سبقت معدنی ها و فلزی ها از شاخص کل بورس بازدهی /بیش از ۱۴درصدی شاخص معدنی ها در کنار سود ۷درصدی فلزی ها
به گزارش سایت خبری معدن ۲۴، بورس تهران در حالی هفته گذشته شاهد تجربه دو نیمه متفاوت بود که صنایع فعال در این بازار نیز شرایط مختلفی را تجربه کردند. بر این اساس صعود شاخص کل بورس در سه روز ابتدایی در کنار افت این دماسنج در دو روز پایانی هفته منتهی به ۲۴ اردیبهشتماه، سبب شد تا بازدهی هفتگی این نماگر به ۴.۱ درصد رسد. در این راستا از ۳۹ صنعت بورسی ۱۸ گروه با رشد میانگین قیمتها و در مقابل ۱۹ گروه با افت شاخص صنعت خود مواجه شدند. این در حالی است که دو گروه معدنی و فلزی فعال در بازار سهام نه تنها با رشد شاخص صنعت روبرو شدند، بلکه با ثبت بازدهی به مراتب بیشتر نسبت به نماگر اصلی بازار از شاخص کل بورس سبقت گرفتند. به این ترتیب شاخص گروه معدنی رشد بیش از ۱۴درصدی و شاخص صنعت فلزات اساسی نیز صعود ۷.۲درصدی را در کارنامه خود ثبت کردند. در این راستا باید عنوان کرد که روند مناسب بازار جهانی و رشد قیمتی فلزات و نفت در این هفته یکی از مهمترین محرکهای رشد قیمت سهام کالایی در بورس تهران به ویژه دو گروه مزبور بود.
نگاهی دقیق تر به معدنی ها
معدنیها با ۱۰ شرکت زیرمجموعه و سهم ۹درصدی از ارزش کل بازار سهام، معاملات هفته گذشته را با رشد بیش از ۱۴ درصدی به پایان رساند و از این منظر جایگاه سومین صنعت با بیشترین درصد بازدهی را به خود اختصاص دادند.
در این میان بیشترین بازدهی هفتگی به نماد معدنی دماوند تعلق گرفت که توانست سود بیش از ۲۲درصدی را در این هفته کسب کند. همچنین نماد مزبور از ابتدای سال جاری تا کنون نیز به بازدهی ۷۹.۵درصدی دست یافته است. آخرین اخبار از معدنی دماوند برگزاری مناقصه این شرکت برای خرید خط یک دستگاه استحصال (فلوتاسیون ) سرب است. افزون بر این «کدما» در دوره یک ماهه نخست سال ۹۹ به تولید و فروش پوکه معدنی، کنسانتره سرب و تراورتن پرداخته که از فروش این سه نوع محصول بیش از ۱۹۰میلیون میلیارد تومان درآمد کسب کرده است.
توسعه معادنوفلزات از دیگر نمادهای این گروه بود که با ثبت بازدهی ۱۹.۲درصدی در هفته گذشته، عملکردی درخشان را به نمایش گذاشت. در حالی شایعاتی پیرامون تاثیر بیماری کرونا بر عملکرد شرکت های این گروه و همچنین برنامه های آتی آنها در این هفته به گوش می رسید که در این راستا «ومعادن» اقدام به انتشار گزارش شفاف سازی بر سایت اطلاع رسانی کدال کرد. مرتضی علی اکبری، معاون مالی و اقتصادی توسعه معادن و فلزات عنوان کرد: «از اوایل سال ۹۸ و با اوج گرفتن شدت بیماری کرونا، شرکت دستورالعمل های مبارزه با یان بیماری را در پیش گرفت و با اقدامات مناسب صورت گرفته، کنترل مناسب انجام شد و به این ترتیب بیماری مزبور تاثیر قابل توجهی بر عملکرد شرکت نداشت. همچنین با توجه به گذر از بحران پیک شروع ویروس، تاثیر قابل توجهی بر روند آتی «ومعادن» و همچنین شرکت های سرمایه پذیر پیش بینی نمی شود.»
