گلوگاه های صادرات فولاد در ۱۴۰۳
صنعت فولاد که یکی از صنایع ارز آور کشور طی سال ها اخیر بوده است در سال جاری با گلوگاه های مختلفی مواجه است که می تواند تبدیل به دست اندازهایی برای صادرات شود.
به گزارش معدن ۲۴، به باور کارشناسان اجباری که به عرضه ارز حاصل از صادرات فولاد در سامانه نیما شده، تنها دلیل افت و توقف صادرات در کل زنجیره فولاد است. در این بین بانک مرکزی کاملا حرف خود را میزند و چندان انعطافی نشان نداده است. در نتیجه تاکید میشود تا زمانی که بانک مرکزی موضع خود را تغییر ندهد، این موضوع حل نمیشود.
نظر بر این است که باید ارز حاصل از صادرات به بانک مرکزی با دلار نیمایی برگردد اما اختلاف دلار نیمایی و آزاد ۲۰هزار تومان است و ملاحظه میشود که این اختلاف زیاد است. در نتیجه وقتی قیمت صادرات کمتر از قیمت تمام شده باشد، این مهم باعث میشود که فعالان اقتصادی تمایلی به صادرات نداشته باشند و در واقع صادرات برایشان توجیهی نداشته باشد. در این روند شرکتها دیگر صادر نمیکنند یا از کارت بازرگانی اجارهای استفاده میکنند. در نهایت شاهد آن خواهیم بود که کل صادرات تعطیل میشود.
مشکل دیگر محدودیت انرژی است. هرچند هنوز بخشنامهای در مورد محدودیت انرژی در آستانه فصل گرما اعلام نشده اما امسال هم پیشبینی میشود که محدودیتهای انرژی برای این عرصه چشمگیر است. در نتیجه این سیاست قیمت مواد اولیه و حاملهای انرژی افزایشی شدهاند. به طور مثال قیمت برق ۲ و نیم برابر از اوایل سال گذشته افزایش یافت. در نتیجه امروز تمام هزینههای فعالان اقتصادی با قیمت دلار آزاد محاسبه میشود. سال گذشته ۱۲هزار مگاوات و امسال ۱۹هزار مگاوات کمبود برق داریم. حالا اگر صادرات هم صورت نگیرد مواد فولادی در ایران افزایش مییابد و رقابت داخلی باعث میشود که قیمتها پایین بمانند. در ادامه شاید خیلی از شرکتهای کوچک دیگر بعد از مدتی توان تولید نداشته باشند و خودشان کارخانه را با دست خود خاموش کنند.
با ما در اولین کنفرانس زغالسنگ و کک همراه باشید.
تهران، یکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳
۰۲۱-۸۸۹۸۱۲۰۶ / ۰۹۳۶۱۵۸۴۷۸۸
با ما باشید