فولاد سترگ به مکران میرسد؟/ پرده برداری از دو طرح فولادی بزرگ در سواحل جنوب شرقی کشور
معدن۲۴: سواحل مکران یک منطقه بکر و ایده آل برای توسعه فعالیتهای دریایی، اسکله، بندر و صنایع انرژی براست؛ اما در حال حاضر تامین زیرساختها در این منطقه متناسب با ظرفیت موجود نیست.
به گفته محمد حسن پارسا، درحال حاضر در سواحل مکران دو طرح بزرگ فولادی ، با عناوین تولید فولاد مکران با ظرفیت تولید ۱.۶ میلیون تن و مجموعه فولاد سترگ با ظرفیت نهایی تولید ۱۰ میلیون تن فولاد برنامه ریزی شده است.
به گفته این کارشناس صنایع فولادی، در طرح فولاد مکران،شرکت ایمیدرو، منطقه آزاد چابهار، دانشگاه آزاد، هلدینگ های داخلی سیستان و بلوچستان و سایر سهامداران بخش خصوصی سرمایه گذاری کرده اند.
وی افزود: آنچه که در قالب طرح فولاد مکران در دست اقدام قرار گرفته یک واحد بریکت گرم، مشابه با صبافولاد خلیج فارس است.
به گفته او، این واحد درحال حاضر بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در صورت تکمیل زیرساخت ها، به خصوص پروژه گازرسانی به منطقه مکران، می تواند تا پایان سال جاری به مرحله تولید برسد.
به گفته پارسا، در مجموعه ۳۰۰ هکتاری که برای فولاد مکران از منطقه آزاد چابهار خریداری شده، طرح های گندله سازی، واحد ذوب و واحد نورد نیز پیش بینی شده است که در ادامه می تواند به مرحله اجرا برسد.
وی ادامه داد: طرح دوم با عنوان فولاد سترگ نیز در منطقه مکران برنامه ریزی شده که در این طرح شرکتهای فولاد مبارکه و گل گهر سیرجان مشارکت خواهند داشت.
برپایه توضیحات این مدیر سابق فولادی، فولاد سترگ با ظرفیت تولید ۱۰ میلیون تن فولاد طراحی شده که درحال حاضر در مراحل مقدماتی خود قرار دارد و به مرحله اجرا نرسیده است.
پارسا در خصوص ظرفیت های موجود برای توسعه سواحل مکران توضیح اد: سواحل مکران یک منطقه بکر و بی نظیر برای کار ساحلی، ساخت بندر و اسکله و کارخانه جات انرژی بر است که همچنان اقدامات لازم در این منطقه متناسب با ظرفیتهای موجود نیست.
به گفته وی درحال حاضر سطح فعالیت ها به اندازه ظرفیت های پیش بینی شده در این منطقه نیست و بیشتر اقدامات در سطح حرف باقی مانده است.
پارسا خاطر نشان کرد: تامین زیرساخت های جادهای، ریلی وهوایی به طور شایسته و آنگونه که لازمه توسعه در این منطقه است صورت نگرفته و شرایط برای راه اندازی سریع فعالیت ها در این منطقه مهیا نیست؛ البته اگر اراده کافی برای توسعه این منطقه وجود داشته باشد، تامین زیرساخت ها و شروع فعالیت ها در این منطقه می تواند در یک بازه زمانی ۵ ساله به انجام برسد.