آپریل؛ ماه سرنوشت ساز ایران و جهان/ نقش تعیینکننده «فلز زرد» در تعاملات کشورها
معدن۲۴- با اعلام تعرفههای جدید اقتصادی از سوی رئیسجمهوری آمریکا و احتمال قریب به یقین اقدامات تلافی جویانه اقتصادی از سوی دیگر کشورها، به نظر میرسد آپریل ۲۰۲۵ (که از فردا – دوشنبه- آغاز میشود) ماهی سرنوشت ساز برای بسیاری کشورهای جهان از جمله ایران خواهد بود. در این میان کشورهایی که از نظر ذخیره طلا در وضعیت مناسبی هستند، قدرت چانه زنی بالاتری در مراودات بین المللی خواهند داشت.
به گزارش معدن۲۴، هفته آتی، هفته بسیار تاثیرگذاری در جهان خواهد بود. این هفته تحت تاثیر اعلام تعرفههای جدید دونالد ترامپ از جمله تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات همه خودروها و لوازم یدکی، از دوم آپریل (۱۳ فروردین) شاهد رویکرد متقابل بسیاری از کشورها خواهیم بود.
نخستین مسئول کشوری که دیروز عکس العمل نشان داد، صدر اعظم آلمان بود. حتما در جریان هستید که سال گذشته (۲۰۲۴) رشد اقتصادی آلمان منفی بود و صادرات خودرو از جمله برندهای مطرح مرسدس بنز، بی ام و و آئودی به آمریکا برای درآمدزایی این کشور حائز اهمیت است.
خودروسازهای مطرح فرانسه و ایتالیا از جمله پژو- سیتروئن، لامبورگینی و فراری نیز به صورت انفرادی نسبت به این قانون عکس العمل نشان داده اند، اما هنوز رئیس جمهور فرانسه و نخست وزیر ایتالیا پاسخی به دونالد ترامپ نداده اند.
سال ۲۰۲۵ سال جنگ طلاست. هر کشوری که بیشترین ذخیره طلا جهان را دارد می تواند در راستای کنترل اقتصاد جهانی گام بردارد. سال گذشته رشد اقتصادی ایتالیا و فرانسه صفر بود و این دو کشور نیز به صادرات خودرو به آمریکا وابسته هستند.
به ترتیب ۱۰ کشور جهان که بیشترین ذخایر طلا را دارند، عبارتند از:
۱- آمریکا
۲- آلمان
۳- ایتالیا
۴- فرانسه
۵- روسیه
۶- چین
۷- سوئیس
۸- ژاپن
۹- هند
۱۰- هلند
با وجود رشد اقتصادی منفی آلمان و رشد صفر کشورهای ایتالیا و فرانسه در سال ۲۰۲۴، این سه کشور ذخایر طلای دوم، سوم و چهارم جهان را در اختیار دارند و بسیار تاثیرگذار هستند. کافیست پنج کشور اروپایی شامل سه کشور فوق به علاوه سوئیس و هلند که پنج ذخیره بزرگ جهان را در اختیار دارند، ذخایر خود را به صورت کنترل شده آزاد کنند تا باعث تقویت یورو و تضعیف دلار شوند و دونالد ترامپ این را خوب می داند.
روسیه نیز از ابتدای جنگ اوکراین اقدام به ذخیره کردن طلا کرد و جایگاه خود را از رده هشتم به پنجم جهان ارتقاء داد و باعث افزایش قدرت چانه زنی در مراودات بین المللی شد.
بیش از ایران، آمریکا تمایل رسیدن به یک توافق برد- برد با ایران را دارد. اقتصاد آمریکا تحت تاثیر تعرفه های ضربدری ترامپ بسیار شکننده شده و کارشناسان بین المللی معتقد هستند در سال ۲۰۲۵ باید منتظر یک رکود اقتصادی و recession جدید تا پایان سه ماهه دوم باشیم که احتمالش ۴۰ درصد است. به شخصه معتقدم این رکود اقتصادی با احتمال وقوع ۳۰ درصدی تا پایان سه ماهه سوم اتفاق خواهد افتاد.
آپریل ماه سرنوشت سازی برای ایران و جهان خواهد بود. باید منتظر بمانیم و امیدوار باشیم اتفاقات خوبی رقم بخورد. دلار آزاد بالای ۱۰۴ هزار تومن و اختلاف زیاد با بازار مبادله ای در کنار افزایش فشارها بر فروش نفت ایران و ونزوئلا، همچنین اعلام پنجره باز مذاکرات از ایران در پاسخ به نامه ترامپ، همچنان بازاری در حال انتظار را نشان می دهد.
پایان خبر/////