تولیدکنندگان مقاطع طویل فولادی مجاز به صادرات ۳۵ درصد از تولیدات خود شدند

0 479

یک منبع آگاه در وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: بخشنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر الزام تولیدکنندگان مقاطع طویل فولادی به صادرات تنها ۲۵ درصد از تولیدات آن‌ها ملغی و به ۳۵ درصد از تولیدات تغییر کرد.

به گزارش روز شنبه معدن ۲۴، چهارشنبه گذشته بود که وزارت صمت طی نامه ای کف عرضه مجاز شرکت‌های فولادی در بورس کالا برای سال ۹۹ را به انجمن تولیدکنندگان فولاد جهت ابلاغ به واحد‌های عضو ارسال کرد.
بر اساس این دستورالعمل، تولیدکنندگان مقاطع فولادی تنها می‌توانستند ۲۵ درصد از تولید خود را صادر کنند و ۷۵ درصد باید در بورس کالا عرضه می شد.
پیش از این، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد با انتقاد به محدودیت‌های صادرات فولاد به ویژه الزام تولیدکنندگان مقاطع طویل فولادی به صادرات تنها ۲۵ درصد از تولیدات، عنوان کرده بود: تصمیماتی که گرفته می‌شود درست برعکس نیازهای صنعت فولاد کشور است. باید برای صادرات فولاد مشوق درنظر گرفته شد اما سنگ جلوی پای صادرکننده گذاشته می‌شود. صادرکنندگان فولاد باید مورد به مورد از وزارت صمت برای صادرات مجوز بگیرند. در چنین شرایطی صادرکننده چگونه می‌تواند برای صادرات خود قرارداد بلندمدت ببندد؟!
«بهرام سبحانی» خاطرنشان کرد: اصلاً مشخص نیست چرا در حوزه صادرات فولاد نگرانی وجود دارد. وقتی دو-سوم شمش فولادی تولیدی، مازاد بر نیاز داخل است و باید صادر شود، دلیلی برای نگرانی نسبت به میزان صادرات فولاد وجود ندارد. صادرات ۱۰ تا ۱۱ میلیون تن فولاد در شرایط تحریم و کرونا کار ساده‌ای نیست و باید برای آن مشوق درنظر گرفته شود نه اینکه صادرات فولاد نیازمند مجوز محموله به محموله باشد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد با اشاره به شعار سال ۹۹ گفت: فارغ از این‌که کشور نیاز به ارز حاصل از صادرات غیرنفتی دارد و به این دلیل نیز صادرات باید تسهیل شود، امسال سال جهش تولید است و اگر قرار است جهش تولید محقق شود باید فکری به حال مقررات دست‌وپاگیر موجود کرد. با محدودیت‌های فعلی جهش تولید در صنعت فولاد به خطر می‌افتد و تولید فولاد کشور از ۲۷ میلیون تن در سال ۹۸ به ۳۰ میلیون تن در سال ۹۹، افزایش نمی‌یابد. برای جهش تولید باید سیاست مجوز مورد به مورد برای صادرات فولاد جای خود را به اعطای مشوق‌های صادراتی بدهد و همه محدودیت‌های صادراتی لغو شود تا شمش مازاد بر نیاز داخل صادر شود.
پایان خبر/

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.