شاهزاده اتمی می‌شود/عربستان سعودی اعلام کرد قصد غنی‌سازی و فروش اورانیوم را دارد

0 95

معدن ۲۴:عربستان سعودی قصد دارد غنی‌سازی و فروش اورانیوم را آغاز کند. این خبر از سوی وزارت انرژی عربستان اعلام شد.

شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان آل سعود، وزیر انرژی عربستان، روز دوشنبه در یک کنفرانس در ظهران گفت این اقدام بخشی از استراتژی این کشور برای تجاری‌سازی تمام منابع معدنی است. به گزارش خبرگزاری رویترز، وی اظهار داشت:
“ما اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم، آن را می‌فروشیم و تولید کیک زرد انجام می‌دهیم.”
کیک زرد نوعی پودر تغلیظ شده است که برای تهیه سوخت اورانیوم برای رآکتورهای هسته‌ای استفاده می‌شود. این ماده به دلیل میزان پایین خطرات تابشی، نیاز به مدیریت ایمن دارد.

برنامه هسته‌ای عربستان سعودی

عربستان سعودی در حال توسعه یک برنامه هسته‌ای نوپا است و برنامه‌هایی برای گسترش آن به غنی‌سازی اورانیوم دارد. این موضوع حساسیت‌برانگیز است، زیرا ممکن است با ساخت تسلیحات هسته‌ای مرتبط باشد. با این حال، ریاض تأکید دارد که هدف از این برنامه، متنوع‌سازی منابع انرژی است.

در سال ۲۰۱۸، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، اعلام کرد که این کشور در صورت دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای، به ساخت چنین تسلیحاتی اقدام خواهد کرد. دو سال بعد، وزیر امور خارجه عربستان نیز این موضع را تکرار کرد.

نظارت بین‌المللی

سال گذشته، عربستان اعلام کرد که قصد دارد تا پایان ۲۰۲۴ نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر تأسیسات هسته‌ای خود را لغو کند و به رژیم حفاظتی عادی تغییر دهد.

اولین رآکتور هسته‌ای عربستان هنوز فعال نشده است، به همین دلیل این برنامه تحت نظارت پروتکل مقادیر کوچک (SQP) قرار دارد. این پروتکل، کشورهایی با برنامه‌های هسته‌ای کم‌توسعه را از بسیاری از الزامات گزارش‌دهی و بازرسی معاف می‌کند.

مقایسه با امارات متحده عربی

امارات، همسایه عربستان، دارای اولین نیروگاه هسته‌ای چندواحدی در جهان عرب است. این کشور متعهد شده که اورانیوم را خودش غنی‌سازی نکند و سوخت مصرف‌شده را نیز پردازش نکند.

گفت‌وگوهای ایران و قدرت‌های اروپایی

همزمان، ایران و قدرت‌های اروپایی روز دوشنبه درباره برنامه هسته‌ای تهران گفت‌وگوهای “صریح و سازنده‌ای” برگزار کردند. این گفت‌وگوها تنها یک هفته پیش از آغاز دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا برگزار شد.

در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، سیاست “فشار حداکثری” علیه ایران اعمال شد و آمریکا از توافق هسته‌ای مهمی که محدودیت‌هایی بر برنامه هسته‌ای ایران اعمال می‌کرد در مقابل رفع تحریم‌ها، خارج شد. پس از خروج آمریکا، تهران به تدریج تعهدات خود را کاهش داد.

 

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.