از سوی دیگر در حالی سرمایه گذاری صدر تامین از برنامه افزایش سرمایه ۵۵درصدی خبر داده که یکی از اهداف خود از این افزایش سرمایه را خرید سهام «ومعادن» عنوان کرده است. «تاصیکو» اعلام کرده که برنامه افزایش سرمایه از مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان به ۳۱۰۰میلیارد تومان را در دست دارد. افزایش سرمایه مزبور از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی و سود انباشته و همچنین به منظور جبران مخارج سرمایه ای ، بهینه کردن پرتفوی و اصلاح ساختار مالی خواهد بود. ضمن اینکه «تاصیکو» از قصد خرید ۱.۷۴درصد از سهام «ومعادن» معادل ۷۰۰میلیون سهم مزبور خبر داده است. یادآور می شود سرمایه گذاری صدر تامین در حال حاضر سهامدار ۸.۲۲درصدی «ومعادن» است.
چه خبر از دوقلوهای سنگ آهنی؟
هفته گذشته برای دو نماد چادرملو و گل گهر نیز مثبت بود. به طوریکه ثبت بازدهی ۱۸درصدی «کگل» در کنار سود ۱۷درصدی «کچاد»، بازدهی این دو نماد از ابتدای سال جاری را ارتقا داد. به طوریکه سوددهی چادرملو از ابتدای فروردین ماه ۹۹ تا پایان هفته گذشته (۲۴اردیبهشت ماه) به ۱۶۶درصد رسید. در همین راستا هر سهم «کگل» نیز با سودی فراتر از ۵۰درصد روبرو شد.
در هفته گذشته چادرملو شاهد انتشار اخباری با حجم بسیار بالا بود. نماد مزبور در حالی روز دوشنبه هفته گذشته با توجه به تغییرات بیش از ۵۰ درصدی قیمت سهام متوقف شد که پس از انتشار گزارش کنفرانس اطلاع رسانی بر سایت کدال، دو روز بعد یعنی چهارشنبه بازگشایی شد. همچنین ناصر تقی زاده مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، اولویت شرکت را توسعه اکتشافات و دستیابی به ذخایر جدیدعنوان کرد و افزود: اکتشافات گسترده یکی از سیاستهای اصلی چادرملو در دوره جدید است که در این زمینه مذاکرات گستردهای صورت گرفته و امیدواریم به نتایج خوبی هم دست یابیم. با انجام اکتشافات در آنومالی D19 و رفتن به سمت اکتشافات عمقی، به ذخایر جدیدی دست خواهیم یافت تا کارخانههای اطراف با حداکثر ظرفیت خود بتوانند کار کنند. ما آمادگی داریم که در هر کجای ایران به ما پهنه واگذار شود عملیات اکتشافی آن را انجام دهیم.
وی با اشاره به بحث تعیین قیمت سنگآهن و زنجیره فولاد گفت: قیمت گذاری دستوری برای محصولات فولادی منطقی نیست و بهتر است این قیمت ها به گونه ای باشد که هم تولید کننده مواد اولیه ( سنگ آهن ) منتفع شود و هم تولید کنندگان محصولات فولادی .
دیگر دوقلوی سنگ آهنی یعنی گل گهر نیز هفته گذشته اخباری مبنی بر راه اندازی خط تولید ماسک منتشر کرد. بر این اساس کارگاه تولیدی فیلتراندیشان که تاکنون با حمایت گلگهر، فیلتر ماشینآلات معدنی تولید می کرده ، با اضافه کردن تعدادی دستگاه دیگر در کنار تولید فیلتر هوا، شروع به تولید ماسک نیز کرده است.
عملکرد گروه استخراج کانه های فلزی
رصد فولادی ها
همانطور که عنوان شد گروه فلزات اساسی فعال در بورس تهران هفته گذشته را با رشد ۷.۲درصدی شاخص صنعت سپری کردند. در گروه فولادی اکثر شرکتهای فولادی گزارشهای مطلوبی را تحت تاثیر تقاضا بالای داخلی در حال انتشار دارند. این در حالی است که صنعت مزبور شاهد ابلاغ بخشنامه های جدیدی بود. در حالی هفته قبل معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت طی نامهای به واحدهای تولیدکننده میلگرد و تیرآهن آنها را ملزم کرد، تا تنها ۲۵ درصد از تولیدات خود را صادر کنند که این هفته نیز بخشنامه ای در خصوص الزام واحدهای تولیدکننده شمش فولادی به عرضه حداقل ۶۰ درصد از شمش تولیدی خود در بورس کالا صادر شد.
