موانعی که توسعه مس را به تعویق می اندازند

0 50

معدن۲۴: معاون معادن و کارخانجات مس درخشان تخت‌گنبد گفت: یکی از مهم ترین چالش‌های حاضر در حوزه معادن، قوانین و بخشنامه‌های خلق الساعه دولتی است که به صورت ناگهانی و یک‌شبه ابلاغ می‌شوند و این قوانین و بخشنامه‌ها به قدری تعدد دارند که تولیدکننده و بهره‌بردار فرصتی برای آماده‌سازی و اجرای آن‌ها ندارد. از جمله این چالش‌ها می‌توان به تعرفه‌هایی اشاره کرد که به صورت خلق‌الساعه بر محصولات مس اعمال می‌شوند و این تعرفه‌ها همیشه مورد اعتراض بوده و بارها تغییر کرده‌اند. این قوانین دست‌وپاگیر، تولیدکنندگان را با مشکلات بسیاری مواجه می‌کنند.
بهروزی ادامه داد: دومین چالش که معتقدم نباید نامش را چالش گذاشت، نحوه اعمال و اجرای قوانین مرتبط با محیط زیست در برخی از نقاط است که باید توجه داشت، این مسائل نباید یک چالش باشد، بلکه باید به عنوان فرصتی برای افزایش آگاهی طرفین؛ یعنی محیط زیست و معدن‌دار و حتی باورهای جمعی جامعه تلقی شود.
وی ابراز کرد: صیانت از محیط زیست یک الزام و خط قرمز است و معادن نیز باید حفظ و توسعه محیط زیست را در اولویت خود داشته باشند، یاری گر سازمان محیط زیست و منابع طبیعی باشند و برای کاهش آلایندگی و همچنین آلوده نکردن محیط زیست، تجهیزات مورد نیاز را به کار بگیرند. البته شکی در این انگاره و اصل مهم نیست، اما تجربه ما در سال‌های گذشته در بخش‌های مختلف معدنی کشور نشان می‌دهد که به بهانه قوانین محیط زیست، گاهی برخی از مجوزها شاید سال‌ها معطل می‌مانند یا نحوه تفسیر و اجرای قانون در برخی از مواقع توسط بعضی از افراد به چالش تبدیل می‌شود.

بهروزی خاطر نشان کرد: به عنوان مثال، گاهی مشاهده می‌شود که حتی روی باطله‌های معدنی که از جنس خود سنگ‌های معدنی واقع در محیط زیست هستند، حساسیت های دیگری اعمال می‌شود و به بهانه آلایندگی، سختگیری‌های بیش از حد یا خارج از قاعده قانونی صورت می‌گیرد و کل فعالیت‌های معدنی یک سرمایه‌گذار تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد.
معاون معادن و کارخانجات مس درخشان تخت‌گنبد تصریح کرد: چالش بعدی که باید به آن اشاره کنم، معارضین محلی هستند و تقریبا می‌توان گفت که بیشتر معادن کشور با این مساله مواجه هستند. به نظر می‌رسد که در کل کشور، مناطقی که حتی در مناطق کویری و بدون آب و علف یا سکونت بسیار اندک واقع شده‌اند، به ناحق مورد ادعای افراد محلی قرار می‌گیرند و این ادعاها نیز ابتدا با تابلوی انفال بودن معادن مطرح می‌شود. این مشکلات باعث می‌شود که بهره‌برداری از معادن به سختی انجام شود و توسعه صنعت مس به تعویق بیافتد. این مساله مهمی است که به نظر می‌رسد، اگر با همین وضعیت ادامه یابد، چالش‌های بزرگ‌تر و مهمی را برای کشور ایجاد کند؛ لذا نیازمند مدیریت مناسب است.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.