مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان به ارایه توضیحاتی درباره مهمترین چالش های صنعت فولاد در کشور پرداخت و عنوان کرد مشارکت شرکت های معدنی و فولادی در توسعه ظرفیت های جدید، داشتن نگاه ملی و فرا استانی، ادغام شرکت های کوچک و بزرگ، ایجاد شرکت های مشترک سرمایه پذیر و پروژه محور از جمله راهکارهایی است که می توان برای حل چالش های صنعت فولاد به کار گرفت.
به گزارش خبرنگار معدن ۲۴ از اصفهان، محمد یاسر طیب نیا در پنل تخصصی سیاستگذاری و نظام حکمرانی در صنعت فولاد ایران اظهار کرد: نقاط قوت صنعت فولاد ایران در حال حاضر این است که رشد متوسط سالانه۸.۱ درصدی دارد که بالاتر از صنایع دیگر است. سهم فولاد در تولید ناخالص داخلی ۴.۵ درصد است و اکنون به ۹۰ درصد خودکفایی در تولید تجهیزات و قطعات فولاد رسیده ایم.
او افزود: متوسط ضریب بهره برداری از ظرفیت های فولاد خام کشور در سال ۱۴۰۲ به میزان ۶۸.۷ درصد و میانگین جهان ۷۸ درصد است. این عدد در فولاد مبارکه ۶۰.۱ درصد رسیده که با توجه به روند توسعه و احداث واحدهای فولادی در کشورهای عربی و منطقه باعث شده است که رقابت پذیری مان با کشورهای همسایه کاهش پیدا کند.
طیب نیا ادامه داد: ظرفیت تولید فولاد خام تا سال ۱۴۱۰ قرار است به ۶۸ میلیون تن برسد که تا این تاریخ کسری۸.۴ میلیون تنی گندله و ۵۰ میلیونی سنگ آهن خواهیم داشت. با شرایط فعلی یعنی با در نظر گرفتن تمام محدودیت ها بین ۱۳تا ۲۳ سال آینده به طور خوشبینانه می توان از ظرفیت صنعت فولاد کشورمان بهره برداری کنیم.
مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به یکی از چالش های اصلی در این حوزه گفت: پراکندگی واحدهای تولید فولاد در کشور بسیار بالا است. به طوری که ۷۵ واحد تولیدی کمتر از ۵۰۰ هزار تن در سال تولید دارند.
طیب نیا در نهایت مشارکت شرکت های معدنی و فولادی در توسعه ظرفیت های جدید، داشتن نگاه ملی و فرا استانی، ادغام شرکت های کوچک و بزرگ، ایجاد شرکت های مشترک سرمایه پذیر و پروژه محور را از جمله راه حل های اصلی برای عبور از شرایط فعلی دانست.