تحلیلگر ارشد بازارهای جهانی سنگ آهن و فولاد:

ملاحظات خاص صادرات زغال‌سنگ

0 177

معدن۲۴- تحلیلگر ارشد بازارهای جهانی سنگ آهن و فولاد به ملاحظات خاص صادرات زغال‌سنگ اشاره کرد و افزود: باید توجه کرد صادرات زغال سنگ نیازمند مهارت‌های خاصی است.

به گزارش معدن۲۴، «کیوان جعفری طهرانی» در پنل نخست کنفرانس زغال‌سنگ، کک و الکترود گرافیتی در محل هتل المپیک توضیح‌داد: از آنجایی که دانسیته زغال سنگ بسیار پایین است؛ به طور مثال وقتی می‌خواهیم ۲۵ هزار تن از آن را در بنادر دپو کنیم، شاید به اندازه حجم ۵۰ هزار تن سنگ آهن فضا نیاز داشته باشد و اینگونه موارد باید در ملاحظات صادراتی لحاظ شود.

وی اضافه‌کرد: همچنین وقتی از یک کشتی ۵۰ هزار تنی برای حمل این محصول استفاده می‌شود، فقط بین ۲۵ تا ۲۸ هزار تن می‌توان بارگیری کرد و این مسئله نیز ۲ برابر شدن نرخ حمل دریایی آن را به دنبال دارد.

تحلیلگر ارشد بازارهای بین المللی فولاد و سنگ‌آهن تاکید کرد: ما در بحث زغال سنگ غیر از رطوبت معمولی که کلیه مواد معدنی دارند آیتمی بنام «رطوبت ذاتی» یا Inherent Moisture داریم که سبب می‌شود حتی زغال‌سنگ ۱۰۰ درصد خشک نیز تا چند درصد رطوبت ذاتی داشته باشد و همه موارد در نرخ تمام شده زغال CFR مقصد تاثیرگذار است.

وی تاکید کرد: بارگیری زغال سنگ به ظاهر ساده است، اما باید گفت با وجود رطوبت ۱۰ درصدی در محموله ها احتمال حریق وجود دارد؛ این در حالی است که در کشورهای نظیر آفریقای جنوبی ملاحظاتی نظیر ارتفاع ۱۰ متری دپو، پاشین مرتب آب به محموله ها و … را در صادرات زغال سنگ لحاظ می‌کنند.

جعفری طهرانی ادامه داد:‌ اگر رطوبت محموله زغال بار کشتی بیش از ۱۰ درصد باشد، هزینه ای بایت خطر ریسک غرق شدگی نیز به هزینه ها اضافه می شود، زیرا در زمان حرکت کشتی در دریا آب از ماده معدنی جدا می شود که می‌تواند حتی به غرق شدن کشتی بیانجامد.

** ۲۰۶۰ و ۲۰۷۰، سال تبدیل صنایع به صنایع سبز در چین و هندوستان

وی در ادامه به تغییر زمان تبدیل صنایع به صنایع سبز از سوی برخی کشورها اشاره کرد و اظهار داشت: در حالی که پیش از کرونا چین سال ۲۰۵۰ را به عنوان سال تبدیل صنعت فولاد و اتومبیل این کشور به صنعت سبز اعلام کرده بود، پس از کرونا آن را در سال ۲۰۶۰ اعلام کرد. این در حالی است که بیش از نیمی از ذخیره و کمتر از ۵۰ دذرصد تولید زغال سنگ جهان در این کشور است.

وی اضافه‌کرد: همچنین در زمان کرونا، هندوستان سال ۲۰۶۰ را سال سبز کردن صنعت فولاد خود عنوان کرده بود، اما پس از اتمام پاندومی کرونا سال ۲۰۷۰ را اعلام کرد و تا آن سال زمانی ۴۵ ساله باقیست.

پایان خبر/////

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.