نامه مهم مدیران عامل تولید کننده آهن اسفنجی به وزیر صمت/ آقای وزیر ما نگرانیم
معدن۲۴: هفت مدیرعامل شرکت های تولید کننده آهن اسفنجی در نامه ای به وزیر صمت از بروز تبعات اقتصادی و اجتماعی عمیق ناترازی های انرژی و از بین رفتن ثمرات سرمایه های ملی در مناطق کم برخوردار ابراز نگرانی کردند.
به گزارش معدن ۲۴، در نامه مدیران عامل کارخانه های آهن اسفنجی به محمد اتابک ضمن اشاره به اهداف این طرح ها در مرکززدایی از تولید، توانمندسازی جوامع محلی و افزایش ظرفیت تولید زنجیره فولاد برای دستیابی به اهداف برنامه هفتم توسعه و سند چشم انداز ۱۴۰۴ آمده است: ناترازی انرژی و محدودیت های گازی تنها به منافع اقتصادی شرکت ها لطمه وارد نمی کند بلکه میتواند زندگی مردم این مناطق که وابستگی شدیدی به فعالیت کارخانه های فولادی دارند، را دچار چالش های جدی کند.
به گزارش معدن ۲۴، در این نامه که مدیران مجتمع فولاد غدیر نی ریز، مجتمع فولاد قائنات، شرکت احیا استیل فولاد بافت، فولاد غدیر ایرانیان، صنعت فولاد شادگان، مجتمع فولاد اردکان، مجتمع پارس فولاد سبزوار، آهن و فولاد بافق از جمله امضا کنندگان آن بودند آمده است:
جناب آقای مهندس اتابک
وزیر محترم صنعت معدن و تجارت
سلام علیکم
با احترام همانگونه که مستحضرید نقش صنعت فولاد در توسعه کشور غیر قابل انکار بوده و همواره کشور های صنعتی اصالت خود را متکی به صنعت فولاد می دانند. از این رو در سالهای اخیر شاهدیم کشورهای همجوار با سرعت در حال احداث پلنتهای جدید فولاد هستند لذا با توجه به محدودیتهای انرژی اعم از برق در تابستان و گاز در زمستان این بخش مهم صنعت دچار بحران گردیده است.
بی شک مدیران صنایع خود را ملزم به رعایت حقوق ذینفعان و رعایت نهایت منافع شرکت هایشان می دانند ولیکن اکنون اعمال این محدودیت ها، بحران را فراتر از مباحث اقتصادی نموده است به گونه ای که تعطیلی چند ماهه واحدها را پیش رو خواهد داشت.
لازم است به این نکته اشاره نمائیم که در واحدهای احیا مستقیم به عنوان تولید کننده آهن اسفنجی، گاز طبیعی به عنوان خوراک همزمان با گندله به عنوان بخشی از مواد اولیه در فرآیند تولید به کار می رود و تصور اینکه می شود مانند سایر صنایع که سوخت جایگزینی دارند در این مورد نیز جایگزینی صورت گیرد تلقی اشتباه می باشد که ممکن است اعمال برخی از این محدودیت ناشی از عدم اطلاع کافی در این خصوص باشد.
از آنجا که احداث واحدهای امضا کننده بر مبنای رفع محرومیت در مناطق کم برخوردار بوده و عملاً فعالیت این واحدها با معیشت روزانه مردم منطقه ارتباط مستقیم دارد، نگرانیم با محدودیتهای چندماهه شرایط به گونه ای پیش رود که به صورت زنجیره ای اثرات مخرب بر اقتصاد مناطق به همراه داشته باشد و نهایتاً بحران این واحدها علاوه بر مباحث اقتصادی مشکلاتی همچون مباحث اجتماعی و امنیتی در بر خواهد داشت.
در ادامه این نامه آمده است: اکنون رفع این دغدغه ها نیازمند یک مدیریت هوشمند است، به طریقی که بر اساس اصلاح ابلاغیه های اعمال محدودیت به نحوی عمل شود که ۷۵ درصد دیماند گاز واحدها تامین گردد. طبیعتاً اتخاذ چنین تصمیم مدبرانه از سوی مسئولین محترم علاوه بر پایداری تولید و جلوگیری از موضوعات اجتماعی موجب فعالیت ادامه زنجیره در واحدهای فولاد سازی خواهد بود که همین امر موجب تثبیت بازار و عدم افزایش بی رویه قیمت بر مبنای پایداری تولید خواهد شد.
پیشاپیش از حسن توجه و دستور فوری جنابعالی جهت هماهنگی سایر دستگاه های مربوطه سپاسگزاری مینماید.
پایان خبر/////