طیب نیا تاکید کرد:

برای واردات ورق فولاد به کشور باید چاره اندیشی کرد

0 96

معدن ۲۴- مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان گفت: در شرایط رکودی اقتصادی فعلی جهان، همچنین در موقعیتی که بخش قابل توجهی از فولاد چین با قیمت‌های پایین در حال صادرات است، انتظار می‌رود دولت و حاکمیت با حمایت‌های تعرفه‌ای و هوشمندانه، از سرمایه‌گذاری‌های عظیم انجام شده در صنعت فولاد و نقشی که این صنعت می‌تواند در رشد اقتصادی داشته باشد، حمایت کنند.

به گزارش خبرنگار سایت خبری- تحلیلی معدن ۲۴، طیب نیا در جریان افتتاحیه نمایشگاه متالکس افزود: امروز فولاد به یک نقطه قوت در اقتصاد و صنعت کشور تبدیل شده و جایگاه بین المللی ما در این صنعت بسیار ارزشمند و قابل قبول و در عین حال قابل ارتقاء است.

وی بیان داشت: امروز شاهد شکل‌گیری یک زنجیره کامل خودکفا در فولاد کشور هستیم که سهم ۴.۵ درصدی در اقتصاد ملی و تولید ناخالص ملی دارد که در مقایسه با نرم‌های جهانی و میانگین جهانی بالاتر از حد خود است.

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان ادامه داد: این صنعت با صادرات بیش از ۸ میلیارد دلاری در سال گذشته، سهمی ۱۶.۵ درصدی در صادرات غیر نفتی داشته است و در حالی که در سال‌های گذشته رشدهای پایین یا حتی منفی را در اقتصاد کشور شاهد بودیم اما در این صنعت رشد بیش از ۱۰ درصدی در تولید ظرفیت و صادرات به ثبت رسید.

وی تصریح کرد: زنجیره فولاد با وجود موارد یاد شده از عدم رشد متوازن رنج می‌برد و امروز یکی از اقدامات مهمی که باید انجام داد این است که باید برای پایداری این صنعت کار کنیم و چه بهتر که این مهم توسط خود فعالان زنجیره انجام شود.

طیب نیا از فولاد مبارکه اصفهان به عنوان یک الگو و پیشرو در صنعت فولاد یاد کرد که از بالا دست تا پایین دست این صنعت را به سرمایه‌گذاری پرداخته و در سه سال گذشته در موضوع توازن در زنجیره فولاد به صورت جدی اقدام کرده است.

وی اظهار داشت: اکنون فولاد مبارکه در بین صنایع زنجیره فولاد و همچنین صنایع انرژی بر جزو تنها مجموعه‌هایی است که با وجود محدودیت‌های برق و گاز با صد درصد ظرفیت خود در سال کار کرده است و علت آن این است که سرمایه‌گذاری خوبی را در ایجاد توازن انجام داده است.

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان با تاکید بر لزوم اصلاح ساختار تولید گفت باید در فناوری نیز اصلاحاتی انجام دهیم همچنین نیازمند اصلاحاتی در ساختار محصولات هستیم که در غیر این صورت حتی برنامه ۵۵ میلیون تنی فولاد در افق ۱۴۰۴ نیز ناکام خواهد بود.

وی تصریح کرد: همه فعالان زنجیره فولاد باید در این موضوع ورود کنند و انتظار از حاکمیت این است که به ویژه در حوزه قوانین، تعرفه‌ها، بهینه کردن‌ها و ابطال برخی مجوزها در جهت توازن در زنجیره فولاد اقدام کند.

طیب نیا در ادامه با اشاره به شرایط رکودی فعلی اقتصادی جهانی یادآور شد: در این شرایط در برخی کشورهای همسایه نظیر عراق شاهدیم به محض اینکه صادرات ایران به این کشور برای صنایع آنها به تهدیدی تبدیل می‌شود، سریعا نسبت به تعرفه گذاری روی محصولات خود به منظور حمایت از صنایع داخلی اقدام می‌کنند.

وی همچنین رشد اقتصادی چین را یادآور شد و گفت: در این شرایط شاهدیم سرمایه‌گذاری‌ها در موضوع زیرساخت‌ها در این کشور کمتر شده و بخش قابل توجه از فولاد این کشور با قیمت‌های پایین صادر می‌شود. در این راستا بسیاری کشورها به سرعت نسبت به وضع تعرفه‌های آنتی دامپینگ اقدام کرده اند و اگر ما به موقع اقدام نکنیم، صادرات و تولید داخلمان با تهدید مواجه می‌شود.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.