طیفی از مطالعات جدید که اثرات بلندمدت صنایع معدنکاری را مورد مطالعه قرار میدهند، به بررسی یکی از جنبههای مهم این موضوع، یعنی تاثیر استخراج طلا بر سطح آموزش افراد در آفریقا میپردازند. این گزارش با هدف ارائه یک تحلیل جامع و دقیق از یافتههای این مطالعات، به بررسی دقیق رابطه بین معدنکاری طلا و کاهش سطح تحصیلات، مکانیسمهای این تاثیر، و پیامدهای بلندمدت آن میپردازد.
این مطالعه نشان میدهد که معدنکاری طلا در آفریقا، بهویژه در مقیاس کوچک و سنتی، میتواند به کاهش سطح تحصیلات منجر شود، که این امر در بلندمدت به ضرر توسعه اقتصادی و اجتماعی است. این اثر به دلیل تصمیمگیریهای نزدیکبینانه خانوارها برای بهکارگیری کودکان در معادن به جای ادامه تحصیل آنها ایجاد میشود. این یافتهها اهمیت سیاستگذاری برای کاهش کار کودکان و افزایش سرمایهگذاری در آموزش را برجسته میکند. با توجه به اهمیت آموزش در توسعه پایدار، دولتها باید استراتژیهایی را برای مدیریت بهتر منابع معدنی و کاهش تاثیرات منفی آنها بر سرمایه انسانی تدوین کنند. باید در نظر گرفت که حتی در ایران نیز ممکن است معدنکاری در سطح کوچک و کاربر (به جای سرمایهبر بودن) اثرات منفی بر آموزش و سطح توسعه اقتصادی داشته باشد.
این مطالعات با استفاده از دادههای نظرسنجی آفروبارومتر(Afrobarometer) از سه موج زمانی مختلف و دادههای جغرافیایی مربوط به تاریخ کشف و تعطیلی معادن طلا، نشان میدهند که افرادی که در دوران نوجوانی خود در منطقهای با حداقل یک معدن طلا زندگی میکردند، در بزرگسالی سطح تحصیلات پایینتری دارند. این اثر منفی بهویژه در مناطقی که معادن طلا در مقیاس کوچک و سنتی فعالیت میکنند، برجستهتر است.