فولاد آلیاژی را چه به معدن داری؟
معدن۲۴:به تازگی شرکت فولاد آلیاژی یزد که یکی از شرکتهای تولید کننده فولاد با فناوری بالاست، اقدام به سرمایهگذاری در بحث سنگ آهن هماتیتی کرده است. این در حالیست که فولاد آلیاژی باید قبل از اینکه کارخانهای را احداث میکرد اقدام به گرفتن معدن و تولید کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و غیره برای تامین مواد اولیه خودش میکرد. اینکه این شرکت به تازگی وارد حوزه معدن شده، از استراتژی فولاد آلیاژی به دور است، زیرا فولاد آلیاژی باید روی محصولات فولادی با ارزش افزوده بالا تمرکز کند تا با نگاه به صادرات بتواند سهم بیشتری از بازارهای جهانی با هدف درآمدزایی و توسعه و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا کسب کند.
مدیران سابق این شرکت که قطعاً افراد کارکشته بودند، اگر میدانستند معدن برای این شرکت در اولویت است به طور قطع وارد معدن کاری میشدند، همان زمان که چادرملو و فولاد بافق وارد معدنداری و تولید فولادهای با ارزش افزوده بالا شدند.
امروز فولاد آلیاژی با توجه به اینکه معادن بزرگ و اقتصادی در استان یزد کم و محدود است، باید تمرکز خود را روی محصولات پیشرفته و با ارزش افزوده بالا بگذارد و معدنداری علاوه بر اینکه این شرکت را از اهدافش دور میکند، سبب میشود تا بخشی از تمرکز ذهنی و فکری مدیران شرکت به معدنداری باشد که مقولهای بسیار پرهزینه، پرریسک و با بازده سرمایهگذاری طولانی مدت است؛ لذا نباید وارد شود.
با توجه به اینکه فولاد آلیاژی امسال با کمبود برق مواجه بوده و سود و فروش مطلوبی نداشته، امروز باید تمرکز خود را روی فولاد و محصولاتی بگذارد که به درآمدهای ارزیاش کمک کند و این شرکت ورشکسته را به شرکتی اقتصادی تبدیل کند؛ لذا معدن داری برای فولاد آلیاژی یزد اشتباه است.
چه بسا در دنیا و ایران کل معدن داری و تولید فولاد سبب کاهش هزینهها میشود، اما برای واحدهایی این اتفاق میافتد که شمش و میلگرد تولید میکنند، اما برای فولاد آلیاژی که تولیدکننده محصولات با ارزش افزوده بالاست و شرکتی هایتک محسوب میشود، معدن داری سبب میشود که از اهداف اصلی خود فاصله بگیرد. لازم به ذکر است معدن داری در کشورمان به این سادگی نیست و با موانع زیادی روبهرو است.
یکی از انتقاداتی که به شرکتهای نظیر چادرملو، گل گهر و سنگ آهن مرکزی ایران وارد میشده این بوده که چرا وارد فولادسازی شدند؟ چه بسا این موضوع با هدف سود بیشتر بوده، اما سبب شده تا برخی شرکتهای فولادی با کمبود مواد اولیه روبهرو شوند. لذا با توجه به اینکه فولاد آلیاژی در دل معادن بزرگ کشور قرار دارد میتواند با تامین مواد اولیه هدف خودرو روی محصولات خاص بگذارد که جهان نیز به همین سمت و سو حرکت کرده، اما ما از این موضوع فاصله زیادی داریم.
یک منبع آگاه به معدن ۲۴ گفت: پیشنها یک معدن ۲هزار میلیارد تومانی سنگ آهن هماتیت روی میز مدیر عامل فولاد آلیاژی ایران است.