رونمایی 《تجلی》 از آخرین دست آوردهای معدنی
معدن ۲۴:نشست خبری دست آوردهای ملی شرکت تجلی در دانش فرآوری و تولید عناصر نادر خاکی برای اولین بار در خاورمیانه در سالن همایش های بین المللی برگزار شد.
در این نشست اردشیر سعدمحمدی مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات و مرتضی علی اکبری مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات از آخرین دست آوردها زمینه فرآوری و تولید عناصر نادر خاکی رونمایی کردند.
مرتضی علی اکبری در این نشست ضمن تشکر از سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات به عنوان سهامدار عمده، گفت: افتخار داریم با همکاری جوانان کشورمان به دانش تولید عناصر نادرخاکی دست یابیم.
وی افزود، امروز در ایران نه تنها دانش فرآوری و تولید این عناصر را در اختیار داریم بلکه معادن این عناصر نیز در ایران در دسترس است و می توانیم بنا به درخواست شرکت ها در معادن حضور یابیم و به تولید عناصر نادر خاکی بپردازیم.
علی اکبری در ادامه ضمن تشکر از دانشمندانی که در این فرآیند همکاری داشتند، درخصوص مسیر طی شده تا احداث کارخانه و تجارت آن در آینده توضیحاتی ارائه کرد.
به گفته او این عناصر در تولید اکثر تولیدات دانش بنیان مانند تراشه ها، پنل های خورشیدی، باتری ها و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیر عامل تجلی افزود:محصول تولیدی نیمه صنعتی شرکت تجلی درحدود هرتن ۱۶ هزار دلار به صورت میانگین خواهد بود که درحدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان قیمت گذاری می شود.
وی بیان داشت، میزان تولید در کارخانه نیمه صنعتی کوچک مقیاس ۳۶۰۰ کیلوگرم کنسانتره مونازیت تولید خواهد شد که یک دوم آن به عناصر تبدیل می شود.
در ادامه این نشست اردشیر سعد محمدی ، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات ضمن تشکر از افرادی که از گذشته برای تولید این عناصر اقدام کرده اند، در خصوص میزان سرمایه گذاری در صنایع هایتک کشور گفت : در حال حاضر میزان سرمایه گذاری ما در صنایع هایتک و با ارزش افزوده بالا بسیار کم است و برای سرمایه گذاری در این صنایع یکی از اقدامات مهم تامین عناصر نادر خاکی بود.
به گفته وی در گذشته چند مورد از عناصر یافت شده بود اما در حال حاضر به دانشی برای جدایش، متنوع سازی و عملیات اقتصادی این فرآیند است.
وی افزود در رویداد جدید توانستیم ۱۷ عنصر نادرخاکی را به تفکیک داشته باشیم، به خلوص بالا برسانیم و به صورت اقتصادی فرآوی کنیم.
سعد محمدی بیان داشت، خوشبختانه در کشور به این نتیجه رسیدیم که ذخیره های بسیار خوبی در اختیار داریم و می تواند به تولید بیشتر و اقتصادی تر کردن آن کمک کند.
وی افزود، این ابتدای راه خواهد بود و مرحله بعد سرمایه گذاری برای تولید است که امکان سرمایه گذاری برای تولید آلیاژهای نو، باتری های پیشرفته و سایر تولیدات هایتک را ایجاد خواهد کرد.
به گفته او، تولید عناصر نادر خاکی شعله پیشرفت های صنعتی در آینده را روشن خواهد کرد و ما را به افق های تازه ای در زمینه صنعتی شدن خواهد رساند.