چالش گرانی مواد ناریه در معادن گچ/ احساس خطر معادن از افزایش بی‌رویه قیمت‌ها

0 105

معدن ۲۴:آرمان وزیری، عضو انجمن صنایع و معادن گچ ایران در مصاحبه با خبرنگار معدن ۲۴ نسبت به افزایش بی رویه قیمت مواد ناریه و سایر اقلام مورد استفاده در معادن کشور انتقاد کرد.
به گفته وزیری از سال ۱۴۰۰ تا کنون قیمت مواد ناریه شامل آنفو، ایمولایت، چاشنی و سایر اقلامی که برای عملیات انفجار توسط یک واحد انحصاری توزیع می شود، با افزایش بسیار زیادی رو به رو شده است.
وی در این خصوص توضیح داد: درحال حاضر علت افزایش قیمت ها نامشخص است و معلوم نیست که چرا چنین ارقامی برای مواد و خدمات اخذ می‌شود، ضمن اینکه مواد تحویل داده شده مطابق با پیش فاکتور نبوده و همین مواد نیز عموما با تاخیر به معادن تحویل داده می‌شود.
به گفته این فعال معدنی، معادن ایران به دلیل تکنولوژی پایین، شرایط تحریمی و گران شدن ارز و تخصیص ندادن به موقع آن، امکان جایگزینی ماشینی آلاتی که بتواند به جای انفجار، کانسنگ را استخراج کند و ماده مورد نیاز واحدهای تولیدی را تامین کند را ندارد و به همین دلیل معادن به سمت استفاده از شیوه انفجار گرایش پیدا کرده‌اند.
وزیری ادامه داد: با توجه به این شرایط افزایش قیمت مواد ناریه باعث نمی‌شود که معادن به سمت روش‌های جایگزین حرکت کنند و تامین نشدن این مواد نیز مستقیما برتولید آنها تاثیر گذار است.
وی خاطر نشان کرد: از آنجا که قیمت سایر هزینه های انفجار تابعی از قیمت مواد ناریه بوده و پایه اصلی محاسبات براین مبنا قرار گرفته؛ به دنبال افزایش هزینه مواد ناریه سایر هزینه‌های انفجار مانند هزینه‌های حمل و نقل، عملیات و آتشباری و غیره نیز افزایش یافته است و به همین دلیل دائما هزینه انفجار در معادن بالا می‌رود.
وی گفت: واحدهای تولیدی عموما نمی توانند این افزایش ها در بهای تمام شده خود را به سرعت در رویه‌های مالی خود اعمال کنند لذا اکثر واحدهای تولیدی که دارای معدن هستند یا از معادن دیگر مواد اولیه تامین می‌کنند دچار اختلاف زمانی هزینه‌ای شده‌اند.
به گفته وزیری از سویی دیگر به دلیل رکود در بخش ساخت و ساز، ۵۰ درصد معادن کچ طی سال های اخیر غیر فعال شده‌اند و معادن نمی توانند به سرعت تولیدات خود را به فروش برسانند که مشکل نقدینگی در این معادن را تشدید می‌کند.
آرمان وزیری اعتقاد دارد، متاسفانه در حال حاضر از منابع و ذخائر معدنی خود به نحو مطلوب بهره برداری نمی‌کنیم و موانع و مشکلاتی مانند ناترازی‌های انرژی، افزایش بی رویه قیمت‌ها و فقدان دسترسی به ماشین آلات و تکنولوژی روز دنیا شرایط را برای ما سخت‌تر خواهد کرد.
وی در خصوص معادن گچ بیان داشت، در این معادن به طور خاص دوره بهره برداری به دلیل بارندگی و سایر عملیات کشاورزی محدود است و ماشین آلات و تجهیزات مکانیکی نیز متاثر از قیمت ارز با افزایش شدید قیمت‌ها رو به رو شده‌اند و در کنار این چالش ها یکی از مهمترین موارد نیز افزایش سرسام آور قیمت مواد ناریه و هزینه‌های انفجار در معادن بوده است.
به گفته او، این هزینه‌ها بخش تولید معدنی را بی‌انگیزه کرده و بیم آن می رود که تولید معدنی در کشور با خطر تعطیلی رو‌به رو شود.
آرمان وزیری در پایان خاطر نشان کرد، باید توجه داشت که هزینه‌های انفجار تا بخواهد وارد چرخه تولید شود و از طریق فروش محصولات نقد شود، معدن را دچار ناترازی نقدینگی می‌کند و حاشیه سود معادن نیز به اندازه‌ای نیست که بتواند این هزینه سربار را به سرعت پوشش دهد. بنابراین تاخیر زمانی در معادن رخ می‌دهد و جریان نقد معادن دچار چالش می‌شود.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.