عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق گفت: صادرات کلینکر به عراق حتی در زمان شیوع کرونا از طریق دریایی ادامه داشته، اما اقلیم کردستان تمایلی به صادرات محصولات فولادی از کشورمان ندارد.
” سیدحمید حسینی” امروز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار سایت خبری- تحلیلی معدن ۲۴ افزود: خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده از حدود سه هفته پیش مرز مهران و هفته گذشته مرز شلمچه بازگشایی شد و در آستانه سفر آقای الکاظمی، نخست وزیر عراق به تهران بازگشایی مرز چذابه و خسروی نیز توافق شد و این هفته مرز سومار نیز بازگشایی میشود.
وی بیان داشت: اکنون تقریباً همه مرزهای رسمی و بازارچههای ما با کشور عراق فعال است و علاوه بر آن مرزهای دریایی ما نیز باز است.
حسینی خاطرنشان کرد: حتی در زمان شیوع کرونا، صادرات کلینکر از طریق خرمشهر به عراق ادامه داشت و فولاد نیز همچنان در حال صادر شدن است.
این عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق اظهار داشت: از ۱۸ اسفند ماه پارسال تا حدود سه هفته پیش فقط مرزهای اقلیم کردستان عراق باز بود که خود تولید کننده سالیانه ۲.۵ میلیون تن میلگرد است و در عمل علاقهای به واردات محصولات فولادی از ایران نداشته و تعرفهها را افزایش داده است.
وی گفت: بر این اساس برای واحدهای فولادی کشور صادرات به اقلیم کردستان عراق اقتصادی و به صرفه نبوده و فقط کمی آن هم از طریق مرز دریایی از خرمشهر به عراق صادرات انجام می شود.
این مقام مسوول خاطر نشان کرد: اکنون با بازگشایی سایر مرزها باید شاهد افزایش صادرات باشیم، اگرچه شسوع کرونا عراق را مرتب در قرنطینه فرو برده و فعالیتهای اقتصادی کاهش چشمگیری داشته است.
وی، چشم انداز صادرات سیمان، کلینکر و فولاد به عراق را متاثر از کروناتوصیف کرد و گفت: اگر قرنطینه در این کشور ادامه داشته باشد کاهش صادرات را شاهد خواهیم بود.
** کسری ۸۰۰ میلیون دلاری صادرات به عراق
حسینی، در عین حال از کسری حدود ۸۰۰ میلیون دلاری صادرات به این کشور در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با پارسال خبر داد و گفت: سال گذشته ۲.۳ میلیارد دلار صادرات به عراق انجام شده بود، اما امسال به یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون دلار کاهش یافته است.
وی در خصوص سفر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان به عراق اظهار داشت: خوب بود این سفر زودتر انجام می شد تا برخی مشکلات در روابط از طریق مذاکرات رودررو و دیپلماسی حل شود.
عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق یادآور شد: راهاندازی شهرکهای صنعتی در مرزها، فعال شدن ترانزیت در عراق، برگزاری نشست های کمیسیون بازرگانی یا اجلاس سالیانه ۲ کشور که حدود ۷ سال است تشکیل نشده و همچنین رفع مشکلات گمرکی، استاندارد، ریزگردها و غیره مسائلی است که به نفع دو کشور است.
وی همچنین در خصوص بازگشت ارز حاصل از صادرات به عراق به کشورمان نیز گفت: فعالان اقتصادی کشورمان می توانند با صرافانی که با بانک مرکزی همکاری دارند، مراوده داشته و به راحتی ارز خود را دریافت کنند، اما بسیاری صادرکنندگان به خصوص مرزنشینان حاضر به این کار نیستند.
این عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق تاکید کرد: عراق به راحتی امکان تبدیل دینار به سایر ارزها را دارد و با توجه به صادرات روزانه ۱۵ تا ۲۰ میلیون دلار از ایران به عراق، ارز آن میتواند به سرعت به داخل کشور برگردد.
وی ادامه داد: اکنون پنج میلیون دلار منابع در کشور عراق داریم و اگر در سفر آقای الکاظمی بتوانیم آن را فعال کنیم، میتواند روی بازار ارز کشورمان نیز تاثیر گذار باشد.
حسینی تاکید کرد: صادراتی که ارز آن نخواهد به داخل بازگردد، هیچ فایدهای برای کشور ندارد و دست کم می توان همان کالاها را در داخل توزیع و استفاده کرد تا با تورم قیمتها مواجه نشویم.
پایان خبر/