متال اکسپرت: تأثیر کمبود برق بر صادرات فولاد ایران
معدن ۲۴:کمبود برق بر صادرات فولاد ایران در فصل اول تأثیر گذاشت؛ بیشترین آسیب متوجه محصولات طویل و نیمهنهایی شد
با آغاز فصل تابستان، صادرات فولاد ایران در تعدادی از بخشها، بهویژه محصولات طویل، شمش و اسلب، نشانههایی از عقبگرد را نشان داده است. این وضعیت در سهماهه اول سال جاری شمسی (۱ فروردین تا ۳۱ خرداد ۱۴۰۴) رخ داده و به نظر میرسد که با توجه به ادامه محدودیتهای برق، این روند منفی در آینده نیز عمیقتر شود.
تولیدکنندگان محصولات نیمهنهایی در جمهوری اسلامی ایران صادرات خود را نسبت به سال گذشته ۷ درصد افزایش داده و به ۱.۷ میلیون تن رساندهاند؛ بنا به اعلام انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران (ISPA). با این حال، حجم صادرات شمش و بیلت با ۸ درصد کاهش به ۱.۱۵ میلیون تن رسیده، در حالی که صادرات اسلب از ۳۲۴ هزار تن به ۵۳۶ هزار تن افزایش یافته است.
در بخش فولاد نهایی، آمارها نشان میدهد که صادرات محصولات نهایی نسبت به سال قبل ۲۷ درصد کاهش یافته و به حدود ۷۰۸ هزار تن رسیده است. صادرات محصولات طویل با افت ۴۰ درصدی به ۵۳۸ هزار تن کاهش یافته است. صادرات میلگرد با افت شدید مواجه بوده و صادرات تیرآهن نیز به دلیل رقابت شدید در بازار منطقه منا و نوسانات ارزی محدود شده است. در مقابل، صادرات ورقهای تخت از ۷۷ هزار تن به ۱۷۰ هزار تن افزایش یافته که نشاندهنده تلاش صادرکنندگان برای جایگزینی بازار داخلی ضعیف با بازارهای صادراتی است.
در بخش مواد اولیه نیز روند مثبتی دیده میشود. صادرات به خارج در این بخش با رشد ۵۷ درصدی نسبت به سال گذشته همراه بوده است. صادرات گندله و بریکت از چین حمایت شده و به ترتیب ۱۳ و ۶ درصد افزایش یافته و به حدود ۳.۲ میلیون تن و ۳۶۲ هزار تن رسیده است. به نظر میرسد این روند ادامهدار باشد، چرا که کارخانهها در حال اتخاذ اقداماتی برای غلبه بر قطعی برق هستند؛ مشکلی که به طور سنتی بر بخش محصولات نیمهنهایی و فولاد نهایی تأثیرگذار بوده است.
سومین ماه ایرانی (۲ خرداد تا ۳۱ خرداد ۱۴۰۴) بهطور خاص برای صادرکنندگان بیلت، اسلب و محصولات طویل چالشبرانگیز بوده است. در این دوره، صادرات شمش و بیلت ۳۳ درصد کاهش یافته و به ۳۵۴ هزار تن رسیده، در حالی که صادرات محصولات طویل با کاهش ۷۰ درصدی به ۹۰ هزار تن رسیده است. در مقابل، روند مثبتی در بخش محصولات تخت دیده میشود؛ صادرات ورق از ۲۷ هزار تن به ۴۴ هزار تن رسیده و صادرات اسلب نیز با رشد ۱۵ درصدی به ۲۶۲ هزار تن افزایش یافته است. این رشد، همراه با افزایش صادرات مواد اولیه، کمک کرده تا تأمینکنندگان ایرانی بخشی از افت بازارهای دیگر را جبران کنند.
بزرگترین کنفرانس بینالمللی فولاد و مواد اولیه خاورمیانه با همکاری استیل پرایس برگزار میشود
موسسه Global Steel Summit با همکاری استیل پرایس، نهم و دهم سپتامبر ۲۰۲۵ (۱۸ و ۱۹ شهریور ماه ۱۴۰۴) بزرگترین کنفرانس بینالمللی فولاد و مواد اولیه خاورمیانه را در دوبی امارات برگزار می کند.
این کنفرانس بین المللی در روزهای یاد شده در دوبی امارات برگزار میشود.
برگزاری پنل تخصصی صنعت فولاد ایران و نمایشگاه جانبی نیز در این رویداد پیش بینی شده است.
متقاضیان می توانند با شماره تلفن همراه ۰۹۳۶۱۵۸۴۷۸۸ تماس گرفته یا درخواست خود را به آدرس اینترنتی info@steelpriceevents.ir ارسال کنند.