فرصت های صنعت سنگ برای اقتصاد معدن
مشاور و کوچ توسعه صادرات سنگ های ساختمانی ایران – آلمان به بهانه برگزاری نمایشگاه صنعت سنگ ساختمانی، برخی از فرصت ها و ظرفیت های موجود در این صنعت را تشریح کرد.
سیامک اخطاری در گفت و گو با معدن ۲۴ عنوان کرد: در حاشیه برگزاری نمایشگاه صنعت سنگ ساختمانی ایران – در خرداد ماه ۱۴۰۳ نیاز است که به نقش آمار در رصد روند رشد و توسعه و نگاه بلند مدت به برند سازی در صنعت نمایشگاهی سنگ توجه شود . در ادامه سعی شده است با رصد آماری صادرات سنگ های ساختمانی برزیل در چهار ماهه اول سال ۲۰۲۴ 🇧🇷 -به نکات موثری در بخش برند سازی نمایشگاهی در صنعت پرداخته شود.
او ادامه داد: بر اساس آخرین آمار Centrorochas، صادرات برزیل در ۴ ماهه اول سال ۲۰۲۳ نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ از نظر ارزش ۱۶.۲۸ درصد افزایش یافته و به حدود ۳۸۴ میلیون دلار رسیده است. از سوی دیگر، فروش خارجی نیز از نظر مقادیر مثبت بوده است که در مدت مشابه در نظر گرفته شده نسبت به ۴ ماهه اول سال ۲۰۲۳ ۱۳.۹۸ درصد افزایش داشته است. جالب اینجاست که بیش از ۸۴ درصد از کل صادرات سنگ های ساختمانی برزیل از ایالت اسپریتو سانتو انجام می شود و در ۴ ماه اول سال ۲۰۲۴ میانگین قیمت هر تن کل صادرات سنگ طبیعی برزیل (۶۰۱.۵۴ دلار آمریکا در هر تن) افزایش یافته است. یعنی ۲.۰۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل.
اخطاری افزود: به یاد بیاوریم که در سال گذشته میانگین قیمت نهایی هر تن سنگ طبیعی صادر شده عبارت بوده از: اسپانیا (۵۵۸.۱ دلار آمریکا در هر تن)، پرتغال (۲۸۳.۷۶ دلار آمریکا در هر تن)، ترکیه (۳۰۷.۰۴ دلار آمریکا در هر تن)، برزیل (۶۱۰.۳۷ دلار آمریکا در هر تن)، و ایتالیا (۱۰۹۲.۷۴ دلار در هر تن). همچنین صادرات سنگ های طبیعی برزیل اساساً در ۲ کشور متمرکز است. در واقع، اگر صادرات ماه آوریل را تجزیه و تحلیل کنیم، متوجه میشویم که صادرات برزیل با ۶۴.۱ درصد (۶۹.۳ میلیون دلار) به ایالات متحده آمریکا و پس از آن چین با ۸.۵ (۹.۱ میلیون دلار) به آمریکا رفته است.
مشاور توسعه صادرات سنگ های ساختمانی ایران – آلمان گفت: بر اساس آخرین رصد مطالعه بازار توسط اتاق فکر صنعت سنگ ساختمانی سیاست صنعت سنگ کشور ایتالیا ترویج نام مارمومک به عنوان برند به شکلی است که نمایشگاه سنگ برزیل در دور آینده قرار است با همین نام نمایشگاهی ایتالیا به دنیا معرفی شود. صنعت نمایشگاهی تخصصی ایتالیا بعد از برند سازی و شناخته شدن در حال تصاحب قلمروهای بیشتر و تسلط و نفوذ در منابع بیشتر و در دست گرفتن زنجیره های اصلی منابع است، (این در حالی است که در صنعت سنگ ساختمانی ایران در بخش نمایشگاهی به رغم تلاش های سالهای اخیر نتوانسته ایم گام های موثر بین المللی برداریم) ضرورت تعیین وضعیت فعلی با انتشار آمار های دقیق در بحث مشارکت و تعدد غرفه داران و بازدید کنندگان می تواند تصویری شفاف از وضعیت گذشته و حال داده زمینه را برای حجم سنجی و بهبود مستمر برای آینده فراهم کند .هر برنامه ریزی بر مولفه های آماری استوار است . بررسی روند رشد و توسعه و رصد آن از مسیر شفافیت آمار عبور می کند.
او افزود: امید است متولیان نمایشگاهی در صنعت سنگ ساختمانی ایران نسبت به این نیاز یعنی ایجاد و انتشار داده های آماری از شرایط موجود اهتمام ورزیده زمینه را برای بررسی و برنامه ریزی های در مقیاس بزرگ و توسعه بین المللی فراهم کنند .نقطه قوت نمایشگاه صنعت سنگ ساختمانی ایران این است که به شکل واگذاری امتیاز برگزاری تعیین می شود و بنابراین زمینه برای مقایسه عملکردها و رشد و توسعه رقابتی بین برگزار کنندگان فراهم است و امکان ایجاد چند صدایی با سلایق مختلف و ایجاد زمینه رقابت فراهم است . ملاک های سنجش موفقیت در عملکرد نمایشگاه صنعت سنگ ساختمانی ایران را می توانیم در فهرستی مورد بررسی قرار بدهیم که به این شرح است : نمایش رشد و توسعه کمی و کیفی تخصصی سنگ ساختمانی. رشد و توسعه خدمات مسافرتی و خدمات داخل نمایشگاه، افزایش مشارکت غرفه داران.افزایش بازدید کنندگان تخصصی سنگ – ساخت و ساز – معماری و صنایع وابسته. افزایش آمار رایزنی – تجاری بین المللی و حضور هیات های تجاری. افزایش کمی و کیفی حضور در نمایشگاه های مهم بین المللی به عنوان پاویون ایران، تمرکز بر برند سازی با نام ایرانی در دنیای سنگ ، فراهم کردن زمینه جلسات تجاری و بالا بردن امکان بستن قرارداد تجاری،افزایش رضایت غرفه داران و بازدیدکنندگان ( ایجاد مدل و پرسشنامه ارزشیابی از طرف مشتریان). در یک جمع بندی کوتاه میزان انگیزه برای رشد و توسعه برگزار کنندگان را میتوان از منظر آمارها سالانه مورد ارزیابی قرار داد و با درک نقاط ضعف احتمالی نسبت به تکمیل فرایند بهبود مستمر برنامه ریزی و تلاش کنیم. .