تهاتر ریل ذوب آهن با سنگ آهن وزارت راه و شهرسازی

0 171

بخش دوم گفتگوی مهدی کوهی با معدن ۲۴ 

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در گفتگو اختصاصی با معدن ۲۴ گفت: به وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد دادیم که چنانچه پول در اختیار ندارید به جای آن با هماهنگی با وزارت صمت و ایمیدرو سنگ مورد نیاز ما را تامین کنید تا تهاتر مواد اولیه انجام دهیم.

مهدی کوهی ادامه داد: محصولات ساختمانی تولیدی ذوب آهن حاشیه سود بسیار پایینی دارد، در حالی که همه ورودی‌های ما شامل مواد اولیه، آب و گاز، حمل و نقل و دستمزد در حد نرخ فوب خلیج فارس افزایش یافته، اما تولید شرکت با حاشیه سود پایین و با قیمت‌های دستوری و قیمت‌های تنظیم بازاری انجام می‌شود. 

به گزارش معدن ۲۴، مهدی کوهی ادامه داد: یکی از پروژه های در دست اجرای ما الف ۳ است که ظرفیت آن را از ۱۰۰ به ۱۳۰ تن افزایش دادیم. این پروژه به تولید محصولات آلیاژی و ریلی شرکت کمک می‌کند و در حال آماده شدن برای انعقاد قرارداد با شرکت راه آهن و شرکت زیرساخت در یک ماه آینده است.

او افزود: اکنون حاشیه سود این محصولات ۶ درصد است در حالی که باید حداقل ۲۰ درصد باشد. همچنین حاشیه سود محصولات آلیاژی ما بین ۱۵ تا ۱۸ درصد است و تقاضا داریم نظام قیمت گذاری دستوری کنار گذاشته شود. موارد یاد شده و افزایش قیمت‌ها منجر به کاهش درآمد ۲۴ تا ۹۰ درصدی سه صنعت بزرگ کشور یعنی فولاد، سیمان و پتروشیمی شده است.

کوهی همچنین به متوقف شدن صادرات صنعت فولاد در سه ماهه امسال اشاره کرد و اظهار داشت: به ما اعلام می‌کنند با هر نرخی که این محصولات را می‌فروشید، باید با نرخ دلار نیمایی به بانک مرکزی اظهار کنید که عملا حاشیه سود شرکت‌ها را در شرایط منفی قرار می‌دهد، این در حالی ست که اگر سه صنعت یاد شده سودی نداشته باشند نمی‌توانند مالیاتی پرداخت کنند.

وی تصریح کرد: ما تنها راهمان این است که به سمت تولیدات آلیاژی برویم، هرچند با دو محدودیت مواجه هستیم.  محدودیت نخست این است که سفارش ما محصول رند بازار نیست. سال گذشته گواهی تولید کننده ریل در ایران را دریافت کردیم که کمک می‌کند تا با ترک تشریفات وارد قرارداد با راه آهن و شرکت ساخت و … شویم.

او گفت: پیشنهاد ما این است که شرکت راه آهن و شرکت ساخت کل تولید مورد نیاز سال‌های آتی ایشان را با ما قرارداد ببندند. به این ترتیب هم ذوب آهن می‌تواند برنامه‌ریزی بلند مدت روی تولیدات داشته باشد و هم آنها می‌توانند تامین به موقع نیازهای خود را انجام بدهند. 

کوهی خاطرنشان کرد: در این زمینه به آنها پیشنهاد دادیم که چنانچه پول در اختیار ندارید به جای آن با هماهنگی با وزارت صمت و ایمیدرو سنگ مورد نیاز ما را تامین کنید تا تهاتر مواد اولیه انجام دهیم.

او با اشاره به استراتژی ذوب آهن در زمینه زغال سنگ اظهار داشت: اگر همه ۱۵۳ معدن بزرگ، کوچک و متوسط زغال کشور با ظرفیت اسمی خود تولید کنند، ۱.۵ میلیون تن تولید خواهند داشت، اما نیاز سالیانه ذوب آهن ۱.۸ میلیون تن است.

کوهی تصریح کرد: تقاضای ما از مسئولان وزارت صمت و ایمیدرو این است که کمیت تولید را بالا برده، خاکستر آن را پایین بیاورند و ما نیز برای توسعه صنعت زغال با آنها همکاری خواهیم داشت.

وی یادآور شد: امروز بیشتر شرکت‌های زغال سنگی در کشور ما زغالشویی ندارند و بسیار سنتی و با امکانات قدیمی کار می‌کنند؛ به طوری که تنها معدن مکانیزه کشور فرآورده طبس است و امیدواریم سرمایه‌گذاری برای معادن به منظور مکانیزه و نیمه مکانیزه کردن آنها انجام شود تا از ورود زغال خارجی به کشور بی‌نیاز شویم.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.