در این گروه مدیرعامل فولاد خوزستان از دستیابی به رکوردی جدیدی خبر داد و افزود: «برای دومین بار در سالی که به نام جهش تولید مزین شده به رکورد جدیدی در تولید روزانه خود به میزان ۱۳ هزار و ۵۲۱ تن دست یافتیم.»
بررسی ها نشان می دهد که فولادخوزستان هفته گذشته را با ثبت بازدهی ۴.۵درصدی سپری کرده که این امر سوددهی این شرکت از ابتدای سال جاری تا کنون را به بیش از ۹۳درصد ارتقا داده است.
در این گروه علی دهاقین ، مدیرعامل فولاد جنوب کیش نیز از دوبرابر شدن تولید شمش فولاد در شرکت خبر داد و گفت: « فاز دوم فولادسازی مجتمع فولاد کاوه جنوب تا پایان اردیبهشت ماه راه اندازی خواهد شد. با راه اندازی این خط، ظرفیت اسمی تولید شمش فولاد از ۱.۲ میلیون تن به ۲.۴ میلیون در سال خواهد رسید.»
این در حالی است که هر سهم «کاوه» هفته گذشته را با زیان ۳.۲درصدی پشت سرگذاشت. ولی در این گروه عملکرد مس شهید باهنر قابل توجه بود. به طوریکه «فباهنر» با ثبت بازدهی ۱۸.۳درصدی در مقیاس هفتگی از دیگر نمادهای گروه سبقت گرفت و به این ترتیب سود ۱۵۰درصدی را در کارنامه سال جاری خود ثبت کرد. در حالی نماد «فباهنر» روز دوشنبه با توجه به تغییرات بیش از ۵۰ درصدی قیمت سهام متوقف شد که پس از انتشار گزارش کنفرانس اطلاع رسانی بر سایت کدال، روز چهارشنبه به تابلوی بورس بازگشت. همچنین نماد مزبور صورت های مالی حسابرسی شده مربوط به سال مالی منتهی به پایان ۹۸را نیز منتشر کرد. ضمن اینکه قرار است روز چهارشنبه ۳۱اردیبهشت ماه شاهد برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه خود به منظور تصویب صورت های مالی سال ۹۸باشد.
طبق صورت مالی حسابرسی شده مزبور، «فباهنر» در دوره یک ساله منتهی به پایان اسفندماه سال ۹۸ سود خالصی بالغ بر ۲۸۴میلیارد تومان محقق کرده که نسبت به عملکرد مدت مشابه سال قبل، رشد ۲۶۴درصدی نشان می دهد. در همین راستا سود عملیاتی شرکت نیز با ۱۴۵درصد رشد نسبت به سال ۹۷ به ۳۳۱میلیارد تومان رسیده است.
فولاد مبارکه اصفهان نیز از دیگر نمادهایی بود که هفته گذشته شاهد توقف به علت نوسان ۵۰درصدی بود. این نماد که روز یکشنبه هفته گذشته متوقف شد، پس از انتشار گزارش شفاف سازی، در روز چهارشنبه بازگشایی شد. به این ترتیب تنها با ۳روز معامله در هفته گذشته توانست ۱۳.۲درصد بازدهی را به نمایش گذارد. در این میان محسن رضیعی ، معاون اقتصادی و مالی «فولاد» در اطلاعات حاصل از برگزاری کنفرانس اطلاع رسانی شرکت، به پروژه ورق گرم ۲اشاره کرد و گفت: «پروژه نورد گرم۲ به عنوان فاز تکمیلی طرح توسعه زیر سقف ۷.۲میلیون تن شرکت فولاد مبارکه و مکمل نورد گرم فعلی شرکت در تولید کمی و محصولات باکیفیت است که پیش بینی می شود در سال ۱۴۰۱به بهره برداری برسد. »
عملکرد گروه فلزات اساسی
نویسنده : هدیه لطفی