صدور بخشنامه تأمین ماشین آلات معدنی/ مشمولان چه کسانی هستند؟

0 211

معدن۲۴- بخشنامه تأمین ماشین آلات معدنی صادر شد که بر اساس آن کلیه دارندگان مجوز عملیات معدنکاری اعم از دارندگان پروانه بهره برداری اکتشاف، واحدهای فرآوری معدنی، صنایع معدنی و دارندگان مجوز برداشت مشمول این بخشنامه می‌شوند.

به گزارش معدن۲۴، مطابق ماده ۱ این بخشنامه، کلیه دارندگان مجوز عملیات معدنکاری اعم از دارندگان پروانه بهره برداری اکتشاف، واحدهای فرآوری معدنی، صنایع معدنی و دارندگان مجوز برداشت مشمول این بخشنامه می‌شوند. در خصوص دارندگان پروانه بهره برداری مشروط بر اینکه (۱) نسبت به تعیین تکلیف بدهی حقوق دولتی خود اقدام کرده باشند و (۲) در فرآیند سلب صلاحیت از پروانه بهره برداری نباشند و همچنین وفق ماده (۴۵) آیین نامه اجرایی قانون معادن بیش از ۱۸ ماه از اعتبار پروانه بهره برداری آنها باقی مانده یا در موعد مقرر نسبت به انجام فرآیند تمدید اقدام نموده باشند، بر اساس مفاد این بخشنامه مشمول تأمین ماشین آلات ذیل آیین نامه اجرایی قانون معادن می‌باشند.
در خصوص دارندگان پروانه اکتشاف واحدهای فرآوری معدنی صنایع معدنی و دارندگان مجوز برداشت و دارندگان پروانه های بهره برداری با اعتبار اولیه زمانی کمتر از ضوابط تمدید ذیل ماده ۴۵ آیین نامه اجرایی قانون معادن، معتبر بودن پروانه یا مجوز صادر شده و فعال بودن واحد ملاک عمل است.
تبصره ۱ – پیمانکاران طرف قرارداد با دارندگان پروانه های بهره برداری و اکتشاف مشروط به رعایت موارد فوق و ثبت اطلاعات پیمانکار توسط دارنده پروانه در سامانه کاداستر میتوانند با معرفی دارنده پروانه نسبت به اخذ مجوز واردات ماشین آلات اقدام نمایند.
تبصره ۲ – شرکتهای دارای شبکه خدمات پس از فروش مشروط به تأیید توسط معاونت تخصصی در وزارت صنعت، معدن و تجارت در صورت انعقاد قرارداد تأمین ماشین آلات و ارائه خدمات پس از فروش با دارندگان شرایط ماده ۱ می توانند با معرفی دارنده پروانه نسبت به اخذ مجوز واردات ماشین آلات اقدام نمایند.

