سهم ۹۰ درصدی خاموشی؛ آیا فولاد ایران قربانی انرژی میشود؟
معدن۲۴: در پی تداوم اعمال محدودیتهای انرژی بر صنعت فولاد کشور، اعضای انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در نشست خبری اخیر خود نسبت به آینده این صنعت استراتژیک هشدار جدی دادند و خواستار ورود و تصمیمگیری اساسی رئیس جمهور برای نجات این بخش حیاتی اقتصاد شدند.
بهادر احرامیان، عضو هیئتمدیره انجمن، با انتقاد از سیاستهای انرژی، گفت: ما بخشی از جامعه ایران هستیم و در بحرانها سهم خود را میپذیریم، اما چرا تنها فولاد و سیمان قربانی توقف کامل میشوند و سایر صنایع بدون محدودیت ادامه میدهند؟ وی با اشاره به دستور توقف کامل فعالیت واحدهای فولادی به مدت ۱۵ روز در اردیبهشت ماه افزود: وقتی ناترازی انرژی اتفاق میافتد، چرا سهم صنعت فولاد ۹۰ درصد است و سایر بخشها تنها پنج درصد سهم دارند؟
احرامیان با رد تصور مقاومت بالاتر فولاد در برابر بحران، تاکید کرد صنعت فولاد ایران در وضعیت شکنندهای قرار دارد؛ بهگونهای که سال گذشته تنها از نیمی از ظرفیت خود برای تولید استفاده کرده و پوشش ظرفیت این صنعت به کمتر از ۶۰ درصد رسیده است. او افزود: استمرار محدودیتهای انرژی، بسیاری از کارخانهها را حتی در پرداخت هزینههای جاری با مشکل جدی روبهرو کرده و توقف کامل برخی واحدهای کوچک و متوسط دور از انتظار نیست.
در بخش دیگری از این نشست، احسان دشتیانه، دیگر عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، با هشدار درباره تبعات قطع برق فولادیها گفت: خاموش کردن کارخانهها سادهترین راه اما پرهزینهترین تصمیم است؛ تصمیمی که میتواند صدها هزار شغل را تهدید کند و صادرات میلیاردی فولاد را متوقف سازد.
دشتیانه با اشاره به سهم اندک فولاد از مصرف آب کشور و خودتأمینی در تولید برق تأکید کرد: مشکل آنجاست که همیشه راحتترین و نه بهترین راه انتخاب میشود؛ درحالیکه اصلاح مصرف عمومی برق بارها سادهتر و کمهزینهتر است. او تصریح کرد: اگر امروز کارخانهها خاموش شوند، وقفه در تولید و صادرات فولاد، ایران را از صادرکننده به واردکننده این محصول مهم تبدیل میکند.
اعضای انجمن فولاد در پایان این نشست با یادآوری اهمیت ۵ میلیارد دلاری صادرات سالانه فولاد و نقش این صنعت در اشتغال پایدار، از رئیس جمهور خواستند تا با تصمیماتی جدی و راهبردی، مسیر بقا و توسعه این صنعت را تضمین کند. آنها هشدار دادند: تعطیلی هر کارخانه فولاد معادل مرگ آن است و تا تصمیمی جدی اتخاذ نشود، آیندهای برای فولاد ایران متصور نیست.
اولین کنفرانس بینالمللی طلا، نقره و مس در خاورمیانه
تهران، ۲۷ خرداد ۱۴۰۴
02188994685/ ۰۹۳۶۱۵۸۴۷۸۸
با ما همراه باشید