۸ تا ۱۲ درصد ذخایر سطحی طلا و مس در کشور کشف شده است/ انقلاب مس ایران در راه است

0 11

معدن۲۴- کارشناس خبره بخش معدن با بیان اینکه تاکنون فقط ۸ تا ۱۲ درصد ذخایر سطحی طلا و مس در کشور کشف شده است، ایران را کشوری پر پتانسیل برای ارتقای جایگاه جهانی خود در این فلزات برشمرد و بر لزوم مجهز شدن به تجهیزات، علم و فناوری روز به این منظور تاکید کرد.

سید احمد مشکانی در گفت‌وگو با سایت خبری- تحلیلی معدن ۲۴ افزود: ایران به لحاظ زمین شناسی، کشوری است که می‌تواند صاحب معادن طلا و مس خوبی باشد و اکنون چندین معدن بزرگ مس و طلا در کشورمان کشف شده است.

وی گفت: با این حال شاید بین ۸ تا ۱۲ درصد از ذخایر سطحی مس و طلا کشف شده باشد.

مشکانی خاطرنشان کرد: شاید ۸۰ درصد اندیس‌های معدنی را در کشور شناسایی کرده باشیم، اما به ذخایر بالقوه نرسیده‌ایم؛ لذا برای توسعه ذخایر مس و طلا جایگاه خوبی داریم.

وی کمبود بودجه، کمبود حفاری و شناسایی نکردن درست منطقه یا معادن را از جمله دلایلی برشمرد که هنوز بخشی از ذخایر طلا و مس در کشور کشف نشده است.

این کارشناس خبره بخش معدن کشورمان ادامه داد: از نظر رتبه‌بندی جهانی، ایران در جایگاه سیزدهم تا پانزدهم مس و جایگاه ۲۶ تا ۳۶ طلا از نظر ذخایر قرار دارد. با این حال رتبه ما در مس می‌تواند به ۶ تا ۸ و در طلا به ۱۲ تا ۱۳ ارتقا یابد؛ لذا فضا برای سرمایه‌گذاری در استخراج، اکتشاف و فراوری مس و طلا در کشورمان وجود دارد تا بتوانیم تولیدمان را افزایش دهیم.

مشکانی تاکید کرد: در موضوع اکتشاف باید به علم نوین تجهیز شویم و از ماشین آلات حفاری استفاده کنیم، اما در موضوع استخراج نیازمند ماشین آلات و همچنین فناوری‌های نوین همچون هوش مصنوعی، تکنولوژی‌های جدید استخراج، نحوه آتش باری و ماشین آلات قدرتمند هستیم.

وی افزود: در فراوری نیز باید بتوانیم از روش‌های نوین فناوری به خصوص فناوری‌های کم آب بر (که بر شیوه‌های قدیمی مقدم است) استفاده کنیم.

وی در خصوص آینده فلزات طلا و مس گفت: طلا در دو سال اخیر به شدت رشد کرده و فکر نمی‌کنم افولی در قیمت آن اتفاق بیفتد. پیش بینی می‌کنم هر اونس طلا به ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ دلار برسد و سرمایه‌گذاری در آن بسیار مطلوب خواهد بود.

این کارشناس ارشد بخش معدن تاکید کرد: در زمینه مس معتقدم هنوز انقلاب این عنصر در کشورمان رخ نداده، چرا که هنوز از خودروهای سوخت فسیلی استفاده می‌کنیم. اما در مقابل پایه و اساس خودروهای الکتریکی بر انرژی‌های تجدید پذیر و استفاده از مصرف مس است. پیش بینی می‌کنم در سال‌های آینده قیمت مس به ۱۲ هزار تا ۱۵ هزار دلار برسد و سرمایه‌گذاری در آن بسیار جذاب خواهد بود.

وی تصریح کرد: به طور کلی با توجه به افزایش قیمت، هم طلا و هم مس جذابیت بالایی برای سرمایه‌گذاری دارند.

مشکانی یادآور شد: در جهان ذخایر طلا و مس در حال کاهش است لذا در آینده عرضه این عناصر کاهش خواهد یافت. با این حال امروز کشف ذخایر جدید در جهان به اولویت‌های شرکت‌های حوزه مس و طلا تبدیل شده تا عرضه و تقاضای محصولات بالانس شود.

او در عین حال گفت: بازیافت طلا معنا ندارد، زیرا به سرعت طلای بازیافتی وارد بازار می‌شود. اما در مقابل زمانی بازیافت مس خوب بود اما در سال‌های آینده به دلیل کمبودی که در تولید مس به دلیل کاهش عرضه خواهیم داشت، بازیافت نمی‌تواند کمک چندانی به بالانس شدن عرضه و تقاضای این محصول کند.

این کارشناس خبره بخش معدن تاکید کرد: ذخایر جهانی مس طی ۳۰ تا ۵۰ سال آینده رو به افول خواهد رفت و به همین دلیل کشورها به دنبال کشف ذخایر جدید هستند.

وی اظهار داشت: امروز بین ۷۰ تا ۸۰ درصد ذخایر سطحی مس و طلای جهانی شناسایی شده‌اند، لذا باید به دنبال فناوری‌های جدید رفت تا بتوان ذخایر زیرزمینی را هرچه بیشتر کشف کرد و جهان روی این فرایند در حال کار کردن است.

وی تاکید کرد: در کشورمان ذخایر پنهان و نهان زیرزمینی طلا و مس وجود دارد که باید آنها را کشف کنیم، در غیر این صورت طی سال‌های آینده به شدت تقاضای این محصولات کاهش خواهد یافت.

** آینده‌نگری در طلا، مس و نقره با برگزاری کنفرانس تخصصی

مشکانی همچنین در خصوص برگزاری کنفرانس طلا و مس گفت: این برای نخستین بار است که کنفرانس تخصصی در زمینه مس، طلا و نقره در کشور برگزار می‌شود که به خصوص در زمینه نقره کنفرانسی کاملاً تازه و نو است.

وی با اشاره به استفاده گسترده از فلز نقره در موضوع پنل‌های خورشیدی یادآور شد: معتقدم قیمت نقره به ۵۰ دلار در هر اونس هم خواهد رسید و در سه ماه گذشته از ۳۱ دلار به ۳۸ دلار رسیده که اتفاقی نادر است.

کارشناس ارشد بخش معدن تاکید کرد: وقتی در همایشی تخصصی این سه عنصر مورد بررسی، نقد و تبادل نظر کارشناسی قرار بگیرد، به طور قطع علاوه بر فولاد، آینده نگری در خصوص این فلزات در کشور خواهیم داشت و امیدوارم پخش آنلاین و ویدیوکنفرانسی نیز در این همایش داشته باشیم تا آن‌هایی که نمی توانند به صورت حضوری در آن شرکت کنند، از بحث و تبادل نظر کارشناسان استفاده کنند.

پایان خبر////

اولین کنفرانس بین‌المللی طلا، نقره و مس در خاورمیانه

تهران، ۲۰ مرداد ۱۴۰۴

۰۲۱۸۸۹۹۴۶۸۵/  ۰۹۳۶۱۵۸۴۷۸۸

ثبت نام

با ما همراه باشید

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.