مدرس خیابانی:

دستیابی به تولید یک میلیون تن کاتد مس با اجرای طرح «کیمیا»/ قرن مس در راه است

0 127

معدن۲۴- مدیرعامل شرکت ملی مس گفت: طرح کیمیا ذیل تکلیف رهبری و همچنین تکلیف برنامه هفتم توسعه اجرایی می شود که تولید یک میلیون تن کاتد مس در آن برنامه ریزی شده است.
به گزارش معدن۲۴، حسین مدرس خیابانی امروز سه شنبه در حاشیه نمایشگاه ماینکس در جمع خبرنگاران، حادثه ناگوار به وقوع پیوسته در معدن زغالسنگ «معدن‌جو» طبس را تسلیت گفت و از درگاه الهی برای روح درگذشتگان غفران الهی و برای بازماندگان صبر خواستار شد.
وی در ادامه با اشاره به طرح کیمیا افزود: اجرای طرح کیمیا که مخفف “کاتد یک میلیون تنی مس” است، مطابق دو مبنا و رکن اساسی است که نخستین آن فرمایش رهبر معظم انقلاب برای تحقق شعار “معدن، جایگزین نفت” است.
مدرس خیابانی توضیح داد: مطابق آمارها فقط حدود ۱۵ درصد اکتشافات معدنی در کشور انجام شده و بهره‌برداری‌های معدنی انجام می‌شود، اما شعار مد نظر رهبری تکلیف می‌کند که ظرفیت‌های بهره‌برداری از معادن را افزایش داده، ثروت آفرینی برای کشور انجام داده و معدن را جایگزین نفت کرده و آن را به عنوان اقتصاد ملی و قالب کشور معرفی کنیم.
وی معتقد است: اگر قرار است کشور برچسب اقتصاد تک محصولی داشته باشد، بهتر است به جای نفت برچسب اقتصاد معدنی باشد.
مدیرعامل شرکت ملی مس با اشاره به ذخایر و استراتژیک بودن فلز مس افزود: قرن آینده را قرن فلز مس معرفی کرده‌اند زیرا فلزی استراتژیک و غیر قابل جایگزینی است. خوشبختانه با همکاری و همت و تلاش مدیران و کارکنان ملی مس از گذشته تاکنون، مجموع ذخاری ذخایری که برای مس تخمین زده شده و اکتشاف شده است بیش از ۲۰.۵ میلیارد تن است.

اکتشاف، گلوگاه بخش معدن
وی، اکتشاف را گلوگاه بخش معدن کشور برشمرد و گفت: به طور نمونه در طرح‌های توسعه‌ای که در بخش فولاد به انجام رسیده شاهدیم امروز بزرگترین مشکل ما موضوع تامین سنگ آهن و اکتشافات آن است و ما نمی‌خواهیم اتفاق مشابهی در بخش مس بیفتد.
مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم طرح‌های توسعه مس یا صنایع پایین دست آن را اجرایی کنیم، باید ابتدا به فکر موضوعات اکتشاف و استخراج باشیم و توان بهره‌برداری از معادن را افزایش دهیم.

ذخایر ملی مس به راحتی به ۴۰ میلیارد تن می رسد
وی اظهار داشت: برآوردهای کارشناسی حاکی از آن است که با این اقدامات و برنامه‌ها به راحتی می‌توان ذخایر مس را به حدود ۲ برابر میزان فعلی یعنی ۴۰ میلیارد تن برسانیم؛ بر این اساس با میزان فعلی تولید بین ۷۰ تا ۸۰ سال و در صورتی که برنامه تولید یک میلیون تنی کاتد مس محقق شود، حداقل تا ۳۰ سال آینده از نظر ذخایر معدنی کمبود نخواهیم داشت.
وی تصریح کرد: ذیل تکلیف رهبری، تکلیف برنامه هفتم توسعه نیز وجود دارد؛ به طوری که مطابق این برنامه تولید کاتد مس باید به ۸۰۰ هزار تن برسد که اکنون فقط ۳۰۰ هزار تن است.
مدرس خیابانی تاکید کرد: بر این اساس اجرای طرح کیمیا یک ضرورت است و باید به سمت طرح‌های توسعه‌ای پیش برویم.
وی توضیح داد: طرح کیمیا مطابق مطالعات اسناد ملی و کار کارشناسی تهیه شده، مشاور آن را تایید کرده، در هیئت مدیره ملی مس به تایید رسیده و همه مراجع تصمیم گیر همچون شورای عالی امنیت ملی، وزارت صمت، ایمیدرو و غیره آن را تایید کرده‌اند که دربرگیرنده کل زنجیره عمودی کاتد مس از ذخایر، اکتشاف، استخراج بهره‌برداری، معادن، تولید ۴.۳ میلیون تن کنسانتره مس و تولید یک میلیون تن کاتد مس است.
مدیرعامل شرکت ملی مس گفت: ما هم اکنون برای تولید ۳۰۰ هزار تن کاتد مس با مشکلات کمبود آب و برق مواجهیم و وزارت نیرو نیز الزام کرده که شرکت ها به سمت نایجاد یروگاه‌های اختصاصی حرکت کنند.
وی خاطرنشان کرد: برای دستیابی به تولید کاتد یک میلیون تنی، حتماً باید آب و برق را خودمان تامین کرده و سایر زیر ساخت‌ها را فراهم کنیم؛ در این راستا تامین حدود ۱۵۰۰ مگاوات برق از طریق نیروگاه حرارتی مقیاس کوچک، تجدید پذیرها و یک واحد ۱۸۰ مگاواتی که قرار است به سیکل ترکیبی تبدیل شود، همچنین تامین ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب از خلیج فارس و باز چرخانی آب‌های غیرمتعارف پیش بینی شده است.
پایان خبر///////

با ما در یازدهمین کنفرانس بین المللی استیل پرایس همراه باشید.

تهران،  ۲۲ مهرماه ۱۴۰۳
02188994685/ ۰۹۳۶۱۵۸۴۷۸۸

ثبت نام

با ما باشید

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.