عبور آرام صادر کنندگان فولاد و مس از پیچ خطرناک تحریم
بررسی صادرات بخش معدن و صنایع معدنی در ۸ ماهه نخست امسال
با خروج آمریکا از برجام و نوسانات شدید دلار و همچنین مشکلات متعدد و فراوان در حوزه بازرگانی خارجی، بسیاری از سرمایه گذاران بیم آن داشتند که صنایع معدنی و بخش معدن در صادرات با مشکل روبهرو شوند و نتوانند صادرات خوبی داشته باشند .
با انتشار گزارش نهایی و تکمیلی صادرات شرکت های معدنی ما شاهد آن هستیم که نه تنها صادرات کاهش نداشته است بلکه از لحاظ ارزشی تولیدکنندگان صادرات محور، به خوبی توانسته اند صادرات خود را ادامه داده و برای کشور ارز آوری داشته باشند .
شرکت فولاد خوزستان که در ۶ ماهه ابتدایی امسال نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار صادرات را داشت، در سه ماهه سوم سال جاری توانست این رقم را ۲۰۰میلیون دلار دیگر افزایش داده و مجموعا در ۸ ماهه سال جاری صادرات ۷۰۵ میلیون دلاری را به ثبت برساند .
ذوب آهن اصفهان هم که در سال های گذشته با رکود در بخش های عمرانی در کشور با مشکل فروش روبهرو بود، با سرعت بخشیدن به صادرات و ورود به بازارهای جدید توانسته در ۸ ماهه سال جاری ۳۲۶میلیون دلار صادرات را به نام خود ثبت کند که فروش بسیار خوبی است .
فولاد مبارکه که گل سرسبد صنعت فولاد کشور است با این سبد صادراتی محدودی دارد ولی با عملکرد مناسب ۳۰۹ میلیون دلار صادرات را در سال جاری به ثبت رساند .
ملی صنایع مس ایران، تنها صادرکننده مس ایران که توانسته حتی با کاهش محسوس قیمت جهانی مس در سال گذشته میلادی(۲۰۱۸) صادرات خود را با قدرت ادامه داده و مجموعا با عملکردی بسیلر خوب ۳۰۹میلیون دلار صادرات را داشته باشد .
فولاد هرمزکان و فولاد کاوه هم که صادراتی های صنعت هستند به ترتیب در ۸ ماهه نخست سال جاری ۲۰۲ و۱۰۷ میلیون دلار صادرات را به نام خود ثبت کرده اند . در بخش معدن هم گل گهر و گهرزمین به ترتیب ۷۴ و۶۱ میلیون دلار صادرات را داشته اند .
با نگاهی کلی به عملکرد معدن و صنایع معدنی می توان به مزیت صادراتی این صنعت حتی در زمان تحریم ها هم به خوبی پی برد. به طور کلی در ۸ ماهه نخست سال جاری صادرکنندگان محصولات معدنی و صنایع معدنی مبلغ ۵میلیارد و ۷۰۸میلیون دلار صادرات داشته اند. البته نمی توان گفت تحریم ها تاثیری نداشته و از لحاظ مقداری و مبلغی ما شاهد کاهش هستیم ولی همین مقدار صادرات هم نشان از تاثیر پذیری کم صنعت از تحریم ها می باشد .