داخلی و خارجی ۱.۱۴۶.۰۲۹ تن به ارزش ۱۴۲.۶۰۱.۵۳۱ میلیون ریال بوده که در مقایسه با سال گذشته ۱۴درصد رشد کرده است.
او ادامه داد: سهم این شرکت از بازار آهن اسفنجی ۳درصد است و سود هر سهم در این دوره و قبل از افزایش سرمایه ۷۲۵ تومان است. از سوی دیگر ۱.۵۷۹.۲۲۵ تن گندله با قیمت هر تن ۴۸.۲۲۹.۰۰۰ ریال خریداری کردیم که تنها ۱۰۰.۰۰۰ تن از تولیدکننده خارج از بورس کالا تهیه شده است. این در حالیست که نرخ هر متر مکعب گاز که در سال ۱۴۰۱، ۲۵.۱۸۰ ریال بود در سال ۱۴۰۲ به ۳۷.۶۱۷ ریال رسید.
به گفته دشتیانه پایدارسازی و افزایش تولید با برنامهریزی و استقرار، استفاده از مقاطع زمانی قطع گاز برای اجرای پروژه تعمیرات سالانه، جلوگیری از توقف تولید کارخانه با اخذ مجوز سهمیه برق ۲۰ مگاواتی واحداث واحد بازرسی از مهمترین برنامههای فصبا در سال ۱۴۰۲ بودند.
مدیرعامل فصبا اظهار داشت: همچنین ثبت رکورد جدید تولید ماهانه ۱۲۹.۴۱۲ تن با نرخ متوسط ۱۷۵ تن بر ساعت، ثبت رکورد تولید روزانه ۴.۴۶۸ تن با نرخ ۱۸۶ تن بر ساعت، رشد ۵۶درصدی درآمد در مقایسه با رشد ۴۲درصدی بهای تمامشده و تحقق سود ۳۹.۹۰۵ میلیاردی علیرغم توقف دو ماهه تولید از مهمترین دستاوردهای این سال مالی بودند. البته تولید اسفندماه به دلیل اجرای تعمیرات ادواری کاهش پیدا کرده است.
او اضافه کرد: در سال جاری و با توجه به گزارش بهار، ۲۰ تا ۲۵درصد افزایش تولید خواهیم داشت. در راستای حمایت از سهم، منابع لازم را در اختیار بازارگردان قرار دادیم. سهامدار عمده هم حمایتهای لازم را از این سهم داشته است. اما در راستای تأمین مواد اولیه و مقابله با تورم، موجودی کافی از ماده اولیه و تجهیزات که وابسته به دلار هستند را تأمین کردهایم. توقف تولید به دلیل قطع انرژی بهصورت معمول ۲۵ روز در سال است. هر ۶ سال یکبار جهت تعمیر و نگهداری واحد، این تعطیلات به ۴۵ روز افزایش پیدا میکند. سعی داریم در سال ۱۴۰۳ این آمار را کاهش دهیم.
مدیرعامل شرکت صبا فولاد در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: تغییر مکرر سیاستهای بانک مرکزی، شرکتهای تولیدی را دچار مشکل کرده است. نبود ثبات در قوانین ارزی و محدودیتهای انرژی باعث افزایش خرید داخلی و کاهش صادرات شده است. مشکلاتی درخصوص تأمین ارز نیمایی داریم و تهیه ارز به راحتی ممکن نیست.