مدیرعامل فکور صنعت:

ایران می‌تواند قطب توسعه DRI در جهان باشد/ لزوم توسعه زنجیره فولاد در جداره آبی جنوبی کشور

0 179

مدیرعامل فکور صنعت معتقد است: مزایای موجود در کشور به همراه برخورداری از دانش فنی آهن سازی و فولادسازی سبب می‌شود تا کشورمان به عنوان ایران قطب توسعه DRI در جهان مطرح باشد.

وحید شیخ زاده در گفت و گو با معدن۲۴ افزود: امروز شاهد تغییر تکنولوژی از کوره بلند به سمت DAF و فناوری های جدید فولادسازی در جهان هستیم.
وی بیان داشت: توسعه تولید DRI در جهان تا سال ۲۰۳۱ برای تامین آهن اسفنجی دنبال می شود و کشورهای خاورمیانه و همسایگان ما نیز در حال تبدیل شدن به قطب توسعه DRI هستند.
شیخ زاده همچنین به به‌کارگیری هیدروژن و انرژی های نو در طرح های جدید فولادسازی اشاره کرد و ادامه‌داد: بر این اساس توصیه می شود که در راستای توسعه زنجیره در جدار آبی جنوب کشور به ویژه منطقه مکران برنامه ریزی و تمرکز کنیم؛ به‌طوری که از خارج از کشور کنسانتره به آن مناطق بیاوریم و تبدیل به ارزش افزوده کنیم.
وی با اشاره به مزایای بالای کشور از جمله نیروی انسانی آموزش دیده و انرژی ارزان، با بیان اینکه از دانش فنی مورد نیاز در زنجیره آهن سازی و فولادسازی برخورداریم و نیاز به دانش فنی خارجی ها نداریم، تصریح‌کرد: همین مزایا سبب می شود تا حتی بتوانیم به عنوان هاب توسعه DRI در جهان مطرح باشیم.

سهم ۳۹ درصدی ایران از تولید محصول به شیوه DRI
مدیرعامل فکور صنعت با اشاره به ظرفیت ۲۰۰ میلیون تنی ایجاد شده DRI در جهان، یادآور شد: ۱۳۹ میلیون تن از این ظرفیت تولید می شود که ۳۹ درصد آن را ایران تولید می‌کند؛ به طوری که پس از هند در جایگاه دوم تولید هستیم و باید بتوانیم پیشتازی‌مان را در این عرصه حفظ کنیم.

لزوم حرکت به سمت حذف کربن از فولادسازی
وی با اشاره به مباحث کاهش انتشار کربن، گفت: ‌امروز تولید هر تن فولاد در کشور با تولید ۲ تن کربن همراه است، در حالی که با شیوه احیا مستقیم، تولید کربن به نصف این میزان یعنی یک تن کاهش می یابد.
شیخ زاده یادآوری کرد: تولید هر تن کربن با جریمه ۷۰ دلاری همراه است که تا چند سال آینده به ۱۵۰ دلار افزایش خواهد یافت؛ بر این اساس رفتن به سمت شیوه هایی که با تولید و آلودگی کربن همراه است توصیه نمی شود، زیرا کالای مان نیز خریداری نخواهد داشت.
وی اضافه کرد: مگر اینکه فناوری های کربن کپچرینگ را اجرایی کنیم که ان هم سرمایه گذاری بالایی می طلبد.
مدیرعامل فکور صنعت اظهار داشت:‌ امروز شرکتی نظیر پرای متالز اتریش از فناوری های۴ استفاده می‌کند که با هیدروژن کار می کند و می تواند آهن دانه بندی صفر تا ۱۰ را مستقیما به آهن اسفنجی تبدیل کند؛ همچنین برخی شرکت ها به دنبال حذف گندله سازی و تبدیل مستقیم سنگ آهن به آهن اسفنجی هستند.
وی خاطرنشان کرد: ‌با این حال تا صنعتی شدن این فناوری ها هنوز راه زیاد است و ما باید تلاش کنیم با بضاعت موجود، مزیت های یاد شده طی پنج تا ۱۰ سال آینده به برامه ریزی بپردازیم.
پایان خبر//////

با ما در اولین کنفرانس زغال‌سنگ و کک همراه باشید.

تهران،  یکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳
021-۸۸۹۸۱۲۰۶  / ۰۹۳۶۱۵۸۴۷۸۸

ثبت نام

با ما باشید

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.