صادرات عناصر کمیاب معدنی چین به آمریکا پس از توافق تجاری ۶۶۰ درصد افزایش یافت
معدن۲۴: گزارشهای اقتصادی از چین حاکی از این هستند که این کشور در ماه ژوئن، میزان صادرات عناصر کمیاب خاکی خود به ایالات متحده افزایش داده و این رقم رشدی ۶۶۰ درصدی را نشان میدهد.
بنابر دادههای مرکز آمار چین، مجموع صادرات فلزات ارزشمند این کشور به حدود ۳۲۰۰ تن رسیده که نسبت به حدود ۱۲۰۰ تن در ماه مه، حدود ۱۶۰ درصد افزایش نشان میدهد.
با این حال این میزان همچنان ۳۸ درصد کمتر از ماه مشابه در سال ۲۰۲۴ است.
در شش ماهه نخست سال ۲۰۲۵، صادرات عناصر کمیاب خاکی نیز با کاهش سالانه ۱۸.۹ درصدی به ۲۲ هزار و ۳۰۰ تن رسید.
در همین حال مجموع صادرات چین به آمریکا در ماه ژوئن نیز به ۳۵۳ تن رسیده است، افزایشی که پس از دستیابی پکن و واشنگتن به یک چارچوب توافق تجاری در ماه گذشته صورت گرفته است.
بر اساس توافق ماه مه، که شامل کاهش متقابل تعرفهها برای مدت ۹۰ روز میشد، چین متعهد شده است تا صادرات عناصر کمیاب خاکی خود را افزایش دهد.
این مواد معدنی برای ساخت انواع محصولات پیشرفته مانند گوشیهای هوشمند، موتورهای جت، خودروهای برقی و توربینهای بادی حیاتی هستند.
دولت چین در اوایل سال جاری و در واکنش به تعرفههای سنگین آمریکا، صادرات هفت عنصر نادر خاکی و آهنرباهای مربوطه را محدود کرده بود.
این اقدام زنجیرههای تامین جهانی را تهدید به اختلال کرد، چراکه بیش از ۷۰ درصد تولید و بیش از ۹۰ درصد فرآوری این مواد در چین انجام میشود.
در پی این محدودیتها، برخی از تولیدکنندگان قطعات خودرو در اروپا نیز ناچار به توقف فعالیت شدند. ماه گذشته، ماروش شِفچوویچ، مسئول تجارت اتحادیه اروپا، در واکنش به محدودیتهای صادراتی چین گفت: «به همتای چینی خود درباره وضعیت نگرانکننده صنعت خودروسازی اروپا اطلاع دادم، زیرا عناصر نادر خاکی و آهنرباهای دائمی برای تولید صنعتی حیاتی هستند.»
او تاکید کرد که رسیدگی به این محدودیتها برای اتحادیه اروپا یک «اولویت» است.
در ماه ژوئن آمریکا، پس از آلمان و بالاتر از ویتنام، کره جنوبی و تایلند، دومین مقصد بزرگ صادرات آهنرباهای نادر کمیاب چین محسوب میشد.
با کاهش تنشها میان واشنگتن و پکن، ایالات متحده نیز برخی محدودیتها در زمینه صادرات فناوری به چین را کاهش داده است.