خداحافظ مرد پر حاشیه

1 708

محمد شریعتمداری رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی در دوره دوازدهم ریاست جمهوری بود که سهمش از خوان گسترده دولت، وزارتخانه حساس و عریض و طویل صنعت، معدن و تجارت شد. اما عملکرد شریعتمداری طی یک سال گذشته آنقدر پرحاشیه و ناکارآمد بود که صدای دوست و دشمن را درآورد.

شریعتمداری هرچند سعی کرد با تقسیم منابع و مناصب وزارت صمت بین افراد و گروه‌های مختلف سیاسی دل همه را بدست آورد، اما ترکیب چینش مهره‌های وزارتخانه متبوعش آنچنان ناهمگون بود که از وزارت صمت یک شیر بی یال اشکم بر جای گذاشت و نوسانات ارزی، شتاب افول مرد سابق امنیتی و همکار قدیمی روحانی را پرشتاب کرد.

تخلفات گسترده در ثبت سفارش خودروهای وارداتی، داماد پرحاشیه و بدهکار بانکی، سهامدار بودن در شرکت متخلف پرشیا خودرو، استفاده از مهره‌های مسئله‌دار در وزارتخانه و درگیری با باند واعظی در داخل دولت، تنها بخش کوچکی از حاشیه‌های حضور یک‌ساله‌ی شریعتمداری در وزارت صمت بود که در نهایت حسن روحانیِ کم‌تحرک را وادار به تغییر در رأس این وزارتخانه نمود.

🔸هرچند همگان به این یقین رسیده‌اند که روحانی مرد روزهای سخت و امور دشوار اجرایی نیست، اما چوب استیضاح مجلس بر سر کابینه، رئیس دولت را مجبور به ترمیم وزرا نموده که در این میان داستان شریعتمداری قدری متفاوت است. کابینه روحانی کاملاً دوشقه است؛ در یک سو #واعظی و باندش و در سوی دیگر #جهانگیری و اعوانش.

در دولت دوازدهم، شریعتمداری در طیف جهانگیری قرار دارد و این مسأله موجب اختلاف و ناهماهنگی شدید بین شریعتمداری و واعظی شده است که پاردرمیانی روحانی در یکسال گذشته نیز نتوانست موجب کاهش تعارضات گردد و در نهایت رئیس دولت را ناچار به حذف شریعتمداری نمود. اما حذف شریعتمداری، رفیق سال‌های دور و رئیس ستاد انتخاباتی، برای روحانی امری آسان نبوده و نیست.

در این میان، سناریوی حذف شریعتمداری از سوی روحانی، جالب و درس‌آموز است! در روزهایی که مجلس عزم خود را برای استیضاح وزیر صمت جزم کرده بود، روحانی فرصت را غنیمت شمرد و بمنظور حذف شریعتمداری با کمترین هزینه، به او اصرار نمود تا از وزارت صمت استعفا دهد تا بعنوان وزیر کار و رفاه اجتماعی به مجلس معرفی شود! هم روحانی و هم شریعتمداری نیک می‌دانند که معرفی وزیری که در آستانه استیضاح قرار دارد بعنوان وزیر جدید یک وزارتخانه حساس دیگر، احتمال موفقیت بسیار کمی دارد و از اینروست که شریعتمداری در مقابل استعفا تا روز آخر مقاومت نمود و با قهر و دلخوری مجبور به پذیرش استعفا از وزارت صمت شد، چون می‌داند جلسه رای اعتمادش بعنوان وزیر کار، در واقع همان جلسه استیضاح وزیر صمت است و با جوی که در مجلس وجود دارد، عدم رأی اعتماد به شریعتمداری بعنوان وزیر کار، امری محتوم و نزدیک به یقین است.

لذا روحانی با معرفی شریعتمداری بعنوان وزیر کار، توپ اخراج شریعتمداری از کابینه را در زمین مجلس انداخته و عزلش از وزارت را بدلیل عدم رای اعتماد نمایندگان ملت می‌داند و سعی میکند گلایه‌های اصلاح طلبان و رفیق امنیتی‌اش را به حداقل برساند.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.