چند جنبه از محدودیت واردات کاتد مس به هند
معدن۲۴: دولت هند قصد دارد در واکنش به پرونده حقوقی که توسط دو انجمن تجاری درباره محدودیت واردات کاتد مس به دادگاه عالی بمبئی ارائه شده است، بر کفایت عرضه داخلی این محصول و وجود تعداد کافی تأمینکننده تأکید کند. به گفته دو منبع آگاه، دولت معتقد است بازار داخلی کاتد مس از لحاظ عرضه و تعداد تأمینکنندگان، هیچ کمبودی ندارد.
هند بهعنوان دومین واردکننده بزرگ مس تصفیهشده در جهان، برای جبران کمبودها و پاسخگویی به تقاضای شدید صنایع مختلف مانند انرژی، دفاعی، خودروسازی و پروژههای عمرانی، به واردات وابسته است. مس همچنین جزو ۳۰ ماده معدنی حیاتی هند در سال ۲۰۲۳ قرار گرفته است.
با این حال، دولت هند از دسامبر گذشته اقدام به اعمال مقررات کنترل کیفی بر واردات کاتد مس کرد. براساس این مقررات، همه تأمینکنندگان خارجی و داخلی ملزم به دریافت گواهینامه از مقامات هندی شدهاند.
انجمن بورس فلزات بمبئی و انجمن فلزات غیرآهنی بمبئی با ارائه دادخواستی به دادگاه عالی بمبئی، نسبت به این اقدام دولت اعتراض کردهاند. در این دادخواست انجمنها هشدار دادهاند که مقررات جدید میتواند منجر به شکلگیری انحصار توسط سه شرکت داخلی شود؛ هرچند نام این شرکتها فاش نشده است.
یکی از منابع مطلع از دیدگاه دولت گفت: «کمبودی در بازار وجود ندارد. تنها استناد انجمنها به کاهش واردات در ماههای دسامبر و ژانویه است که مربوط به دادههای قدیمی است.» وی افزود: «شرکتها در ماههای اکتبر و نوامبر حجم زیادی مس وارد کردند و همین موضوع باعث کاهش واردات در ماههای بعد شد.»
برآوردها نشان میدهد تقاضای مس در هند تا سال ۲۰۳۰ دو برابر خواهد شد تا نیازهای صنایع و گذار انرژی این کشور تأمین شود. شرکتهایی مانند هیندالکو، وِدانتا، آدانی و شرکت دولتی ایندیاستان کاپر از بازیگران اصلی این صنعت هستند.
تولید مس تصفیهشده هند سالانه حدود ۵۵۵ هزار تن برآورد شده و این کشور برای تامین کسری خود، سالانه تقریباً ۵۰۰ هزار تن مس وارد میکند؛ رقمی که پس از تعطیلی کارخانه استرلیت وِدانتا در سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است.
با این حال، دولت در دسامبر اعلام کرد با راهاندازی کارخانه ذوب مس آدانی، نیاز داخل تأمین و واردات به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت. این کارخانه قرار است طی چهار هفته آینده به بهرهبرداری برسد.
هماکنون حدود دو سوم واردات مس تصفیهشده هند از ژاپن تأمین میشود و کشورهای تانزانیا و موزامبیک نیز در رتبههای بعدی قرار دارند.
به گفته منابع، در حال حاضر ۱۰ تأمینکننده خارجی تأییدشده برای مس وجود دارند که هفت مورد آنها ژاپنی و پنج تأمینکننده داخلی دارای گواهینامه هستند.
اولین کنفرانس بینالمللی طلا، نقره و مس در خاورمیانه
تهران، ۲۷ خرداد ۱۴۰۴
02188994685/ ۰۹۳۶۱۵۸۴۷۸۸
با ما همراه باشید