بررسی تولید، صادرات و طرح های جدید فولاد خراسان در گفت وگو با معاون بازاریابی و فروش این مجتمع/برنامه ریزی تولید ۱.۴ میلیون تنی شمش فولاد

0 520

معاون بازاریابی و فروش مجتمع فولاد خراسان، در گفت وگوی اختصاصی با سایت خبری- تحلیلی معدن ۲۴ به تشریح آخرین وضعیت تولید، صادرات و طرح های جدید این مجتمع و همچنین تشریح موانع صادراتی پرداخت.

«محمدحسن پارسا» امروز (سه شنبه)‌ در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار سایت خبری- تحلیلی معدن ۲۴ افزود: برنامه امسال این مجتمع در واحد فولادسازی، تولید یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن شمش فولادی است، اما ۶۵۰ هزار تن از آن در واحد نورد این مجتمع صرف تولید میلگرد خواهد شد.
وی بیان داشت: از ابتدای امسال صادرات ۲۰ درصد میلگرد تولیدی برنامه ریزی شده بود، تا پارسال این محصول را به بازارهای عراق، افغانستان و پاکستان ریالی می فروختیم اما امروز کارخانجات کوچکی حاضر می شوند میلگرد را ریالی یا با قیمت های پایین تر ارزی به فروش برسانند و به همین دلیل تحقق برنامه صادراتی در این حوزه امکانپذیر نیست.
پارسا اظهار داشت:‌ هم اینک شمش تولیدی مجتمع فولاد خراسان ۳۹۰ دلار در هر تن (به قیمت FOB خلیج فارس) عرضه می شود، اما به هر کس این قیمت را اعلام می کنیم فرار می کند، زیرا گران ترین قیمت ۳۶۰ دلار در هر تن است و کارخانجات کوچک یاد شده که با قیمت های پایین تری حاضر به فروش این محصول هستند، در حقیقت در مقایسه با فروش داخلی به حساب و کتاب می پردازند و قطعا برایشان به صرفه است.
وی در عین حال خاطرنشان کرد:‌ در بحث شمش فولادی، اما فراتر از برنامه می توانیم صادرات داشته باشیم.
معاون بازاریابی و فروش مجتمع فولاد خراسان توضیح داد:‌ از مجموع یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن شمش تولیدی برنامه ریزی شده امسال، ۶۵۰ هزار تن آن در کارخانه نورد صرف تولید میلگرد خواهد شد و نیمی از ۷۵۰ هزار تن شمش باقی مانده صرف تزریق به بازار داخل و نیمی دیگر صادر خواهد شد.
وی ادامه داد: تحقق این میزان صادرات، منوط به تحقق تولید ۱.۴ میلیون تن شمش فولاد در وهله نخست و پس از آن عرضه ماهانه ۲۰ هزار تنی آن در بورس است (که از سوی وزارتخانه تکلیف شده است).

** بهره برداری از طرح کنسانتره سنگ آهن، منتظر تامین کننده خارجی
پارسا، در ادامه به طرح های در دست اقدام این مجتمع اشاره کرد و گفت:‌ علاوه بر طرح های جدید فولادسازی و گندله سازی که سال گذشته در این مجتمع به بهره برداری رسید، راه اندازی یک واحد جدید ۲.۵ میلیون تنی کنسانتره سنگ آهن را در برنامه داشتیم.
وی افزود: تاکنون افزون بر ۱۵۰ میلیارد تومان صرف اسکلت سازی و راه اندازی نوار نقاله این طرح شده و حتی ال. سی مورد نیاز برای خرید تجهیزات خارجی آن نیز باز شد، اما بعدها متاثر از مساله تحریم ها منتفی شد.
این مقام مسئول مجتمع فولاد خراسان یادآور شد:‌ مقرر بود ۷۱ میلیون یورو (با قیمت های دیروز)‌ صرف خرید تجهیزات برای این طرح شود که به قیمت امروز قطعا بیش از ۸۰ میلیون یورو خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد:‌ اکنون به دنبال منبعی جدید برای تامین ارز مورد نیاز این طرح هستیم.

** موانع صادراتی
پارسا در ادامه، از تناسب نداشتن قیمت های داخلی و خارجی به عنوان مانعی بزرگ بر سر راه صادرات محصولات معدنی یاد کرد و گفت:‌ وقتی با قیمت ۳۹۰ دلاری در هر تن می توان شمش فولادی صادر کرد، باید قیمت های داخلی نیز در همین حدود باشد و در غیر این صورت منجر به رانت و فساد خواهد شد.
وی تصریح کرد: ‌امروز هیچ نگاهی به قیمت های داخلی با در نظر گرفتن قیمت بازارهای صادراتی وجود ندارد و به دلیل اطلاعات کامل مشتریان خارجی، این موضوع مانعی بزرگی بر سرا راه صادرات است.
معاون بازاریابی و فروش مجتمع فولاد خراسان افزود:‌ وقتی قیمت FOB دریای سیاه یا FOB حوزه CIS شمش فولاد حدود ۴۱۵ دلار در هر تن است، آنگاه مشتری خارجی حاضر نمی شود شمش فولادی ما را بیشتر از ۳۹۰ دلار در هر تن خریداری کند.
وی تاکید کرد:‌ امروز شاهدیم قیمت ها به صورت دستوری و سرکوب شده در بورس ارائه می شوند که زیانی بزرگ برای صادرکنندگان است.
پارسا همچنین از برخی خودتحریمی ها در مسیر صادرات انتقاد کرد و گفت: الزام به مواردی همچون تسویه ارز صادرات قبلی، انجام کف عرضه در بورس (به عنوان پیش شرط انجام صادرات) و پرداخت مالیات، سایر موانع صادراتی را تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: مشکلی با این حساب و کتاب ها نداریم و باید در جای خودش انجام شود، اما در عین حال نباید درب صادرات را قفل و برای آن مانع تراشی کرد.
این مسئول تاکید کرد:‌ وقتی حتی نیمی از محصولات تولیدی قرار نیست در داخل به مصرف برسد، سیاستگذاران دولتی و بخش خصوصی باید برنامه ها را به سمت صادرات سوق بدهند، اما چنین عزمی در مسئولان دیده نمی شود.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.