آلمان ذخایر طلای خود را از آمریکا خارج می کند
معدن۲۴: آلمان در نظر دارد حجم عظیمی از ذخایر طلای خود که در نیویورک نگهداری میشود را بازگرداند. این تصمیم به دلیل نگرانیهای ناشی از سیاستهای غیرقابل پیشبینی تعرفهای رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، مطرح شده است.
آلمان در حال حاضر دومین ذخایر طلای بزرگ جهان را در اختیار دارد که حدود ۳,۳۵۰ تن برآورد شده و پس از آمریکا با ذخایر ۸,۱۰۰ تنی قرار دارد.
علاقه و تمرکز آلمان بر ذخایر طلایی ریشه در تاریخ پر فراز و نشیب این کشور دارد. پس از شکست در جنگ جهانی دوم، خزانههای طلای این کشور عملاً خالی شدند. اما رونق اقتصادی پس از جنگ ابزار مالی لازم را برای ذخیرهسازی فلز زرد فراهم کرد.
تا دهه ۱۹۶۰، آلمان تبدیل به یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر طلا شد، به طوری که بخش عمدهای از این ذخایر در خارج از کشور، از جمله نیویورک، لندن و پاریس نگهداری میشد تا در صورت وقوع بحران دسترسی به آنها آسانتر باشد. این تصمیم بر اساس اعتمادی بود که آلمان به متحدان غربی خود، بهویژه ایالات متحده، داشت.
اما اکنون در فضای ژئوپلیتیکی کنونی، این اعتماد ممکن است در میان اعضای حزب آینده حاکم در آلمان کاهش یافته باشد.
امروزه آلمان هنوز حدود ۱,۲۰۰ تن، یعنی تقریباً یکسوم ذخایر طلای خود را در خزانه نیویورک فدرال رزرو در منهتن نگهداری میکند. همچنین حدود ۴۳۰ تن دیگر طلا در بانک انگلستان ذخیره شده است. ارزش ذخایر طلای نگهداریشده در آمریکا با قیمتهای فعلی بیش از ۱۰۰ میلیون یورو برآورد میشود.
مایکل یاگر، عضو انجمن مالیاتدهندگان اروپا، گفته است بهتر است هرچه سریعتر همه ذخایر طلای آلمان به فرانکفورت یا حداقل به اروپا منتقل شوند.
در حال حاضر، نیویورک فدرال رزرو به عنوان بزرگترین مرکز نگهداری طلای جهان شناخته میشود و در حدود ۶,۳۰۰ تن طلا را برای بیش از ۳۰ بانک مرکزی خارجی، از جمله آلمان، ایتالیا و سوئیس ذخیره کرده است.
رئیس بانک مرکزی آلمان، یواخیم ناگل، اوایل امسال تأکید کرد که «ما هیچ شکی نداریم که فدرال رزرو نیویورک شریکی قابل اعتماد و مطمئن برای نگهداری ذخایر طلای ما است.»