ماجرای افزایش هزینه انرژی و خوراک گاز صنایع چه بود/ رشد ۴۲ درصدی نرخ گاز شرکت‌های فولادی

0 213

معدن۲۴: براساس آخرین اخبار منتشر شده در سایت کدال، نرخ گاز مصرفی صنایع به تفکیک هر ماه برای فروردین تا بهمن ۱۴۰۳ از طرف معاونت برنامه ریزی وزارت نفت اعلام و به صنایع کشور منجمله صنایع فولادی و فلزی ابلاغ شده است.
جدول ارائه شده نشان می دهد که نرخ گاز مصرفی در واحد‌های تولید فلزات (شامل واحدهای کوره بلند) و کانی‌های فلزی و تاسیسات عمومی آنها از حدود ۲ هزار و ۹۶ تومان در فروردین ماه به حدود ۵ هزار و ۷۱۰ تومان در بهمن ماه امسال افزایش یافته است. این موضوع باعث شد تا میانگین نرخ گاز این صنایع در مجموع ۱۱ ماه گذشته از ۱۴۰۳ به حدود ۳ هزار و ۱۲۲ تومان برسد که در مقایسه با میانگین سال ۱۴۰۲ رشد ۴۲ درصدی را به ثبت می‌رساند.
رشد قیمت ریالی گاز صنایع فلزی و معادن به دو دلیل افزایش نرخ جهانی گاز و نرخ برابری ارز در ایران اتفاق افتاده و خبری از نرخ گذاری جدید یا تغییر فرمول محاسبه قیمت گاز در آن نیست.
براساس فرمولی که وزارت نفت از سال ۱۳۹۵ اعلام کرد، نرخ گاز صنایع از جمع ۵۰ درصد متوسط نرخ چهار هاب و ۵۰ درصد متوسط قیمت داخلی گاز به دست می آید.
همچنین طبق تبصره یک قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور، نرخ سوخت گاز واحد‌های پتروشیمی، پالایشگاه‌ها، تلمبه‌خانه‌ها و واحد‌های احیای فولاد (به استثنای واحد‌های کوره‌بلند) معادل ۶۰ درصد، واحد‌های تولید فلزات (شامل واحد‌های احیای کوره بلند) ۴۵ درصد، واحد‌های تولید سیمان ۱۵ درصد و سایر واحد‌های صنعتی ۱۰ درصد نرخ پایه خوراک گاز واحد‌های پتروشیمی تعیین می‌شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت گاز طبیعی طی ۱۱ ماه گذشته از ابتدای سال به دلایلی از جمله تنش‌های سیاسی، تحرکات اقتصادی چین و امریکا، آغاز فصل زمستان و افزایش تقاضا برای گاز طبیعی در بازار‌های جهانی روند صعودی به خود گرفته و نرخ برابری دلار نیز از ابتدای سال گذشته با رشد بیش از ۸۴ درصدی به عدد ۶۷ هزار تومان رسیده است.
با احتساب ارقام ذکر شده در جدول و مقایسه آنها با نرخ‌های سال گذشته می‌توان دید که میانگین نرخ گاز صنایع فلزی و معادن با رشد ۴۲ درصدی رو به رو شده است؛ اما این موضوع برای شرکت‌های فلزی و معادن غیر منتظره نبوده و آنها در صورت‌های مالی خود نرخی نزدیک به ارقام جاری را به عنوان بهای گاز مصرفی خود لحاظ کرده بودند.
از این رو با وجود سهم بالای هزینه تامین انرژی در صورت‌های مالی صنایع بزرگ فلزی و معادن کشور، به نظر نمی‌رسد که جدول ارائه شده تاثیر قابل توجهی در صورت‌های مالی آنها داشته باشد. هرچند که این تاثیر در نهایت با اعلام خود شرکت‌ها قابل محاسبه است و باید تا اظهار نظر قطعی از طرف شرکت‌های فلزی و معادن منتظر بمانیم.

پیوست

 

سومین کنفرانس استیل پرایس با موضوع اکتشاف:

محور رویداد: چالش‌ها و فرصت‌های اکتشاف ذخایر معدنی: سرمایه‌گذاری، فناوری و نیروی انسانی

دوشنبه ۶ اسفند، هتل استقلال تهران

صفحه اصلی

با ما باشید

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.