فشار آمریکا برای جلوگیری از فروش یک پروژه عناصر نادر خاکی به چین

0 40

معدن۲۴: مقامات ایالات متحده و دانمارک، سال گذشته تلاش کردند سازنده بزرگ‌ترین ذخیره عناصر کمیاب در گرینلند، شرکت Tanbreez، را متقاعد کنند که این پروژه را به شرکت‌های مرتبط با چین نفروشد. به گفته مدیرعامل این شرکت، آمریکا در حال بررسی گزینه‌های تأمین مالی برای توسعه منابع معدنی گرینلند بوده و به طور مرتب با این شرکت گفت‌وگو داشته است.

این اقدام نشان‌دهنده علاقه اقتصادی مستمر آمریکا به این قلمرو دانمارکی است؛ علاقه‌ای که مدت‌ها پیش از زمانی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین، در مورد خرید گرینلند صحبت کند، وجود داشته است.

عناصر کمیاب از خواص مغناطیسی زیادی برخوردارند که آنها را برای صنایع پیشرفته، از جمله خودروی الکتریکی و سیستم‌های موشکی، بسیار حیاتی می‌کند. این اهمیت باعث رقابت شدید بین چین و منافع غربی برای کاهش کنترل تقریباً کامل چین بر استخراج و فرآوری این عناصر شده است.

به گفته گرِگ بارنز، مدیرعامل Tanbreez، مقامات آمریکایی که سال گذشته دو بار از این پروژه در جنوب گرینلند بازدید کردند، پیام روشنی به این شرکت که با کمبود نقدینگی مواجه بوده، منتقل کردند: «این ذخیره بزرگ به خریداران مرتبط با پکن فروخته نشود.»

در پایان، Tanbreez به شرکت آمریکایی Critical Metals که در نیویورک مستقر است، فروخته شد. این معامله پیچیده قرار است تا اواخر امسال تکمیل شود. Tanbreez قصد دارد از سال ۲۰۲۶ سالانه ۵۰۰ هزار تن ماده معدنی حاوی عناصر کمیاب را استخراج کند.

تونی سیج، مدیرعامل Critical Metals گفت: «فشار زیادی برای نفروختن به چین وجود داشت.» سیج همچنین اعلام کرد Tanbreez با مبلغ ۵ میلیون دلار نقد و ۲۱۱ میلیون دلار سهام شرکت Critical Metals خریداری شد که بسیار کمتر از پیشنهادات شرکت‌های چینی بود.

با این حال، بارنز گفت پیشنهادات چینی و سایر کشورها برای این پروژه اهمیت چندانی نداشتند زیرا آنها به وضوح نحوه پرداخت هزینه را مشخص نکرده بودند.

تحلیل‌گران می‌گویند علاقه و دخالت آمریکا در این پروژه، فعالیت‌هایی که قبلاً از نظر سرمایه‌گذاری جذاب نبودند را به پروژه‌هایی تأثیرگذار تبدیل کرده است. با این حال، برخی کارشناسان معتقدند که با توجه به پیچیدگی‌های مواد معدنی این ذخیره، احتمال دستیابی به تولید تجاری کم است.

فروش Tanbreez به Critical Metals نشان می‌دهد که آمریکا در گرینلند موفقیت بیشتری نسبت به آفریقا در مقابله با نفوذ چین در پروژه‌های معدنی داشته است. مناطق معدنی غنی در آفریقا، مانند کمربند مسی آفریقای مرکزی، همچنان در کنترل شرکت‌های تحت نفوذ چین باقی مانده است.

یکی دیگر از پروژه‌های عناصر کمیاب گرینلند که متعلق به شرکت Energy Transition Minerals است و چین بزرگ‌ترین سهامدار آن محسوب می‌شود، به دلیل اختلافات حقوقی طولانی‌مدت دچار وقفه شده است.

تونی سیج اعلام کرد که Critical Metals درخواست تأمین مالی از وزارت دفاع آمریکا برای احداث یک کارخانه فرآوری عناصر کمیاب داده است، اما این فرآیند پیش از آغاز به کار ترامپ در ۲۰ ژانویه متوقف شد. با این حال، او به ادامه مذاکرات بعد از شروع به کار دولت ترامپ امیدوار است.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.