نائب رئیس انجمن سنگ آهن ایران:
افزایش حقوق دولتی منجر به گسترش ناترازی در بخش معدن میشود/ راهی بهجز اصلاح و کاهش قیمتها نداریم
معدن۲۴- نائب رئیس انجمن سنگ آهن ایران با بیان اینکه خطر تعطیلی در کمین معادن کشور است، به رشد ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصدی هزینه های معادن در سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: افزایش حقوق دولتی منجر به گسترش ناترازی در بخش معدن میشود و در این زمینه راهی بهجز اصلاح و کاهش قیمتها نداریم.
«علی صفریان» در گفتوگو با معدن ۲۴ افزود: امروز بسیاری از معادن کشور در حال تعطیل شدن است و راهی به جز اصلاح و کاهش قیمتها ی حقوق دولتی نداریم.
صفریان خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم به رشد اقتصادی ۸ درصدی مد نظر رهبر معظم انقلاب برسیم، نه تنها با این دست فرمان و دریافت پول ناحق از معدن داران ممکن نمیشود، بلکه همینقدر فعالیت معدنی در کشور نیز با تعطیلی مواجه خواهد شد.
وی به سفر خود به کشور ازبکستان با حضور آقای محتشمیپور، معاون پیشین امور معادن وزارت صمت اشاره کرد که در آنجا مسئولان معدنی این کشور اعلام کردند حقوق دولتی معادن را طی چند سال از ۲۰ درصد به ۵ درصد کاهش دادند تا افراد بتوانند به سرمایهگذاری در این بخش بپردازند.
وی خاطرنشان کرد: اینکه با سیاستگزاریها و تصمیمات اشتباه تعطیلی واحدهای معدنی را رقم بزنیم هنر نیست و باید بتوان طوری عمل کرد که واحدها بتوانند به توسعه و اکتشافات بیشتر بپردازند.
نائب رئیس انجمن سنگ آهن ایران با اشاره به مصوبه مجلس مبنی بر افزایش درآمدها از محل حقوق دولتی معادن، ادامهداد: در حالی که تعداد معادن کشور افزایش نیافته است، افزایش حقوق دولتی از معادن موجود گرفته خواهد شد، لذا این مساله سبب میشود که این بخش از بین برود و سرمایهگذاری و توسعه در آن اتفاق نیفتد.
وی با بیان اینکه اکثر معادن در دور افتادهترین نقاط کشور واقع شدهاند که هزینهها در آنها بالاتر از سایر نقاط است، خاطرنشان کرد: این در حالیست که قطعات ماشین آلات معدنی از خارج کشور تامین شده و قیمت ارز نیز افزایش یافته است. همچنین دولت هیچ سوبسیدی به بخش معدن نمیدهد و فقط قیمت سوخت گازوئیل برای ما باقی مانده است؛ بر این اساس بخش معدن برخلاف گذشته درآمدزایی بالایی ندارد.
صفریان با بیان اینکه در سه سال گذشته هزینههای بخش معدن به طور متوسط بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش یافته، گفت: با این حال قیمت محصولات نهایی تغییر چندانی نداشته است و این مسئله منجر به ناترازی شده است. با این روند، تعطیلی بسیاری از معادن را شاهد خواهیم بود یا حداقل نمیتوان به توسعه آنها امید داشت.
وی یادآور شد: دلیل اصلی مسئله در سالهای گذشته، الزام دولت به بازگشت ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما بود. این در حالیست که هزینهها به دلار آزاد و بلکه با ارقامی بالاتر محاسبه میشود.
این مقام صنفی اظهار داشت: برای تولید فولاد، نیازمند سالیانه حداقل ۱۲۰ میلیون تن سنگ آهن هستیم، این در حالیست که اکثر معادن ما به عمق رفته و تولیداتشان کاهش یافته است.
وی گفت: اگر میخواهیم در آینده تولید فولادمان رشد داشته باشد، نیازمند سالیانه ۱۶۰ میلیون تن سنگ آهن هستیم؛ به این منظور باید اکتشافات را توسعه دهیم و در غیر این صورت بلایی همچون ناترازیهای فعلی انرژی کشور در انتظار این بخش خواهد بود.
وی تاکید کرد: برای دوری از این مسئله و مواجه نشدن با ناترازیها در این بخش، باید راهکار درست ارائه کرده و سرمایهگذاری کنیم. با این حال در موضوع ماشین آلات، اپراتورهای دستگاه حفاری و غیره مشکل داریم.
صفریان تاکید کرد: امروز باید اجازه دهیم بخش خصوصی ورود بیشتری به این بخش داشته باشد و بتواند فناوریهای روز جهان و ماشین آلات روز دنیا را با خود بیاورد. در حالی که امروز در معادن کشورهای پیشرو از دامپتراکهای بسیار بزرگ استفاده شده که با انرژی برقی یا حتی خورشیدی کار میکنند، اما شاهد کمترین رشد فناوری در این بخش در کشورمان هستیم.
وی تصریح کرد: اگر دولت به دنبال افزایش درآمدها از این بخش است باید اجازه رشد به این بخش را هم بدهد.
** هوشمندسازی تولید فولاد
نائب رئیس انجمن سنگ آهن ایران همچنین با اشاره به هوشمندسازی تولید فولاد در جهان، گفت: ما نیز میتوانیم به این سمت و سو حرکت کنیم، به شرط اینکه دولت اجازه ورود به بخش خصوصی داده و امکانات و زیرساختهای لازم را فراهم کند. این برای فولاد کشور ما یک الزام است تا در آینده بتوانیم همچنان در این بازار رقابتی باقی بمانیم.
نائب رئیس انجمن سنگ آهن ایران یادآور شد: دولت زمانی به دلیل رشد قیمت سنگآهن و بازار جذاب صادراتی آن، با اخذ عوارض از این بخش درآمد کسب میکرد، اما امروز برای درآمدزایی روی حقوق دولتی متمرکز شده است.
وی با تاکید بر اینکه دولت باید به یکسانسازی قوانین بپردازد، گفت: درعمل شاهدیم سازمان امور مالیاتی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر ارگانها هر یک ساز خودشان را میزنند و این مسئله هزینه زیادی برای معدنداران به دنبال داشته و تعطیلی برخی معادن را رقم زده است.
پایان خبر/////