مدیر عامل شرکت آلومینای ایران گفت: امسال و علیرغم شیوع ویروس کرونا، اما در تولید آلومینا در دو ماهه نخست سال در همسنجی با مدت مشابه پارسال رشد ۶ درصدی به ثبت رسید.
«تورج زارع» امروز (پنجشنبه) در گفتوگو با خبرنگار سایت خبری- تحلیلی معدن ۲۴ افزود: تولید پودر آلومینا در شرکت آلومینای ایران در دو ماهه امسال به ۴۱ هزار و ۶۹۹ تن رسید که ۲۰ هزار و ۸۰۰ تن از این آمار مربوط به عملکرد اردیبهشت ماه شرکت است.
زارع خاطرنشان کرد: در ۲ ماهه امسال شرکت آلومینای ایران با تولید سه هزار و ۲۷۵ تن شمش آلومینیوم رشد ۷۹۹ درصدی در مقایسه با مدت مشابه پارسال ثبت کرد.
وی گفت: هرچند رشد تولید شمش خیره کننده به نظر می رسد، اما واقعیت این است که سال گذشته شروع راه اندازی تولید شمش در شرکت بود.
مدیرعامل شرکت آلومینای ایران یادآوری کرد: پارسال در مجموع ۱۰ هزار تن شمش آلومینیوم در شرکت تولید شد و برنامه امسال دستیابی به رکورد ۳۰ هزار تنی است.
وی ادامه داد: در بخش آلومینا نیز با وجود مطرح شدن بحث های غیرکارشناسی از سوی برخی افراد مغرض درخصوص معدن «تاش» که منجر به از دست رفتن حدود ۱۵ هزار تن تولید و بیش از ۷۰ میلیارد تومان درآمد شد، سال گذشته ۲۳۳ هزار تن تولید انجام شد و برنامه امسال نیز تولید ۲۴۵ هزار تن از این محصول است.
زارع خاطرنشان کرد: این افراد مغرض، با ایجاد مسائل و مشکلات اجتماعی فعالیت این معدن را متوقف کرده اند، در حالی که مطالعات متخصصان دانشگاه های شیراز و شاهرود وجود هر گونه آلودگی آب، هوا و غیره را در منطقه رد کرده است.
وی گفت: معدن تاش یکی از بهترین معادن ایران از نظر رعایت مسائل زیست محیطی است و اکنون از طریق دستگاه قضا در حال پیگیری های مربوطه هستیم تا معدن در اختیار دولت و بیت المال قرار بگیرد.
** طرح های توسعه ای شرکت
مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در ادامه از اجرای طرح بهینه سازی و بهبود در کارخانه آلومینا خبر داد و گفت: این طرح که حدود ۱۵۰ میلیارد تومان برای آن سرمایه گذاری شده، تا نیمه نخست سال ۱۴۰۰ به پایان خواهد رسید.
وی همچنین از اجرای پروژه فرآوری به روش «سینترینگ» برای تولید آلومینا خبر داد و افزود: این یک شیوه جدیدتر برای فرآوری بوکسیت های کم عیار موجود در ایران است که بومی سازی این روش نیز در دستور کار خواهد بود.
زارع پیش بینی کرد که با راه اندازی این پروژه ۵۰۰ هزار تنی که دو برابر ظرفیت فعلی کارخانه است، نیاز کشور به واردات پودر آلومینا تا حدود زیادی کاهش یابد.
وی بیان داشت: برآوردهای اولیه حاکی از سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیون یورویی در این پروژه است، اما در مرحله مطالعه بوده و نتیجه مطالعات فاز مفهومی آن مثبت بوده است.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: در صورتی که مطالعات فنی و اقتصادی پروژه مثبت باشد، مطالعات پایه انجام و پس از آن اسناد مناقصه منتشر و خرید دانش فنی از یکز از کشورهای روسیه، چین یا برخی کشورهای اروپایی انجام خواهد شد.
پایان خبر/