مدیرعامل صبا امید غرب خاورمیانه:

جهش قیمتی در الکترود گرافیتی تا یک دهه آینده/ از هم اکنون به فکر باشیم

0 242

معدن۲۴- مدیرعامل‌شرکت صبا امید غرب خاورمیانه گفت: تا ۱۰ سال دیگر فولادهایی که اکنون در چین تولید شده، به مصرف رسیده و به قراضه تبدیل می‌شوند و باید به سیکل تولید برگردند؛ در آن زمان همه کوره بلندهای چین از چرخه خارج می‌شود و باید به کوره‌های ذوب الکتریک روی بیاورند؛ لذا جهش قیمتی در الکترود گرافیتی رخ خواهد داد.

به گزارش معدن۲۴، «ابوالقاسم مختاری اردکانی» در پنل دوم کنفرانس زغال سنگ استیل پرایس افزود: پروژه الکترود گرافیتی از بدو ورود به دلیل مسائل محرمانگی، اطلاعاتی از آن به بیرون درز نمی‌شد.گرافیت به دلیل ساختار خاص خود در صنایع هسته‌ای، نظامی و تولید فولاد مورد استفاده قرار می‌گیرد و وقتی به این دانش برسیم می‌توانیم به مرزهای فراتر از دانش کنونی کشور دست یابیم؛ لذا همواره تولید گرافیت در ایران ممنوع بوده است.

وی بیان داشت: نخستین کلمه در تحریم‌های ترامپ در اردیبهشت ۹۷ گرافیت بود، لذا باید نگاه استراتژیک به آن داشت و شاید صرف نگاه اقتصادی درست نباشد.

مختاری اردکانی ادامه‌داد: با توجه به اینکه صنعت کربن تاکنون در کشور نمود نداشته است، صنایع کشور وابستگی شدیدی به صنعت کربن دارند. 

وی گفت: هم اکنون ظرفیت اسمی تولید آلومینیوم در کشور سالیانه ۷۲۰ هزار تن است که تولید واقعی آن نیز بین ۵۵۰ تا ۵۶۰ هزار تن در سال می‌شود. این میزان تولید نیازمند ۰.۵۵ تا ۰.۶ تن آند به ازای هر تن آلومینیوم است. اگر سالیانه ۵۶۰ هزار تن تولید آلومینیوم داشته باشیم به میزان نصف آن نیازمند آند هستیم و اگر ظرفیت ۷۲۰ هزار تنی را در نظر بگیریم کشور نیازمند ۴۰۰ هزار تن آند می‌باشد.

مدیرعامل صبا شرکت امید غرب خاورمیانه به تفاهم‌نامه بین وزارت صمت و وزارت نفت برای احداث کارخانه تولید کک اسفنجی در نزدیکی بندرعباس اشاره کرد و گفت: این کارخانه به ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در سال، اکنون عملیاتی شده و پیمانکار آن نیز انتخاب شده است. همچنین در تفاهمنامه دیگری بین این دو وزارتخانه مقرر شد ۳۰ هزار تن کک سوزنی در نزدیکی پالایشگاه شازند احداث شود، اما این پروژه بر زمین مانده است.

وی اظهار داشت: ظرفیت فعلی تولید فولاد کشور حدود ۳۸ میلیون تن در سال است که ۳۰ میلیون تن آن به شیوه قوس الکتریک می‌باشد، با توجه به مصرف ۲ کیلوگرم از الکترود گرافیتی در تولید هر تن فولاد، نیاز کشور سالیانه ۶۰ هزار تن به این محصول است، اما بررسی آمارهای گمرک نشان می‌دهد در بین سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ به طور متوسط سالیانه ۱۲۲ هزار تن (دو برابر نیاز کشور) الکترود گرافیتی وارد شده است.

مختاری توضیح‌داد: این مساله به آن دلیل است که کارخانجات فولادسازی مصرف یک سال خود را انبار می‌کنند، زیرا این ماده جایگزینی ندارد.

وی بیان‌داشت: آمارها حاکیست سالیانه ۴۵۰ میلیون دلار الکترود گرافیتی وارد کشور می‌شود. 

وی با اشاره به تولید حداقل ۹۰۰ میلیون تن در سال فولاد در کشور چین که ۵۵ تا ۶۰ درصد از تولید فولاد جهان را شامل می‌شود، گفت: تا ۱۰ سال دیگر فولادهایی که اکنون در چین تولید شده، به مصرف رسیده و به قراضه تبدیل می‌شوند و باید به سیکل تولید برگردند؛ در آن زمان همه کوره بلندهای چین از چرخه خارج می‌شود و باید به کوره‌های ذوب الکتریک روی بیاورند؛ لذا جهش قیمتی در الکترود گرافیتی رخ خواهد داد.

وی تصریح کرد: معتقدم وجود یک کارخانه الکترود گرافیتی در کشور به صلاح نیست و باید ۲ تا ۳ کارخانه داشته باشیم که در این صورت موجب رقابت و بهبود کیفیت محصول نیز خواهد شد.

مدیرعامل صبا شرکت امید غرب خاورمیانه خاطرنشان‌کرد: ایران پس از هند، چین و ژاپن، چهارمین کشور در آسیا است که می‌تواند این محصول را تولید کند.

پایان خبر///////

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.