عضو هیئت مدیره انجمن سنگ آهن معتقد است نرخ کل محصولات زنجیره فولاد باید بر مبنای قیمت فوب خلیج فارس منهای ۵ درصد تعیین شود، نه اینکه بخشی از زنجیره های با نرخ های دلاری و بخشی دیگر با نرخهای ریالی باشد.
“هادی گلزار” امروز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار سایت خبری- تحلیلی معدن ۲۴ افزود: وزارت صنعت باید هرچه سریعتر قیمتهای کل زنجیره فولاد را تعیین کند.
به گفته وی، اکنون در تولید سنگ آهن و کنسانتره مشکل وجود دارد و باید حمایتهای بیشتری از آنها انجام شود تا بتوانند مشکل زنجیره فولاد را حل کنند.
گلزار تاکید کرد: این مهم با زور و بخشنامه های دستوری و قدرت نمایی میسر نمی شود و اگر در این زمینه کار کارشناسی انجام نشده، تولیدکنندگان سنگ آهن و کنسانتره با قیمت های منصفانه راضی نشوند با مشکل کمبود کنسانتره و در نتیجه مشکل در تولید فولاد مواجه خواهیم شد.
وی ادامه داد: تعیین قیمتها بر مبنای شمش فولاد خوزستان جوابگوی سیستم سنگ آهک و کنسانتره نیست، زیرا شمش فولاد در اختیار دولت است و قیمت متعادلی ندارد، بلکه هر ازگاهی دولت فشار آورده و قیمت آن را کاهش می دهد؛ در این میان هزینههای تولید کنسانتره و سنگ آهن بسیار بالا رفته است.
مدیرعامل شرکت معادن سنگ آهن احیا اصفهان گفت: قیمت سنگ آهن نیز باید با نرخهای جهانی و نهایتاً ۵ درصد زیر قیمت های جهانی باشد، یعنی پیشنهاد ما برای نرخ گذاری کل زنجیره فولاد، “نرخ فوب خلیج فارس منهای ۵ درصد” است.
وی اضافه کرد: باید قیمتگذاری کل زنجیره فولاد یکسان در نظر گرفته شود، یعنی یا همه به شیوه دلاری و یا ریالی قیمتگذاری شوند.
گلزار خاطرنشان کرد: نظر شخصی اینجانب قیمتگذاری دلاری است، زیرا ۶۰ درصد هزینههای تولیدکنندگان سنگ آهن و کنسانتره نیز دلاری است، همچنین تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز آنها به طور عمده از خارج کشور وارد میشود.
عضو هیات مدیره انجمن سنگ آهن گفت: صنایع پایین دستی فولاد با توجه به اینکه از سوخت و برق یارانهای استفاده میکنند اما در مقابل محصولات خود را با قیمت های جهانی می فروشند، همواره از رانت برخوردارند، اما تولیدکنندگان سنگ آهن و کنسانتره با قیمتهای ریالی مدام در حال زیان دادن هستند.
به گفته وی، امروز حتی آب مورد نیاز معادن کنسانتره کشور گران شده، به طوری که از ابتدای سال تاکنون ۳۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است؛ این در حالی است که ۸۰ درصد معادن کنسانتره کشور در مناطق کویری واقع شدهاند.
گلزار یادآور شد: با قیمت های جهانی در نظر گرفته شده برای فولادسازان، اکنون حدود ۹۰ درصد محصولات آنها در بازار آزاد فروخته شده یا صادر می شود و تنها ۱۰ درصد فولاد را در بورس عرضه میکنند.
مدیرعامل شرکت معادن سنگ آهن احیا اصفهان اظهار داشت: در مقابل اما سنگ آهن، کنسانتره و گندله با قیمت های ریالی به فروش میرسند که مشکلات زیادی را در تولید این سه قلم ایجاد کرده و کل زنجیره فولاد را به هم ریخته است.