هزینه‌های سنگین نپیوستن به FATF بر دوش معدن

0 29

معدن ۲۴:در برنامه هفتم توسعه، متوسط رشد ارزش‌افزوده بخش معدن ۱۳‌درصد هدف‌‌گذاری شده است. به‌نظر می‌رسد برای تحقق رشد ۱۳درصدی این حوزه به بیش از ۶۰‌میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی نیاز داریم اما برای جذب این میزان سرمایه، باید شرایطی فراهم شود، به این صورت که فضای کسب‌وکار بهبود یابد، سیاست خارجی اصلاح شود و موانع بانکی و مشکلات FATF برطرف شود چراکه در غیر این صورت توسعه ممکن نخواهد بود.

رئیس انجمن مس ایران در این خصوص گفت: نبود ارتباط مالی با دنیا و نپیوستن به FATF هزینه‌های سنگینی برای تجار و بازرگانان و به‌تبع آن فعالان بخش معدن ایجاد کرده است. ما برای اینکه بتوانیم ارتباط بانکی با دنیا داشته باشیم، ال‌سی باز کنیم‌ و محصول خود را به فروش برسانیم. محصول‌مان را به محصولی با ارزش‌افزوده بالاتر تبدیل کنیم و دوباره در بازار فروخته و سود ببریم. باید از شرایط فعلی خارج شویم.
شکوری با بیان اینکه این امکان در مورد سایر کشورها وجود دارد، اظهار کرد: متاسفانه در این رویه ایران مستثنی است چراکه امکان ارتباط بانکی و گشایش ال‌سی وجود ندارد. در نتیجه نوع معاملات خارجی‌ها با ما به صورت نقدی است و همین مساله هزینه‌هایی را به خریدار و بعضا به فروشنده تحمیل می‌کند و در نهایت اینکه شاهدیم که معاملات در فضای امنی انجام نمی‌شود. در کشورهای دیگر رابطه‌ها بین بانک‌ها برقرار می‌شود. نهایتا اینکه معاملات در یک بستر امن انجام می‌شود.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران همچنین با اشاره به بحث انتقال پول اظهار کرد: وقتی محصول را می‌فروشید اگر از طریق بانک این اتفاق بیفتد هزینه کمتری دارد ولی اگر از طریق صرافی صورت گیرد، طبیعی است که آنها هم هزینه‌هایی را دریافت می‌کنند تا انتقال پول را انجام بدهند که همین مساله هزینه اضافی‌ای را برای ما و آنها تحمیل می‌کند. در این بین گاهی پول بسیاری از تجار از بین می‌رود چراکه هیچ سند و مدرکی برای ارائه پول خود ندارند و به‌اصطلاح دستشان به جایی بند نیست. در نتیجه FATF خیلی می‌تواند برای فعالان بخش معدن مثل هر بخش اقتصادی دیگری کارساز باشد.
او تاکید کرد: البته این مهم شرط کافی برای توسعه اقتصادی نیست و به‌تنهایی بخشی از مشکلات را حل می‌کند ولی ارتباط ما با دنیا می‌تواند بخش اعظمی از مشکلات ما را رفع کند تا بتوانیم تولید و تجارت را توسعه دهیم.
شکوری درخصوص بخش معدن اظهار کرد: امروز بخش معدن تمام ضررهای نپیوستن به FATF را متحمل شده است. هزینه‌های انتقال، نبود انجام معاملات، فروش کمتر از قمیت جهانی و هزینه‌های اضافه صادرات و واردات را پرداخت کرده است. از طریق شرکت‌های ثالث اقدام و بدون ال‌سی معامله کرده است. در این مسیر خیلی از پول‌های معدنی‌ها را خورده‌اند. همچنین به خاطر اینکه هزینه‌ها بالا بوده مارجین سودش کم شده و بسیاری از بازارها را از دست داده است.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.