تبصره – در خصوص ماشین آلات حفاری دریل واگن و مغزه گیری تقاضای واحدهای دارنده پروانه بهره برداری و اکتشاف و یا پیمانکاران طرف قرارداد ایشان توسط بهره بردار جهت بررسی به دفتر بهره برداری معادن ارجاع شود. ماده ۳- در خصوص ماشین آلات در محدوده بدون ساخت داخل مندرج در جدول شماره ۱، دارندگان شرایط ماده ۱ می توانند صرفاً . برای بکارگیری در واحدی که بهره بردار یا پیمانکار آن هستند بدون محدودیت در : تعداد، نسبت به واردات ماشین آلات این دسته تا ۵ سال ساخت سال ساخت ۲۰۱۸ میلادی اقدام نمایند. سال ارائه مجوز به صورت سالانه بر مبنای سال میلادی افزایش می یابد.
ماده ۴ – صرفاً برای دارندگان پروانه بهره برداری معدن و پیمانکاران معرفی شده در صورتی که متقاضیان درخواست واردات ماشین آلات در محدوده بدون ساخت داخل مندرج در جدول شماره ۱ با عمر کاری بیشتر از ۵ سال را داشته باشند صرفاً برای انجام عملیات معدنی در معدنی که بهره بردار یا پیمانکار آن هستند، می توانند بر اساس تعداد مجوز مندرج در جدول شماره ۲ نسبت به واردات ماشین آلات : تا ۱۰ سال ساخت تا سال ساخت ۲۰۱۳
میلادی اقدام نمایند سال ارائه مجوز به صورت سالانه بر مبنای سال میلادی افزایش می یابد.
ماده ۵ – در خصوص ماشین آلات در محدوده ساخت داخل مندرج در جدول شماره ۱، دارندگان شرایط ماده ۱ می توانند صرفاً برای بکارگیری در واحد تولیدی مربوطه نسبت به واردات ماشین آلات تا ۵ سال ساخت تا سال ساخت ۲۰۱۸ میلادی به تعداد ماشین آلات رده معدنی خریداری شده از سازندگان داخلی بر اساس لیست پیوست اقدام نمایند سال ارائه مجوز به صورت سالانه بر مبنای سال میلادی افزایش می یابد.
ماده ۶- لازم است متقاضی واردات ماشین آلات بهره بردار یا پیمانکار معرفی شده از سوی ایشان در قالب تعهدنامه محضری پیوست متعهد شود که به مدت ۵ سال از تاریخ ترخیص ماشین آلات حق انتقال و واگذاری به هر شخص دیگر را از خود سلب و ساقط نموده و از ماشین آلات مزبور صرفاً در واحد تولیدی مربوطه استفاده می نماید و همچنین متعهد شود که در صورت تخطی از مفاد تعهد و انتقال و واگذاری ماشین آلات بدون اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین استفاده از ماشین آلات وارد شده در غیر از محل مورد تأیید این وزارتخانه
موضوع مشمول مقررات قانون تعزیرات حکومتی و سایر قوانین و مقررات جزایی و حقوقی میگردد.
تبصره ۱- در مواردی که پیمانکار اقدام به واردات ماشین آلات مینماید در صورتی که از مجوزهای ذیل جدول شماره (۲) برای معدن مربوطه استفاده و ماشین آلات از معدن خارج شود به هر دلیل اعم از پایان قرار داد، قطع همکاری تخلف پیمانکار و سایر موارد بهره بردار هیچگونه ادعایی مبنی بر دریافت مجوز مازاد بر مفاد ماده (۴)
تعداد مندرج در جدول شماره (۲) نخواهد داشت.

تبصره ۲- مسئولیت نظارت بر اجرای این ماده با سازمان صنعت معدن و تجارت استان مربوطه است. سازمان اختیار دارد تا با استفاده از ابزارهایی نظیر بازدید دوره ای و یا الزام ساختن نصب GPS بر روی ماشین آلات نسبت به بررسی حضور ماشین آلات در معدن مربوطه اقدام و گزارشهای نظارت را در سامانه کاداستر بارگذاری نماید.
در صورت اثبات بروز تخلف اقدامات قانونی لازم در دستور کار قرار خواهد گرفت. تبصره – در صورتی که استان تشخیص دهد از GPS برای رصد استفاده شود هزینه تأمین و نصب بر عهده بهره بردار / پیمانکار است. ضمناً لازم است ساختار و نحوه ی بکارگیری رصد با GPS توسط سازمانهای صنعت
معدن و تجارت استان با دفتر بهره برداری معادن هماهنگ شود.
ماده ۷ نحوه ی ثبت درخواست واردات توسط بهره بردار یا پیمانکار بدین صورت است که مدارک لازم شامل پروانه بهره برداری فرم تعهد نامه محضری پیش فاکتور قرارداد پیمانکاری با آخرین تغییرات برای پیمانکاران قرارداد تأمین ماشین آلات و ارائه خدمات پس از فروش برای واردات توسط شرکتهای دارای شبکه خدمات پس از فروش طرف قرارداد با دارندگان شرایط ماده (۱) قرارداد خرید از سازندگان داخلی و اسناد مالی مرتبط برای متقاضیان واردات ماشین آلات دارای معادل ساخت داخل وفق ماده (۵ و فرم تکمیل شده پیوست را در سامانه
جامع تجارت بارگذاری نمایند.
لازم است متقاضیان پس از انجام فرآیند فوق ضمن ارسال شماره پرونده مربوط به سامانه جامع تجارت درخواست خود را به صورت مکتوب به دفتر بهره برداری معادن ارسال مینمایند در صورتی که متقاضی، پیمانکار یا شرکت دارای نمایندگی طرف قرارداد با دارندگان پروانه بهره برداری باشد لازم است معرفی طی نامه مذکور توسط
بهره بردار صورت گیرد.
پایان خبر///////

با ما در اولین کنفرانس زغال‌سنگ و کک همراه باشید.

تهران،  یکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳
021-۸۸۹۸۱۲۰۶  / ۰۹۳۶۱۵۸۴۷۸۸

ثبت نام

با ما باشید

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.